3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Peter van Pelt.

Op een mooie lentedag moest De Zwervers een thuiswedstrijd spelen tegen PPSC uit Schiedam. In Schiedam eindigde de wedstrijd in 3-3. Er moest zeker niet verloren worden want de gevarenzone komt wel erg dicht bij. Als je op plek 8, 9 of 10 eindigt, dan heb je maar 25% procent kans op handhaving. Verliezen deze middag zou desastreus zijn, winnen en je doet zelfs nog mee voor de 3e periode wat kans geeft op promotie. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Sander Gorter gehuldigd voor zijn 200e wedstrijd in het 1e elftal van De Zwervers, daar feliciteren we hem mee en hopen dat hij nog vele wedstrijden kan en mag spelen voor het 1e elftal, want Sander is een stabiele verdediger.

De wedstrijd begint en De Zwervers is de eerste 10 minuten al de betere ploeg met kansjes en een heus schot van Ferry Leertouwer. Maar de eerste echte aanval voor PPSC in de 14e minuut treft wel het doel: 0-1. De Zwervers is nog niet uit het veld geslagen en blijft aanvallen. PPSC heeft wel overtredingen nodig om De Zwervers af te stoppen. Zo ook in de 20e minuut, als De Zwervers een vrije trap krijgt op een mooie positie. Het duurt even voor de vrije trap genomen kan worden omdat de muur bouwen enige tijd kost en een speler irritant dicht bij de bal blijft staan. Maar Mo Taibi laat zich niet van de wijs brengen en scoort fraai de 1-1. De vele blessure behandelingen en veel balverlies aan beide zijden maken de wedstrijd rommelig en wordt het tempo uit de wedstrijd gehaald. De wedstrijd gaat gelijk op en beide teams krijgen wat mogelijkheden, maar echt gevaarlijk wordt het niet. PPSC wordt het laatste kwartier wat sterker en steeds loopt het goed af voor De Zwervers. Een grote kans voor De Schiedammers eindigt in het zijnet. Enkele minuten later, in de 42e minuut en je zag het aankomen, toch de 1-2 voor PPSC. Gelukkig wordt het in de 45e minuut 2-2 in een soort scrimmage uit een hoekschop, in het strafschopgebied en geeft Luc van Leeuwen nog het laatste tikje.

In de 2e helft komt De Zwervers goed uit de startblokken. Er komen kansen en voorzetten die helaas niet aankomen. Ook zijn spelers op eigen succes uit en willen het te mooi doen om nog een mannetje uit te kappen en raken dan de bal kwijt, daar waar ze beter eerder hadden kunnen schieten of de bal afgeven aan een er beter voorstaande teamgenoot. In de 52e minuut komt Malcolm Meijer alleen voor de keeper, omspeelt hem, maar raakt de bal weer kwijt aan 2 meegelopen verdedigers. Dit was de kans om op voorsprong te komen. Daarna is het nog steeds De Zwervers dat kansen krijgt, Sander Risseeuw kopt een bal net over het doel. Na het eerste kwartier in de 2e helft wordt de wedstrijd weer rommelig en is er veel oponthoud door blessurebehandelingen. PPSC wordt sterker en in een hachelijke situatie rolt de bal al tegen de paal. Dit is een voorbode voor de kans vlak daarna als PPSC de 2-3 scoort in minuut 73. Nu is dit de genadeklap voor De Zwervers. Want na de 2-3 sluipt er onrust in het team. Wordt er te gehaast gespeelt, slordig, te veel balverlies en weer individuele acties die stranden in schoonheid. PPSC deelt nog een klap uit als ze in de 89e minuut ook nog de 2-4 scoren.

Scheidsrechter Achterberg gaf geen gele kaarten .

Door de nederlaag is De Zwervers nu op plek 8 terecht gekomen, evenveel punten als de nummer 9. De komende 3 wedstrijden moeten zeker 7 punten opleveren om je definitief veilig te spelen. Volgende week de uitwedstrijd tegen FC Maense, thuis werd er met 3-6 verloren.