3028HW
ROTTERDAM
tel. 010-4520770

Door Peter van Pelt.

De Zwervers moest deze zaterdagmiddag een uitwedstrijd spelen op Sportpark Vreelust tegen FC Maense. Gezien de stand op de ranglijst moest De Zwervers minimaal 1 punt halen en het liefst 3. Thuis werd er al met 3-6 verloren. FC Maense deed lang mee voor de titel, maar morste de laatste weken ook punten. De wedstrijd begon al een half uur later door de verkeerschaos in en rondom de stad ten gevolge van diverse ongelukken. De voorbereiding van De Zwervers was dus niet ideaal.

De wedstrijd is nog geen 2 minuten oud of een eerste grote kans voor FC Maense dient zich al aan. Uit de hoekschop wordt de bal door vrijstaande man over het doel gekopt. De Zwervers gaat daarna vol op de aanval en creëert ook kansen. De verdediging en keeper van de thuisploeg zien er niet solide uit en verdedigen ook met kunst en vliegwerk. Maar FC Maense komt er na balverlies van De Zwervers steeds snel uit en creëert ook grote kansen. Daar de verdediging van De Zwervers ook staat als een Oost Gronings huis, zijn hun kansen levensgevaarlijk. In de 8e minuut omspeelt een speler van Maense een speler, houdt de bal binnen op de achterlijn, geeft een sublieme voorzet bij een geheel vrijstaande man bij de 2e paal. Over koppen is moeilijker dan in het doel en hij kiest voor de moeilijkste optie. Na 15 minuten lijkt De verdediging van De Zwervers gerepareerd en komen verdedigers mee naar voren. Uit de vele hoekschoppen die De Zwervers krijgt, krijgen Sander Risseeuw en Sander Gorter kopbalkansen, maar ook die gaan over het doel. De Zwervers krijgt in deze fase de ene na de andere hoekschop, maar er wordt weinig gevaar uit gesticht. De onzeker lijkende keeper kan met simpele vangballetjes zijn zelfvertrouwen terug krijgen. Een onderschepte Maense aanval door Justin Poulisse, die een goede assist geeft op Malcolm Meijer, die alleen op de keeper af gaat, maar besluit om zelf te schieten in plaats van de bal af te geven aan meegelopen teamgenoten die er beter voor stonden. De Zwervers blijft hoekschoppen krijgen, maar daar wordt bar weinig mee gedaan en ze zijn makkelijke prooien voor de keeper die zodoende beter in de wedstrijd komt. In de 23e minuut is het dan toch opeens FC Maense dat een goed uitgevoerde aanval beloond ziet worden met de 1-0. Op zich nog geen man over boord. De wedstrijd blijft leuk en gaat op en neer. Ronnie Pfeffer krijgt een kans, maar die gaat hoog over het doel. Justin Poulisse moet ook een paar keer handelend optreden om erger te voorkomen. Zo kabbelt de wedstrijd, na wat blessurebehandelingen aan beide zijden, naar het rustsignaal toe en zijn de ploegen qua spel gelijkwaardig aan elkaar. Als dat zo blijft dan is er nog van alles mogelijk.

In de 2e helft een heel ander spelbeeld. FC Maense komt zeer goed uit de startblokken en in de 47e minuut wordt de 2-0 gemaakt. De Zwervers probeert het nog wel, maar het is geen team. Er komen nog enkele kansjes, maar zeker niet gevaarlijk. Een ieder is op eigen succes uit en er wordt niets meer gecreëerd. In de 59e minuut een diepe bal die wordt halverwege eigen helft door een speler van Maense aangenomen en hij omspeelt de uitgekomen keeper die net te laat is en zo wordt de 3-0 gescoord. Daarna wordt De Zwervers weg gespeeld. Het is zo slecht en er komt kans op kans voor de thuisploeg. De ene aanval is nog mooier dan de andere. FC Maense kan naar hartenlust spelen. Bij de 4-0 worden 4 of 5 verdedigers uitgespeeld en heeft de speler de hoek voor het uitzoeken. Daarna vallen kort na elkaar de 5-0, 6-0 en een fraaie 7-0. Ik hou het verder kort maar het is aan FC Maense te danken dat het geen dubbele cijfers zijn geworden. In de blessuretijd mag Luc van Leeuwen de eretreffer maken: 7-1.

Door de hoge nederlaag staat De Zwervers nu op plek 9, het doelsaldo is nog net positief, maar de laatste 2 wedstrijden moeten gewonnen worden om je nog eventueel definitief te kunnen handhaven. De veilige plek 7, waar nu BZC Zuiderpark staat, is 4 punten van De Zwervers verwijderd. De eerstvolgende wedstrijd is op 11 mei, uit tegen Blijdorp. Die moet gewonnen worden omdat dit team 6 punten boven ons staat. Alleen BZC/Zuiderpark kan nog gepasseerd worden op de ranglijst, maar die mogen dan niets meer winnen. Anders wordt het nacompetitie om degradatie te ontlopen.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Risseeuw; Daniël Esajas; Sander Gorter; Soufian Bouchnafa; Ferry Leertouwer; Mo Taibi (64 Luc van Leeuwen); Mohamed Benomar; Ronnie Pfeffer; Malcolm Meijer; Jaimy v.d. Weg (69 Ayrton Kampwart).