3062CT
ROTTERDAM
tel. 010-4211444

Door Peter van Pelt.

Op een mooie lentedag moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen "Angstgegner" VVOR. Thuis werd er net verloren met 1-2 en uit werd er de laatste decennia nooit gewonnen van VVOR.

De wedstrijd is net begonnen of een speler van VVOR komt al alleen voor Justin Poulisse die redt formidabel en de rebound spat op de lat uiteen. De Zwervers is gelijk wakker. Daarna is De Zwervers de bovenliggende partij en komen er in de eerste 10 minuten al kansen, Mo Taibi schiet net naast en kansen voor Malcolm Meijer en Sander Gorter gaan er ook niet in. Even later konen Malcolm en Jaimy van der Weg alleen voor de keeper maar spelen het niet goed uit. Een vrije trap van Mo Taibi wordt uit de kruising getikt door de keeper van VVOR. Na de eerste 20 minuten, die duidelijk voor De Zwervers waren, wordt VVOR iets sterker. Maar de wedstrijd gaat gelijk op. De wedstrijd is spannend en kan alle kanten op. In de 32e minuut komt VVOR door één van de spaarzame kansen , via een voorzet op 1-0. De wedstrijd ligt vaak stil door blessureleed. Ook Roy van Raam moet behandeld worden en kan niet verder spelen. Hij wordt vlak voor rust vervangen door Ferry Leertouwer. In de blessuretijd van de eerste helft scoort Mo Taibi via een afgeslagen bal de gelijkmaker. Het is een rollertje in de uiterste linkerhoek waarbij niemand nog verwachtte dat de bal er in zou gaan en de keeper aan de grond genageld stond: 1-1.

In de 2e helft is VVOR in het eerste kwartier de betere ploeg. Ze spelen richting hun kantine waar het fanatieke publiek staat. Er komen kansen voor de thuisploeg en Justin moet een paar mooie reddingen verrichten. Het is eigenlijk wachten op de 2-1 want De Zwervers komt er nauwelijks meer uit en de ene na de andere corner komt er. In de 64e minuut weer een corner voor VVOR vanaf links, weer scherp voor het doel, nu zit Justin helemaal mis en kan VVOR scoren: 2-1. Ook de verdediging greep niet in omdat ze vertrouwde op de doelman. Daarna gaat De Zwervers weer op jacht naar meer. Luc van Leeuwen wordt gebracht voor Daniël Esajas. Rond de 75e minuut wordt er een handsbal geconstateerd in het strafschopgebied van VVOR, de aanval loopt door en de bal gaat achter. Eerst geeft scheidsrechter Teus van der Heiden een doeltrap, maar op appèl van De Zwervers spelers wijst hij naar de stip en wil een penalty geven. De spelers en staf van VVOR protesteren heftig. De scheidsrechter gaat naar de grensrechter en keurt de penalty weer af. Daarna over en weer discussies. Dit duurt 10 minuten voordat de gemoederen bedaard zijn en uiteindelijk wordt er gewoon een doeltrap genomen. In de resterende speeltijd zijn veel blessurebehandelingen en veel balverlies beide teams. De wedstrijd kabbelt verder en echt kansen komen er niet meer. De scheidsrechter trekt slechts 10 minuten blessuretijd bij. De scheidsrechter gaf 3 gele kaarten, 1 voor een speler van VVOR, en 2 voor De Zwervers.

Door de nederlaag is De Zwervers angstig dichtbij de gevarenzone gekomen. Maar aan de andere kant zijn er ook nog mogelijkheden om gewoon de 3e periode te winnen. Dan moeten wel alle 4 de resterende competitiewedstrijden worden gewonnen. A.s. zaterdag thuis tegen PPSC.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Risseeuw; Sander Gorter; Roy van Raam (46 Ferry Leertouwer); Soufian Bouchnafa; Mo Taibi; Daniel Esajas (68 Luc van Leeuwen); Mohamed Benomar; Malcolm Meijer; Jaimy v.d. Weg; Ronnie Pfeffer.

Doelpuntenmakers:

Jaimy v.d. Weg 12; Ronnie Pfeffer 8; Daniel Esajas 6; Rachid Bouali 5; Mo Taibi 5; Mo Benomar 3; Luc van Leeuwen 3; Malcolm Meijer 3; Sander Gorter 2; Sander Risseeuw 2; Jack v.d. Steen 2;  Eigen doelpunt 1. Totaal 52.