3063NC
ROTTERDAM
tel. 010-2429000

Verslag door Peter van Pelt.

Op een zonnige zaterdagmiddag moest De Zwervers hun laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft spelen tegen stadgenoot NOC Kralingen. De wedstrijd was in Kralingen.

Al in de 3e minuut van de wedstrijd kijkt Justin Poulisse bij een hoge bal in de zon en mist de bal, waarna een speler van NOC Kralingen de 1-0 kan scoren. De gelijkmaker in de 16e minuut kont ook door een keepersfout. De keeper van NOC Kralingen is nonchalant en schiet de bal tegen een speler van De Zwervers, waardoor Luc van Leeuwen de 1-1 kan scoren. Daarna gaat de wedstrijd gelijk op. De Zwervers krijgt in de eerste helft kansen, maar ook NOC Kralingen krijgt kansen.

De Zwervers begint slecht aan de 2e helft, speelt slordig en heeft veel balverlies. Maar opeens, in de 51 e minuut, scoort Rachid Bouali als een duveltje uit een doosje op aangeven van Ronnie Pfeffer. Ronnie kreeg de bal van Ayrton Kampwart: 1-2. Nog geen minuut later staat de 2-2 alweer op het scorebord als een bal bij de paal door Justin Poulisse niet goed gepareerd wordt en de rebound diagonaal in het doel wordt geschoten. NOC Kralingen strijdt voor wat het waard is en is eigenlijk niets minder qua veldspel dan De Zwervers dat weer heel slordig en gehaast speelt. In de 64e minuut krijgt Luc van Leeuwen de bal achter de laatste linie, staat niet buitenspel, omspeelt de uitgekomen keeper en scoort de 2-3. In de 70e minuut wordt het via een mooie aanval 2-4 en weer een doelpunt van Rachid Bouali op aangeven van Luc van Leeuwen. NOC Kralingen perst er nog een offensief uit en de wankele De Zwervers verdediging wordt onder druk gezet en met kunst en vliegwerk wordt scoren belet. 15 minuten voor tijd wordt Jaimy, die alleen op de keeper afgaat, neergelegd. De keeper krijgt een gele kaart en De Zwervers een vrije trap. De vrije trap wordt nog maar net door de keeper gepareerd en de rebound komt net achter Luc, zodat hij niet kan scoren. In de slotfase nog een paar grote kansen voor de thuisploeg die te weinig krijgt deze wedstrijd. Ook De Zwervers krijgt nog mogelijkheden. In de blessuretijd zet Rachid Bouali de 2-5 op het scorebord op aangeven van Ronnie Pfeffer. NOC Kralingen was deze middag niets minder dan De Zwervers en ging strijdend ten onder. De Zwervers won de wedstrijd op kwaliteit en effectiviteit.

Scheidsrechter van der Laan gaf 2 gele kaarten, netjes verdeeld over beide teams.

Omdat de grootste concurrent Graaf Willem II/VAC ook won, een zware uitwedstrijd tegen Celeritas (1-2), blijft het verschil 1 punt in het voordeel van de ploeg uit Wassenaar. Volgende week de return van de eerste speeldag, dan speelt De Zwervers thuis tegen SEV en moet Graaf Willem II/VAC een uitwedstrijd spelen tegen Groeneweg. De enige ploeg die puntenverlies toebracht aan de koploper (3-3).

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Sander Risseeuw (46. Sander Gorter); Daniël Esajas; Ayrton Kampwart (71 Soufian Bouchnafa); Haroun Boutaybi; Mo Taibi; Ronnie Pfeffer; Jack van der Steen (46 Jaimy van de Weg (85 Ferry Leertouwer); Luc van Leeuwen (87 Bob van der Steen); Rachid Bouali.