3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

DOOR RONALD VAN PELT.

Na de teleurstellende tweede helft en dito resultaat van vorige week was NOC Kralingen de juiste tegenstander om de bittere smaak weg te werken om te winnen. Met bijna dezelfde spelers uit werd er ook al gewonnen.

Op een zon overgoten middag speelden we de eerste helft met de zon tegen, dat resulteerde al gelijk in een aanval van NOC. Een speler soleerde door de verdediging en schoot naast. Van de schrik bekomen nam IJVV het heft in handen met hoge druk, mooi positiespel in de kleine ruimte om van te smullen. Het leverde nog geen echte kans op. De tweede aanval was ook voor de bezoekers maar Justin Poulisse stopte de bal. De IJVV ging als door de wespen gestoken op jacht naar het eerste doelpunt. Na een hele mooie aanval over veel schijven van links naar rechts, uit het boekje, werd het 1-0 in minuut 12 door Jaimy van der Weg. Vijf minuten later lag de bal weer in het netje, nu door Jack van der Steen: 2 -0. Een monsterscore leek in zicht, zeker toen op het half uur Jaimy van der Weg de 3-0 binnenschoot. De IJVV was gretig, er werden veel ballen veroverd maar toch kwam NOC eruit en moest Justin weer zijn kwaliteiten gebruiken om een schot tot corner te verwerken. Uit de corner werd de bal ingeschoten maar uit de doelmond gered. Gelijk daarna werd de 4-0 gemaakt, die werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

De tweede helft begon iets minder dan de eerste. NOC kreeg weer een kans net als in de eerste helft, de bal ging naast. Daarna werd er binnen 5 minuten twee doelpunten gemaakt, de eerste in minuut 52 door Rachid Bouali (4-0) en in minuut 57 de 5-0 door Mohamed Boudal. Alles leek er op dat het een toen een monsterscore zou gaan worden, want de smaak was weer te pakken en De Zwervers was weer hongerig. De ene aanval na de andere volgde, er gingen ook veel ballen voorlangs het doel. NOC zocht de aanval waar het kon doordat er veel ruimtes ontstonden en uit 1 aanval viel de 5-1 nadat een speler alleen kon door gaan, hij kapte iedereen uit en schoot in het doel. Daarna kregen ze nog meer kansen die werden gered door Justin of om zeep geholpen. Na wat vers bloed ingebracht te hebben scoorde invaller Sander Gorter de 6-1 (de totale productie is nu 98 doelpunten) in minuut 87, verder kwam het niet. Precies in minuut 90 floot scheidsrechter Hogendoorn, die 3 kaarten gaf, voor het eindsignaal.

Omdat Graaf Willem 2/VAC de moeilijke thuiswedstrijd tegen Celeritas won zijn zij kampioen geworden en spelen ze volgend seizoen in de derde klas. Zij kunnen net als wij de magische grens van 100 doelpunten overschrijden, dit moeten wij doen volgende week uit tegen hekkensluiter Haagse Hout. Dat moet dan geen probleem zijn, zodat we in vorm en met vertrouwen de nacompetitie in gaan voor promotie naar de derde klas. De eerste ronde op 3 juni zijn wij vrij, de tweede ronde is op 10 juni met een thuiswedstrijd.

De opstelling: Justin Poulisse; Sander Risseeuw; Mo Benomar; Mourad Boudal (46 Bas van der Steen); Soufian Bouchnafa (68 Sander Gorter); Ferry Leertouwer (79 Ayrton Kampwart); Ronnie Pfeffer; Mohamed Boudal; Jack van der Steen (79 Djemiel Goelab); Jaimy van der Weg; Rachid Bouali (68 Bilal Moqaddem).