WASSENAAR
tel. 070-5179083

Door Peter van Pelt.

Gelijkmaker Graaf Willem II-VAC valt diep in blessuretijd.

Weken werd er door beide teams in Wassenaar en IJsselmonde al over de wedstrijd gepraat. De topper in de vierde klasse D. Beide teams doen niet onder voor elkaar en het verschil op de ranglijst is 1 punt in het voordeel van de Wassenaarse ploeg. Het eerste duel in oktober vorig jaar in Rotterdam werd zeer geflatteerd gewonnen door Graaf Willem II/VAC met 0-4. Maar er is veel veranderd.

In het eerste kwartier van de wedstrijd is Graaf Willem II/VAC duidelijk op zoek naar een vroege openingstreffer. Het drukt De Zwervers de verdediging in en er ontstaan een paar kansen waarbij de grootste kans na 10 minuten tegen de buitenkant van de paal geschoten wordt. Na het eerste kwartier neemt De Zwervers meer het initiatief en zet hoog druk naar voren, waarbij nu Graaf Willem II/VAC naar achteren gedrukt wordt. Maar de verdedigers van Graaf Willem II/VAC doen het goed en lossen het achterin voetballend op. Overal hebben ze wel een voetje tussen en vinden een medespeler waaraan ze de bal kwijt kunnen. De Zwervers krijgt wat halve kansen, maar nog niet direct gevaarlijk. In de 15e minuut een mooie aanval van De Zwervers met een eindschot van Mo Taibi dat maar net over gaat. De wedstrijd gaat gelijk op en beide teams verdedigen goed. Na 20 minuten lijkt De Zwervers de baas op het middenveld en zet het Graaf Willem II/VAC vast. Na zo'n 28 minuten verdedigt een speler van Graaf Willem II/VAC iets te nonchalant en schiet de bal in de voeten van Mohamed Boudal. Die bedenkt zich geen moment, haalt uit en schiet de bal schitterend en kiezelhard diagonaal in de linkse kruising: 0-1. Waarbij de keeper van Graaf Willem II/VAC de bal alleen maar hoort zoeven. Na de voorsprong voor De Zwervers lijkt Graaf Willem II/VAC van de leg. De Zwervers zou nu in deze fase Graaf Willem II/VAC over de knie moeten leggen. Want enkele minuten na de openingsgoal is het Rachid Bouali, die een steekbal krijgt van Jaimy van de Weg, zich vrij speelt en de 0-2 op z'n pantoffel heeft maar zijn bal gaat net langs de rechterpaal. Het duurt tot ongeveer de 40e minuut als Graaf Willem II/VAC zich weer opricht en de wedstrijd weer gelijk op gaat. Schoten van de Wassenaarse ploeg worden door Justin Poulisse gepareerd en de vele hoekschoppen weggekopt door de verdediging van De Zwervers. In de 45e minuut een blessurebehandeling voor een speler van Graaf Willem II/VAC die lang duurt, de scheidsrechter besluit dat de spelers een vervroegde rust kunnen nemen.

Na de rust iets opmerkelijks wat ik nog nooit gezien heb. Want eerst wordt nog de 3 minuten blessuretijd van de eerste helft gespeeld waarin ook De Zwervers een grote kans krijgt en waarbij Rachid Bouali tegen de lat kopt. Daarna moeten de spelers van speelhelft wisselen en wordt direct de tweede helft aangevangen. In de tweede helft ook weer een enerverende wedstrijd tussen de 2 kemphanen die niets voor elkaar onder doen qua veldspel. Graaf Willem II/VAC gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar keeper Justin en zijn verdediging geven geen krimp en staan heel goed. Uit de gevaarlijke tegenaanvallen komen er ook kansen voor De Zwervers. Waaronder een goed genomen vrije trap van Haroun Boutaybi die maar net over het doel getikt kan worden. De betere kansen komen in de tweede helft wel voor de thuisploeg, maar hun schoten gaan steeds naast of over het doel of worden goed uitverdedigd. De wedstrijd ligt soms stil door blessurebehandelingen. Maar als er wordt gespeeld is het een schouwspel om van te smullen. In de slotfase wisselt De Zwervers 2 aanvallers in voor andere verse krachten. Maar door dat gewissel komt er veel meer druk op de verdediging omdat de spitsen de bal niet meer vast kunnen houden. De Zwervers speelt erg rommelig in de slotfase en door "kunst en vliegwerk" blijft het doelpunt uit. De Zwervers krijgt in de blessuretijd de bal niet meer weg en is het alleen maar ruimen. Door mooie reddingen van Justin Poulisse blijft de voorsprong vooralsnog gehandhaafd. In de 90+7e minuut valt toch de gelijkmaker als een De Zwervers verdediger aarzelt en treuzelt met de bal in bezit en hij schiet de bal zomaar in de voeten van een speler van de tegenstander. Deze schiet de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek: 1-1. Dit doelpunt wordt door Graaf Willem II/VAC gevierd alsof ze kampioen geworden zijn. Nadat de kruitdampen zijn weggetrokken wordt nog 3 minuten speeltijd gegund en krijgt De Zwervers 2 vrije trappen vlak voor het doel. De vrije trappen specialist Haroun Boutaybi schiet de eerste net over het doel, de 2e vrije trap gaat naast. Zo eindigt de topper in de 4e klasse D onbeslist. Een stand die qua wedstrijdbeeld in de ogen van een neutrale toeschouwer de terechte uitslag is. De Zwervers had in de eerste helft de wedstrijd naar zich toe moeten trekken.

Door het gelijke spel blijft het spannend en blijft het een kat en muis spel. Er zijn nog 9 wedstrijden te gaan, dus alles is nog mogelijk. Beide teams krijgen nog lastige duels en hoe komen ze uit deze topper? Volgende week wacht sc Zestienhoven voor Graaf Willem II en speelt De Zwervers thuis tegen het stugge sc Ommoord.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Sander Gorter; Haroun Boutaybi; Soufian Bouchnafa; Mohamed Boudal (54 Daniël Esajas); Mo Taibi; Ronnie Pfeffer; Luc van Leeuwen (76 Bilal Moqaddem); Jaimy v.d. Weg (76 Mohamed Benomar); Rachid Bouali (89 Sander Risseeuw).