ROTTERDAM
tel. 010-4836315

De Zwervers sluit het jaar goed af met 10e overwinning.

Door Peter van Pelt.

Op een kille zaterdagmiddag moest De Zwervers de laatste thuiswedstrijd in competitieverband van 2022 afwerken. De tegenstander was FC Zoetermeer, dat tot wedstrijd 8 medekoploper was met Graaf Willem II/VAC en na een rechtstreeks duel en nog een nederlaag daaroverheen naar plek 4 is gezakt. De wedstrijd begon om 14:00 uur, een vervroegde begintijd i.v.m. de kwartfinale Marokko-Portugal.

Direct na de aftrap, die door Zoetermeer genomen werd, zien we een gretig De Zwervers dat direct het vijandelijke doel opzoekt en de eerste 5 minuten al 2 mogelijkheden krijgt. Daarna komt er in minuut 6 een kans voor FC Zoetermeer. Dit is een opmaat voor meer. Zoetermeer kruipt uit de schulp en gaat ook op de aanval. Een mooie vrije trap van Zoetermeer wordt gepareerd door keeper Justin Poulisse. Daarna gaat het spel over en weer en krijgen beide teams kansen. Een noemenswaardig moment is de mooie aanval van De Zwervers over de rechterkant, het eindschot is ook mooi, maar treft geen doel. Het is rond de 25e minuut wachten op een doelpunt en aan welke kant hij valt. In de 26e minuut een grote kans voor De Zwervers, waarbij een speler alleen voor de keeper komt die al op de grond ligt, maar de bal wordt nog gered door de keeper. Dit is waarschijnlijk de opmaat voor de 27e minuut waarbij De Zwervers toch op een 1-0 voorsprong komt, door een mooie volley van Mo Taibi. De Zwervers drukt niet door, speelt een beetje angstig. FC Zoetermeer ruikt kansen en in de 40e minuut is het raak en staat de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

In de tweede helft een aanvallend en druk zettend De Zwervers dat van plan is om snel op voorsprong te komen. De ene na de andere aanval wordt op doel van Zoetermeer losgelaten, zelfs nog uit een vrije trap tegen de lat gekopt, maar de bal wil er niet in. Tot de 56e minuut als Luc van Leeuwen na goed doorzetten vanaf de lijn strafschopgebied de 2-1 in de touwen schiet. Nu lijkt De Zwervers los en wil zo snel mogelijk korte metten maken. In de 62e minuut een kans weer voor De Zwervers, op aangeven van Mourad Boudal kan Ronnie Pfeffer de keeper verschalken en de 3-1 binnen schieten. Nu lijkt de ban gebroken, maar De Zwervers gaat nonchalanter spelen en dat is voor Zoetermeer de kans om er nog wat van te maken. In de 66e minuut wordt een speler van Zoetermeer ten val gebracht in het strafschopgebied en de scheidsrechter geeft een terechte strafschop. Deze wordt door Zoetermeer feilloos ingeschoten: 3-2. De Zwervers gaat nu weer in de aanval en wil het verloren terrein terug winnen, maar is slordig in de afwerking. Een mooie aanval via Mourad Boudal op Ronnie Pfeffer mist net doel. De Zwervers houdt Zoetermeer in leven en zij komen soms gevaarlijk door de linies heen op zoek naar de gelijkmaker. Enkele minuten voor het eindsignaal gaat een bal maar net voorlangs het Zwerversdoel. Dit was hun grootste kans in de 2e helft. Maar in de 89e minuut wordt het door een weergaloos schot van Haroun Boutaybi 4-2, als hij van buiten het 16 metergebied fraai binnenschiet. De 5-2 valt nog in extremis als uit een hoekschop Sander Risseeuw scoort.

Daarna fluit scheidsrechter de Vos voor het einde van de wedstrijd. Scheidsrechter de Vos gaf 3 gele kaarten, 2 aan spelers van De Zwervers en 1 aan FC Zoetermeer.

Door de 10e overwinning van dit seizoen staat De Zwervers 2e in de ranglijst, 1 punt achter op de koploper Graaf Willem II-VAC dat hun wedstrijd ook won. Zaterdag 21 januari 2023 staat de wedstrijd De Zwervers-Haagse Hout op het programma. Ik wens iedereen fijne kerstdagen en gelukkig, sportief en gezond 2023.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bouchnafa; Mourad Boudal; Sander Risseeuw; Mohamed Benomar (44 Waylon Kampwart); Haroun Boutaybi; Mo Taibi (68 Mohamed Boudal); Daniël Esajas (78 Jack van der Steen); Rachid Bouali; Luc van Leeuwen; Ronnie Pfeffer.