3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Peter van Pelt.

Nadat er 2 weken geen competitie voetbal was moest De Zwervers weer spelen tegen v.v. Moerkapelle. De uitwedstrijd werd in oktober al met 0-6 gewonnen, dus mocht het vanmiddag geen probleem zijn om de wedstrijd te winnen. Bij winst kon De Zwervers ook de 2e periodetitel grijpen. Het werd inderdaad "a walk in the park".

De Zwervers trapt af en gaat direct in de aanval en zet de verdediging van Moerkapelle onder druk. De eerste kans wordt nog tot hoekschop verwerkt, maar de 2e echte kans in de 7e minuut gaat er gelijk in. Mohamed Boudal scoort op aangeven van Jaimy van de Weg de 1-0. De Zwervers blijft doorgaan en is veel sterker en in minuut 14 is het Ronnie Pfeffer die op aangeven van Rachid Bouali de 2-0 binnen schiet. Dezelfde Rachid scoort een mooi doelpunt in de 21e minuut, als hij vanaf links zichzelf vrij speelt en de 3-0 hoog in de rechter kruising schiet. In de 23e minuut de eerste serieuze kans voor het dappere Moerkapelle dat gewoon voetbalt en zich niet ingraaft rond hun strafschopgebied. De hoekschop wordt scherp aangesneden en wordt weggebokst door Justin Poulisse. In de 29e minuut wordt het al 4-0 door Mohamed Boudal op aangeven van Luc van Leeuwen. Daarna laat De Zwervers de touwen wat vieren en kan Moerkapelle aan aanvallen denken en creëert wat kansjes, bij 1 moet Justin handelend optreden om erger te voorkomen. In de 44e minuut is het Jaimy van de Weg die zijn 1e doelpunt van het seizoen maakt.

In de 2e helft weer eenrichtingsverkeer richting het doel van Moerkapelle waarbij de keeper nog in de zon kijkt ook. De 6-0 wordt gescoord door Luc van Leeuwen op aangeven van Mohamed Boudal in de 51e minuut. In de 54e minuut een kans en doelpunt voor Moerkapelle, waarbij niet goed wordt ingegrepen en de speler laag in de korte hoek de 6-1 kan scoren. Daarna wordt de wedstrijd vanuit De Zwervers perspectief wat rommelig. Spelers die op eigen succes uit gaan verliezen de bal en Moerkapelle geeft ook niet op, want dat doelpunt smaakt naar meer. De kansen die ze krijgen worden door Justin Poulisse gepareerd of stranden in schoonheid. In de 69e minuut een vrije trap voor De Zwervers, deze wordt genomen door Haroun Boutaybi en hij schiet de bal fraai in het doel: 7-1. Na de 7-1 wordt er driftig gewisseld en krijgen spitsen wat rust, lijkt het. Moerkapelle krijgt de grootste kans in de 2e helft maar de bal gaat rakelings langs de paal. De Zwervers krijgt genoeg kansen om de score op te voeren, maar de Moerkapelse keeper redt een paar keer fraai. Ayrton Kampwart, ingevallen in minuut 85, scoort 2 minuten later de 8-1 op aangeven van mede invaller Jack van de Steen.

Scheidsrechter Guergouri gaf 1 gele kaart aan een speler van De Zwervers.

Door de overwinning heeft De Zwervers de tweede periodetitel binnen. Weliswaar gelijk met Graaf Willem II/VAC, maar die wonnen al de eerste periode. Volgende week "de kraker" tegen koploper Graaf Willem II/VAC en deze wedstrijd gaat zeker spannend worden, wie wint doet goede zaken. Thuis werd er door De Zwervers met 0-4 verloren. Hoe het nu gaat worden is afwachten.

De opstelling: Justin Poulisse; Mourad Boudal; Sander Gorter; Haroun Boutaybi; Soufian Bouchnafa; Mohamed Boudal; Mo Taibi; Ronnie Pfeffer; Luc van Leeuwen (73 Jack v.d. Steen); Jaimy v.d. Weg (81 Ferry Leertouwer); Rachid Bouali (85 Ayrton Kampwart).