3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4835548

Door Peter van Pelt.

Op een prachtige Paaszaterdag moet De Zwervers de dichtstbijzijnde uitwedstrijd in competitieverband ooit spelen, tegen buurman L.M.O. In tournooiverband of vriendschappelijke wedstrijden bestreden ze elkaar vaker. L.M.O. is met een zeer goede reeks bezig en staat 2e achter koploper Nieuwerkerk. L.M.O. won vorige week de 2e periode. Ons vlaggenschip staat voorlaatste, nog altijd geplaagd door een blessuregolf, dus een makkelijke klus zou het niet worden. De aansluiting met de veilige plaatsen bedraagt al 9 punten, dus moet er vanmiddag gewonnen worden. Het was weer een heel gepuzzel, maar ook een uitdaging. En het werd beloond.

In het eerste kwartier van de wedstrijd is De Zwervers nog zoekende, ze worden teruggedrongen op eigen speelhelft en L.M.O. is de (veel) betere ploeg. Echt grote kansen komen er niet. Na 20 minuten komt De Zwervers beter in de wedstrijd en kan het ook aan aanvallen denken. De wedstrijd speelt zich voornamelijk op het middenveld af met weinig hoogtepunten. Na een halfuur een mooie aanval voor De Zwervers met een voorzet en pass die voor de voeten van Rachid Boudal komt, maar hij maait over de bal heen. Enkele minuten later een volley van dezelfde Rachid maar de bal gaat over het doel. De Zwervers wordt sterker en ruikt kansen en creëert ze ook. Een hoekschop, genomen door Mo Taibi, wordt verlengd door Rachid en bij de eerste paal ingekopt door Sander Risseeuw: 0-1. Dit is in de 38e minuut. L.M. O. moet 3 minuten later zelfs met 10 man verder na een charge op het middenveld, waarbij een speler direct rood krijgt. In de slotfase van de eerste helft moet De Zwervers al de 0-2 maken na een mooie aanval Rachid, die goed overspeelt naar Jeffrey Boslooper en zijn voorzet bereikt het hoofd van Sander Gorter, maar hij kopt net over het doel.

In de tweede helft een goed naar voren drukzettend De Zwervers dat de betere ploeg is. L.M O. komt er maar mondjesmaat uit, maar komt soms wel in goede posities. Na 15 minuten komt er een speler van L.M.O. ten val in het strafschopgebied, maar de jonge scheidsrechter ziet er geen penalty in. Enkele minuten later, in de 62e minuut, een mooie dieptepass voor De Zwervers waar Mo Taibi op loopt en voor zijn directe verdediger in schietrijke positie komt, en omdat er een stuitje in de beweging van de bal zit, kan hij met een volley de 0-2 scoren. Een minuut later moest Mohamed Boudal geblesseerd uitvallen, naar later blijkt een gebroken sleutelbeen te zijn. Ik wens hem voorspoedig herstel. Mohamed wordt vervangen door Ivar Poldermans. Rond de 70e minuut een grote kans op rechts voor L.M.O., waarbij de bal langs doelman Justin Poulisse wordt geschoten, maar krachteloos zodat vlak voor de doellijn de bal uitverdedigd kan worden. De Zwervers heeft in het laatste kwartier de wedstrijd naar zich toegetrokken. In de 81e minuut versiert Mo Taibi een terechte strafschop, die hij zelf neemt. Hij scoort de 0-3. Nu is de overwinning binnen en kan coach Peter Huisman wat andere spelers inbrengen en andere spelers wat rust gunnen. In de slotfase nog wat mogelijkheden voor De Zwervers om de score nog hoger te maken.

Al met al een verdiende overwinning. De Zwervers zal deze lijn door moeten trekken volgende week tegen OSV Oud-Beijerland om aansluiting te krijgen bij de onderkant middenmoot.

De opstelling: Justin Poulisse; Soufian Bochnafa; Aleksander Bogdanovic; Sander Risseeuw; Dennis van Leeuwen; Ferry Leertouwer (86 Curtley Berkel); Jeffrey Boslooper; Mohamed Boudal (62 Ivar Poldermans); Rachid Boudal (73 Jay Falix); Sander Gorter; Mo Taibi (86 Anciaux Kuamba).