3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4857215

Door Ronald en Peter van Pelt.

Eindelijk mochten we weer spelen na een lange tijd, ook weer met publiek en gelijk de stadsderby tegen BZC Zuiderpark die ingehaald moest worden. Beide teams hadden een overwinning nodig gezien de stand op de ranglijst.

Iedereen was hongerig en gretig, beide teams zochten gelijk de aanval op want de belangen waren groot. Het eerste echte gevaar kwam uit een corner van de thuisclub. Er zouden nog meer lawines van corners komen die soms met moeite werden verdedigd en de 1-0 hing in de lucht in eerste 9 minuten, maar Dennis de Jel stond zijn mannetje ook omdat er niet altijd goed en zuiver werd ingeschoten. In de minuut daarna deed Ronnie Pfeffer van zich spreken, zijn volley ging over. Daarna kwam De Zwervers iets beter in de wedstrijd. Een mooi uitgevoerde counter opgezet van eigen helft door Rachid Bouali, hij slalomde door de verdediging gaf de bal op rechts af liep zelf door, kreeg de bal terug en scoorde fraai en zette de 0-1 op het scorebord. BZC Zuiderpark ging op jacht naar de gelijkmaker, die kwam niet ook niet uit weer een paar gevaarlijke corners. De Zwervers was daarna de bovenliggende partij. De Zwervers counterde met de mooiste aanval van de wedstrijd, over heel veel schijven beginnend weer op de gevaarlijke rechterkant, naar het midden en uiteindelijk tot de linkerkant daar werd de bal naast het doel geschoten. Dat had de 0-2 kunnen zijn, als er misschien eerder geschoten was. Daarna deed BZC/Zuiderpark er een schepje bovenop en bleef op zoek naar de gelijkmaker, die viel nog niet. De Zwervers kreeg vlak voor de rust een vrije trap weer aan de rechterkant, de bal kwam heel scherp voor en werd door bijna iedereen gemist, maar niet door een verdediger hij schoot de bal weer terug zodat er alsnog uitgehaald kon worden. De bal ging net naast zodat de ruststand 0-1 was.

In de tweede helft een weer gelijk opgaand spelbeeld. In de 49e minuut valt wel de 1-1 na een zacht en mislukt schot, maar dit doelpunt vindt geen doorgang omdat er ergens buitenspel geconstateerd is, zo blijft het 0-1. Daarna wordt de wedstrijd door veel blessurebehandelingen en randzaken veelvuldig stilgelegd. Het is erg rommelig. Er wordt tussendoor ook gevoetbald waarbij De Zwervers toch de betere mogelijkheden krijgt om de score te verdubbelen, maar er wordt gefaald in de afwerking. BZC Zuiderpark krijgt ook kansen om gelijk te maken maar is ook onzuiver in de afwerking of er wordt uitverdedigd door De Zwervers. In de spannende slotfase komen beide teams tot kansen. Bij een verdedigende actie komt de bal tegen een langs het lijf of op het lijf bevindende hand, maar de scheidsrechter geeft een penalty. In de 83e minuut wordt deze penalty benut: 1-1. Daarna krijgt De Zwervers nog 2 kansen om de winst binnen te halen. In de 90+5 minuut moet Sander Gorter een speler van de thuisploeg afstoppen om erger te voorkomen, dit kost hem wel zijn 2e gele kaart. De gegeven vrije trap op de rand zestien wordt in de muur geschoten. Even daarna wordt er afgefloten en eindigt deze stadsderby in 1-1 waarmee beide teams niets opschieten.

Volgende week de eerste thuiswedstrijd in 2022 tegen ‘s- Gravendeel.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Sander Gorter; Mo Taibi; Dennis van Leeuwen; Mohamed Boudal; Stivan Silva; Rachid Boudal (29 Jaouad El Hachhouchi; 90+6 Ayrton Kampwart); Arjon Muriq; Rachid Bouali; Ronnie Pfeffer.