3079CR
ROTTERDAM
tel. 010-4836315

Door Ronald van Pelt.

Na het goede spel in de tweede helft, wat resulteerde in een monsterscore van 6-1 tegen den Bommel, waren de verwachtingen van de spelers en supporters groot om dat tegen VVOR opnieuw te laten zien. Zij hadden al 3 wedstrijden achter elkaar gewonnen en in de twee afgebroken competities werd er gewonnen, nu was het een grote uitdaging om door te pakken in de derde overwinning te behalen.

VVOR dacht er anders over zocht gelijk de aanval op. Een speler speelde een paar mensen uit tot de achterlijn, gaf een voorzet en de 0-1 was er na 2 minuten al. Dat beloofde niet veel goeds. Maar direct na de aftrap kwam de eerste tegenaanval van De Zwervers en die leverde een kans op die naast ging, maar onderweg nog aangeraakt werd. Dat leverde het alsnog de eerste corner op, een corner op die genomen werd door specialist Mo Taibi en door verdediger Sander Risseeuw in het doel geschoten: 1-1. En dat al na 4 minuten op de klok, dat dit de eindstand niet was wist iedereen. Een tegenslag was dat Luc van Leeuwen, de man van de wedstrijd van dinsdag, al snel geblesseerd uitviel, ook Arjon Muriq moest gewisseld worden. Beiden dus al binnen het half uur, dus twee noodzakelijke wissels. Daarvoor had VVOR weer een grote kans maar keeper Justin Poulisse redde met zijn voeten, het spel golfde op en neer. Weer kwam er een corner die slecht werd weggewerkt en weer schoot verdediger Sander Risseeuw raak: 2-1. Na de 2 wissels werd het 2-2, een speler van VVOR werd licht door de keeper geraakt toen hij uit een kluts de bal kreeg. Penalty oordeelde de scheidsrechter en na 26 minuten stond de 2-2 op het bord. In minuut 33 kwam er een te korte terugspeelbal, daar zat een speler van VVOR tussen en die schoot de 2-3 binnen. Zo’n zelfde geval, te kort terugspelen, deed Den Bommel ook en zo kwamen wij toen aan de gelijkmaker. Daarna was VVOR de beter voetballende partij en kwam er nog een kans die gepakt werd door Justin.

In de tweede helft ging VVOR verder waar het mee bezig was om gelijk weer het heft in handen te nemen en de aanval te zoeken, dat resulteerde in een vrije schop en in een kopbal die doel trof: 2-4. De wedstrijd leek toen al bijna gespeeld, er zou nog 3 keer gescoord moeten worden om te winnen. De Zwervers kreeg in minuut 57 de allergrootste kans van de wedstrijd cadeau, een bal werd door een VVOR verdediger niet goed geraakt en kwam aan de andere kant terecht voor de voeten van Yannick Esajas. Hij kon zo naar het doel doorlopen, het was uiteraard geen buitenspel, ging op de keeper af die al op de op de grond lag maar die kon de bal toch nog redden. Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd geweest, een aansluitingstreffer die de spanning weer terug zou brengen. Een offensief van De Zwervers kwam er niet meer, wel nog een vrije trap van Ayrton Kampwart vanaf de zijkant, die over het doel zeilde, daarna gooide De Zwervers de handdoek en was de pijp leeg. VVOR bleef de beter voetballende ploeg. Invaller Ivar Poldermans deed nog een poging met zijn hoofd maar de bal ging een paar meter naast het doel.

Door dit verlies staan we nog steeds op plek 13, dat is een nacompetitieplaats en op 7 punten van Den Bommel dat 12e staat, dat is ook een nacompetitie plaats. Er zijn nog 9 wedstrijden te spelen en 27 punten te behalen. De achterstand op de veilige 11e plaats bedraagt al 8 punten, dat mag niet verder oplopen. Daarom moet er gewonnen worden en dat moet dan volgende week gaan gebeuren, dan spelen we de burenclash tegen LMO om 15.00 uur. LMO heeft de tweede periode binnen. De week daarna spelen we thuis tegen OSV Oud Beijerland.

De opstelling: Justin Poulisse; Ferry Leertouwer; Sander Risseeuw; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen; Soufian Bouchnafa; Aleksander Bogdanovic; Mo Taibi (77 Ivar Poldermans); Arjon Muriq (29 Ayrton Kampwart); Luc van Leeuwen (11 Yannick Esajas); Rachid Boudal (77 Curtly Berkel).