Door Peter van Pelt

Op een grijze regenachtige middag moest De Zwervers een thuiswedstrijd spelen tegen De Jonge Spartaan uit Middelharnis. Nog nooit eerder werd er tegen deze tegenstander in competitieverband gespeeld. DJS was de competitie beter begonnen dan ons vlaggenschip.

De Zwervers begint heel slecht aan de wedstrijd, verkeerde passen, balverlies en uitglijdende spelers. DJS gaat beter met de omstandigheden van een nat glad veld om en is zeer gevaarlijk. Bij balverlies door uitglijden van een verdediger in de 3e minuut komt de bal bij een aanvaller van DJS en deze komt alleen voor de keeper. Dennis maakt zich breed en met formidabele redding voorkomt hij erger, maar de bal is nog niet weg want de rebound moet door een De Zwervers verdediger van de doellijn gekopt worden en de daaruit voortvloeiende kans gaat naast. De Jonge Spartaan is duidelijk de bovenliggende partij, wint bijna alle duels en is veel feller en scherper in de beginfase. De kansen komen vooral over rechts en zijn levensgevaarlijk. In de 8e minuut wordt een De Zwervers verdediger overlopen door een aanvaller van De Jonge Spartaan en kan worden opgepikt en nu wordt het wel 0-1. Na dit doelpunt is het nog steeds De Jonge Spartaan wat de toon zet en De Zwervers komt er niet aan te pas. Er ligt teveel ruimte tussen de linies waar DJS dankbaar gebruik van maakt. Rond de 20e minuut komt De Zwervers iets beter voor de dag en krijgt 2 kansjes. Maar na weer een mooie aanval over rechts wordt het in de 21e minuut 0-2 waarbij Dennis de Jel eerst nog de bal weg stompt, maar de rebound wordt ingeschoten. Het lijkt er op dat De Zwervers een oorwassing van jewelste gaat krijgen deze middag. Er wordt erg slecht gespeeld en er moet wat gebeuren. Maar nog geen twee minuten later scoort De Zwervers na mooie actie van Ronnie Pfeffer de 1-2 en is De Zwervers weer terug in de wedstrijd. Maar DJS heeft het betere van het spel en kan naar hartelust combineren. In de 34e minuut komt er een tactische wissel bij De Zwervers. Sander Gorter komt in het veld en een verdediger gaat eruit. Nu wordt er een soort 3-4-3 gespeeld om de slag op het middenveld te winnen. Door deze verandering komt De Zwervers beter in de wedstrijd. Er komen kansen voor Stivan Silva en Rachid Bouali wacht te lang met schieten om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor de rust gaat er nog een bal net voorlangs het doel via Stivan.

In de tweede helft een naarstig aanvallend De Zwervers dat op zoek gaat naar de gelijkmaker. Het veldspel is beter dan in de eerste helft, er worden kansen gecreëerd, maar er wordt geprobeerd om het te mooi te doen door nog een mannetje uit te spelen in plaats van eerder te schieten. Je ziet dat er geen zelfvertrouwen is in het team van De Zwervers. DJS krijgt ook grote kansen op meer. Maar de beste kansen komen nu voor de thuisploeg, waarbij Mo Taibi een goede vrije trap door de keeper weg gebokst ziet worden. Enkele momenten later een goede kopbal van Sander Gorter net over het doel. In de 68e minuut lijkt een aanval afgeslagen, maar Mo Taibi verovert de bal terug en wordt in strafschopgebied aangetikt. De goed leidende scheidsrechter geeft een strafschop. Deze wordt echter door Rachid Bouali niet overtuigend ingeschoten en de keeper kan redden. Zo blijft het 1-2. Daarna kabbelt het voort met over en weer mogelijkheden. In de 81e minuut de rentree van Yannick Esajas, die na jaren blessureleed gelukkig weer op de weg terug is. Net als hij in het veld is scoort De Jonge Spartaan de 1-3, door een 1 op 1 situatie achterin lijkt de bal door Sander Gorter goed geraakt te zijn maar door het kunstgras stuit de bal weer voor de voeten van de aanvaller die met uiterste inspanning zijn voet er tegenaan krijgt en de bal langzaam langs de ver voor zijn doel staande keeper kan schieten. De Zwervers probeert er nog alles aan en krijgt 2 grote kansen in een situatie maar de keeper redt. In de 90+5 e minuut een handsbal in het strafschopgebied bij DJS en De Zwervers krijgt zijn tweede penalty deze wedstrijd. Nu gaat Sander Gorter achter de bal staan, maar ook hij schiet zonder overtuiging en de keeper kan het schot keren, zo blijft het 1-3. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Door deze nederlaag komt De Zwervers dichtbij de onderste plaatsen en moet het tij toch echt snel keren om niet in de problemen te komen. Volgende week de uitwedstrijd tegen BZC Zuiderpark, een beladen duel omdat er enkele oud De Zwervers spelers meedoen.

De opstelling: Dennis de Jel; Waylon Kampwart; Sander Risseeuw; Ayrton Kampwart (34 Sander Gorter); Soufian Bouchnafa (82 Yannick Esajas); Mo Taibi; Mohammed Boudal; Jaouad el Hachhouchi (76 Rachid Bouali); Stivan Silva; Rachid Boudal; Ronnie Pfeffer.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *