Door Peter van Pelt.

Op een grijze en kille zaterdag moest De Zwervers een uitwedstrijd afwerken tegen het altijd lastige VVOR. VVOR was al veel vaker de tegenstander van De Zwervers en wist op hun eigen sportpark “De Venhoeve” altijd van ons te winnen, zover ik me kan heugen. De brigade van coach Peter van Gestel doet het goed in deze competitie. De Zwervers is nog zoekende en speelt veel gelijk.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd zijn van beide kanten afwachtend en rommelig. De Zwervers komt in de 10e minuut via een vrije trap van Mo Taibi toe aan de eerste noemenswaardige kans van de wedstrijd. Een minuut later de eerste kans voor de thuisploeg die ook met een vrije trap gevaar kan stichten, maar het rollertje kan uiteindelijk door Dennis de Jel worden opgeraapt. De Zwervers komt daarna beter in de wedstrijd en kan hun favoriete spelletje spelen. De Zwervers zet hoog druk en VVOR heeft daar moeite mee. Na 18 minuten ontstaat er een situatie dat een verdediger van VVOR de bal verliest en Rachid Boudal de bal oppikt en hij schiet de 0-1 met een mooi schot in uiterste rechterhoek. Daarna is het ook De Zwervers dat de bovenliggende partij is, maar ook de thuisploeg komt er soms gevaarlijk uit. Dennis de Jel moet in de 29e minuut een schot in de korte hoek met zijn knieën pareren. Twee minuten later een diepe bal van VVOR naar een spits waar nog 2 verdedigers van De Zwervers bij lopen, Dennis de Jel komt onnodig uit zijn doel, de bal stuit raar tussen de verdedigers en de spits kan een voet tegen de bal krijgen en met een rollertje in het lege doel scoren: 1-1. In de slotfase van de eerste helft nog een mooie solo over rechts van Mourad Boudal die ook 2 man passeert en nog sublieme voorzet aflevert, maar bij de 2e paal komt Stivan Silva net een fractie te laat om in te schieten. Ook VVOR krijgt vlak voor de rust een grote kans die net voorlangs het doel gaat. Zo is de ruststand 1-1.

In de tweede helft een ander spelbeeld. VVOR gaat direct en massaal in de aanval en krijgt ideale kansen om te scoren. De Zwervers wordt volledig op hun eigen helft vastgezet en komt er niet uit. De Zwervers lijkt het kwijt en moeten met man en macht verdedigen om geen tegendoelpunt te incasseren. De kansen van VVOR zijn groot. Pas nadat Sander Gorter in de 75e minuut in het veld komt kantelt de wedstrijd. Nu is het De Zwervers dat kans op kans krijgt waaronder een schot van Mo Taibi dat net van de lijn gehaald moet worden. Een kopbal van Sander Gorter gaat er bij de eerste paal ook niet in. Nu is het VVOR dat naar adem snakt. In de spannende slotfase krijgt ook VVOR nog 2 kansen waarbij Dennis de Jel fraai redt. De scheidsrechter beëindigt de wedstrijd na 90 minuten. Deze boeiende wedstrijd was het aanzien meer dan waard, er werd door beide teams hard gewerkt en de duels werden niet geschuwd. Al met al een gelijkspel met perspectief. Wie nu de morele winnaar was is moeilijk te zeggen.

Volgende week is er geen competitieprogramma. Over 2 weken de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan. Hopelijk kunnen dan de 3 punten weer in eigen huis blijven.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa (62 Ayrton Kampwart); Sander Risseeuw; Waylon Kampwart; Mourad Boudal; Mo Taibi; Jaouad El Hachhouchi (88 Marcel Pieke); Mohammed Boudal; Stivan Silva (76 Sander Gorter); Rachid Bouali; Rachid Boudal.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *