Door Peter van Pelt.

De Zwervers moest deze zaterdag spelen tegen Rhoon. Na de eerste competitie overwinning vorige week tegen Den Bommel uit wilde De Zwervers deze lijn doortrekken.

De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en creëert direct een kans vanaf rechts voorgezet. De thuisploeg is direct de betere ploeg en zet druk naar voren. De eerste mogelijkheid voor Rhoon komt in de 5e minuut als de snelle spits in de ruimte achter de verdediging komt maar keeper Dennis de Jel net eerder bij de bal is. De Zwervers is op jacht naar een vroege treffer en overloopt het middenveld van Rhoon regelmatig. De Zwervers kan ook vanaf rechts vrijuit opereren. De Zwervers blijft aanvallen en een schot kan nog net door de keeper over het doel getikt worden. In de 15e minuut één van de spaarzame aanvallen van Rhoon door De Zwervers verdediging heen, dat is hun grootste wapenfeit in de eerste helft. Daarna is het De Zwervers dat veel sterker is. Het is wachten op de eerste treffer. Deze komt er ook in de 21e minuut. Een mooie De Zwervers aanval wordt opgezet van achteruit en via verschillende schijven komt de bal in het strafschopgebied terecht, de keeper kan nog 2 keer redden maar de rebound wordt door Rachid Boudal ingeschoten: 1-0. Daarna is Rhoon het helemaal kwijt en kan De Zwervers naar hartenlust spelen en vergeet het alleen de score voor rust te vergroten, iets wat duur kan komen te staan in de rest van de wedstrijd.

In de tweede helft een heel ander spelbeeld. Rhoon heeft 2 middenvelders vervangen en de linksback is wakker. Rhoon is nu de bovenliggende partij en De Zwervers komt er nu niet meer aan te pas. De Zwervers kan nog wel een klein speldenprikje uitdelen maar het is nu wachten op de gelijkmaker. Die komt er in de 60e minuut als een voorzet van links achterwaarts wordt ingekopt: 1-1. Het is in de 67e minuut als De Zwervers pas weer een kans krijgt. Een verre ingooi wordt maar net naast gekopt. Maar daarna is het weer Rhoon wat de klok slaat. Na eerst 2 grote kansen te hebben gemist is het in de 76e minuut dat Rhoon via een droog schot vanaf de rand 16 metergebied scoort: 1-2. Nu wordt De Zwervers wakker want nog geen 2 minuten later een mooie aanval en Sander Risseeuw geeft een mooie assist op de vrijstaande Rachid Bouali en hij schiet in de uiterste rechterhoek, onhoudbaar voor de keeper: 2-2. Daarna komt er weer een kans voor De Zwervers om de 3-2 te maken, maar die komt er niet. In de hectische en spectaculaire slotfase is het Rhoon wat het vonnis over De Zwervers voltrekt. Een schot in de korte hoek wordt door de keeper niet goed gepakt en gaat er in: 2-3. Maar De Zwervers zou De Zwervers niet zijn als er toch nog gestreden wordt om gelijk te maken. Deze gelijkmaker komt er in blessuretijd. Een zeer goed genomen hoekschop vanaf rechts, genomen door Mo Taibi, wordt zeer goed door verdediger Sander Gorter ingekopt: 3-3. Alsof dat nog niet spektakel genoeg is denkt Rhoon er anders over. In de laatste minuut schiet een speler de bal op de binnenkant van de paal en deze ketst weer het veld in en kan door Dennis de Jel veilig in zijn handen genomen worden. Zo eindigt een wedstrijd met 2 gezichten in een gelijkspel.

Scheidsrechter Manuel Lopes hield de kaarten op zak. Volgende week een uitwedstrijd in Klaaswaal tegen het voor De Zwervers altijd lastige SSS.

De opstelling: Dennis de Jel; Dennis van Leeuwen (58 Ayrton Kampwart); Waylon Kampwart; Sander Risseeuw; Sander Gorter; Mohammed Boudal; Rachid Bouali (83 Mourad Boudal); Mo Taibi; Ronnie Pfeffer; Rachid Boudal; Jaouad el Hachhouchi (69 Justin Leeuwesteijn).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *