Door Ronald van Pelt.

De tweede opeenvolgende uitwedstrijd was tegen vv Den Bommel op Goeree. Aangezien de vaste schrijver van het verslag wegens omstandigheden afwezig was neem ik de honneurs waar. Vandaar dit korte verslag, daar is ook een reden voor.

De IJVV ging gelijk richting doel van de tegenstander ondanks de tegenzon en het eerste schot,  gelost door Jaouad, ging over. De eerste helft was er heel veel balbezit voor de IJVV en legio ingooien, corners en vrije schoppen die als rijpe appels werden weggeven door Den Bommel. Helaas leverden ze allemaal niets op en werden er verder ook geen echte kansen gecreëerd. Den Bommel kwam 1 keer voor het doel, het zwakke schot werd makkelijk tegen gehouden door Dennis.

In de tweede helft kwam de geest uit de fles en kwam er meer leven in de brouwerij. Gelijk kon een speler van Den Bommel via een slalom zo door lopen, zijn eindschot ging maar net naast. De Zwervers deed ook hetzelfde en kopieerde die slalom met een minder gericht schot. Daarna ging De Zwervers constant op weg naar het doel van de tegenstander en 2 keer ontstaat er een bijna kans maar wordt er niet afgedrukt. Daarna, in minuut 55, een geweldig schot van Mo die de bal in de kruising draait. Een heel mooi doelpunt: 0-1. De Zwervers is heer en meester op alle fronten en het wachten is op meer doelpunten. Er komt er nog 1 bij in minuut 70, na een voorzet van rechts wordt de bal door de keeper niet goed verwerkt en Rachid Boudal staat op de goede plaats en simpel schiet hij de 0-2 op het score bord, na een geweldige aanval van achter uit via heel veel schijven. Daarna is de wedstrijd gespeeld. Ronnie geeft een omhaal die er nog bijna ingaat en in de laatste 5 minuten probeert de thuisploeg nog iets te forceren voor een aansluitingstreffer, dat leverde nog een paar corners op en nog een gevaarlijk schot dat door Dennis naast zijn doel word geslagen. Zo is de dik verdiende eerste overwinning een feit, die is niet in gevaar is geweest na een goede tweede helft in een sportieve wedstrijd waarin scheidsrechter van Drunen 1 kaart gaf aan een Den Bommelspeler. Door deze overwinning staan er nu 4 punten op de teller. Volgende week een thuiswedstrijd, een weerzien met een oude bekende: vv Rhoon, aanvang 14.30 uur.

De opstelling: Dennis de Jel; Sander Risseeuw; Waylon Kampwart; Sander Gorter; Ayrton Kampwart (65 Soufian el Majjaoui); Mo Taibi;.Mohamed Boudal; Ronnie Pfeffer; Jaouad el Hachhouchi; Rachid Bouali (82 Dennis van Leeuwen); Rachid Boudal.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *