Door Peter van Pelt.

Na vorige week gewonnen te hebben van SV Nieuwkoop met 3-1, moest De Zwervers deze middag tegen Vredenburch uit Rijswijk, die op hun beurt hadden gewonnen van LSVV’ 70, ook met 3-1. Dus beide teams begonnen exact gelijk aan deze boeiende wedstrijd.

De Zwervers begint niet goed aan de wedstrijd en Vredenburch komt in de 4e minuut op 0-1, doordat een speler zomaar vanaf het middenveld naar het 16 meter gebied kan lopen. Hij krijgt vrije doortocht en scoort. Dennis de Jel zit nog met een hand aan de bal, maar kan door de snelheid van het schot de goal niet voorkomen. In de minuut daarna komt er een kans voor De Zwervers maar die sticht nog geen groot gevaar. Na 10 minuten komt De Zwervers beter in de wedstrijd. We zien een gelijk opgaande wedstrijd met 2 fysiek sterke ploegen die totaal niets onder doen voor elkaar, er wordt hard gewerkt en ook fysieke acties worden niet geschuwd waarbij wel eens een blessuregevalletje ontstaat of wat onschuldig duw- en trekwerk. In de 21e minuut valt de 1-1, via een mooie aanval en mooie voorzet komt de bal bij Rachid Bouali en hij rondt vakkundig af. Het tweede gedeelte van de eerste helft van de wedstrijd is ook het aanzien waard, bij beide ploegen is de wil om ter winnen groot. De grootste kans in de eerste helft is voor De Zwervers, na weer mooi combinatievoetbal wordt een kopbalkans, doorgekopt van de eerste naar de tweede paal, door de keeper van Vredenburch onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft 3 verse krachten bij De Zwervers in het veld. Het spelbeeld van de gelijk op- en neergaande wedstrijd blijft leuk om te zien, hoewel aan beide kanten ondanks hard werken vaak balverlies wordt geleden maar ook de wil om de bal weer snel terug te veroveren. De eerste noemenswaardige grote kans is een vrije trap van Vredenburch op een gevaarlijke positie. Deze vrije trap wordt huizenhoog over geschoten. Gevaar geweken. Halverwege de tweede helft mist een De Zwervers speler, bij de tweede paal geheel vrijstaand, een levensgrote kans. De bal wordt over het doel geschoten. De wedstrijd loopt naar de eindfase en waarbij je denkt dat 1-1 de juiste uitslag is, denkt in de 83e minuut Ronnie Pfeffer daar anders over, want vanuit het niets scoort hij de 2-1. In de ultieme slotfase komen er her en der nog wat mogelijkheden, maar de 2-1 wordt over de streep getrokken.

    Ronnie schiet de bal richting verre hoek.            En hij zit erin!

De scheidsrechter houdt de kaarten op zak. Door de tweede overwinning staat De Zwervers 1e in deze bekerpoule en hebben we aan 1 punt genoeg om door te gaan. Volgende week de uitwedstrijd tegen de Leidse Studenten Voetbal Vereniging.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian; Bouchnafa; Waylon Kampwart (46 Sander Risseeuw); Soufian El Majjaoui (46 René Schilperoort); Ayrton Kampwart; Mo Taibi; Mohammed Boudal; Ronnie Pfeffer; Jaouad El Hachhouchi (67 Ivar Poldermans); Rachid Bouali; Rachid Boudal (46 Mourad Boudal).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *