Op een zonnige zaterdag moest De Zwervers de eerste van 3 bekerwedstrijden spelen in en tegen Nieuwkoop. Op een mooi sportcomplex voor een handjevol toeschouwers.

De Zwervers komt heel goed uit de startblokken, neemt de wedstrijd serieus en laat gelijk zien waar ze voor zijn gekomen. Ze zetten meteen hoog druk en creëren direct mogelijkheden. In de 6e minuut al wordt het 0-1 voor De Zwervers door Jaouad El Hachhouchi na aangeven van Rachid Boudal. Nieuwkoop is nog niet bij de les in het eerste kwartier en De Zwervers kan met mooie combinaties snelheid in het spel brengen waarop Nieuwkoop geen antwoord heeft. De Zwervers blijft hoog druk zetten, mooie combinaties en loopacties en is de betere ploeg. Na een halfuur komt Nieuwkoop wat beter in hun spel wat resulteert in 2 gevaarlijke hoekschoppen. Direct na deze hoekschoppen countert De Zwervers zich naar voren en kan de kans nog net via een hoekschop onschadelijk worden gemaakt. Uit deze hoekschop kopt een geheel vrijstaande verdediger van Nieuwkoop de bal langs zijn eigen doelman. In het restant van de eerste helft, waarin De Zwervers heer en meester is, wordt er niet meer gescoord.

Na de theepauze komt Nieuwkoop beter voor de dag. Ze proberen wat ze kunnen maar stranden in de goed georganiseerde De Zwervers verdediging. De Zwervers blijft ook hun eigen spel spelen en valt lustig aan. Uit een mooie aanval in de 49e minuut vanaf links over 3 schijven wordt het eindschot met een mooi schot hoog in de touwen geschoten door Luc van Leeuwen. Na de 0-3 gelooft De Zwervers het wel en laat te teugels wat vieren. SV Nieuwkoop kan daardoor beter in de wedstrijd komen maar strandt in de hechte defensie van De Zwervers. Daarna komen er voor beide teams, met name voor de thuisploeg, enkele kansen maar onze keeper en verdediging doen hun taak naar behoren en zo komt De Zwervers niet echt in de problemen. In de 81e minuut maakt Nieuwkoop de 1-3 uit een mooie aanval en dito schot.

Na 90 minuten fluit scheidsrechter van Diest af.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Sander Risseeuw; Marcel Pieke; Dennis van Leeuwen (84 Soufian El Majjaoui); Mo Taibi (72 Waylon Kampwart); Mohammed Boudal; Jaouad El Hachhouchi; Ronnie Pfeffer; Luc van Leeuwen (66 Rachid Bouali); Rachid Boudal.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *