Nieuwjaarstoespraak IJ.V.V. De Zwervers – 11 januari 2021

Beste Zwervers,

Dit jaar helaas geen nieuwjaarsreceptie. Geen volle kantine, geen traditionele speech, geen huldiging van jubilarissen.

Toch wil ik iedereen namens het bestuur van IJ.V.V. De Zwervers via deze weg het allerbeste wensen voor 2021.

Normaal gesproken begin ik mijn verhaal altijd met een terugblik naar het afgelopen jaar, maar over 2020 is al genoeg gezegd en geschreven. Volgens mij zijn we het er allemaal over eens dat we 2020 maar beter snel kunnen vergeten. Daarbij is naast trainingen en paar wedstrijden in het afgelopen jaar, het jaar dat wij 101 jaar werden, helaas niet veel gebeurd op De Groote Stee.

Laten we ons dan maar richten op 2021, het jaar waarin het hopelijk snel weer in de richting van ‘normaal’ gaat. Het jaar dat de poorten voor onvoorwaardelijk open mogen, dat we weer wedstrijden mogen spelen, dat we weer mensen langs de lijn zien, dat we weer mogen genieten van een volle kantine en gezelligheid op een vol terras!

Het belooft een bijzonder jaar te worden voor IJ.V.V. De Zwervers, in het najaar zal onze nieuwbouw dan toch eindelijk opgeleverd worden. Er is veel over gesproken, heel veel tijd ingestoken en we hebben lang op de start moeten wachten, maar de 88 heipalen zitten inmiddels in de grond! Helaas geen feestelijk eerste paal moment, maar dat maakte eigenlijk al niet meer uit….want we zijn eindelijk begonnen! Er moet nog veel gebeuren in de komende maanden, zowel door de aannemer als door ons nieuwbouwteam. Wij zijn benieuwd naar jullie wensen en voorkeuren voor wat betreft de inrichting. Daarom zullen wij in de nabije toekomst om jullie mening vragen zodat we straks in een nieuwe situatie terecht komen waar we ons allemaal thuis zullen voelen.

Zoals sommige van jullie in de onze recente digitale ledenvergadering hebben kunnen horen en zien is er nog geen reden om ons zorgen te maken over de financiën. Dat wil zeggen, het financiële plaatje van het lopende seizoen ziet er natuurlijk niet goed uit maar we zijn gezond genoeg om de huidige crisis op te vangen. Daar zijn we trots op want er zijn genoeg verenigingen die momenteel in zwaar weer terecht zitten of snel komen.

Een bijzonder woord van dank in deze ‘speech’ richting onze onderhoudsploeg. Want ondanks dat er niet veel gebeurt op de club zorgt deze groep van vrijwilligers ervoor dat we weer volledig los kunnen zodra het weer mag. Ook zijn er in de afgelopen periode vele voorbereidingen getroffen voor de verhuizing richting de nieuwbouw, er is al heel veel opgeruimd en ook zijn er voorzieningen getroffen om materiaal elders op te slaan.

Het nieuwe jaar is begonnen, er gloort licht aan het einde van de tunnel. Jullie club is er klaar voor en zodra de verlossende woorden van onze Minister-President zijn uitgesproken kunnen we het mooiste spelletje ter wereld weer gaan spelen!

Tot die tijd, nog even geduld, houd de moed erin en blijf vooral gezond!

Zwerfkeien, proost!

Edwin Hoogerwerf – voorzitter IJ.V.V. De Zwervers

PS. De jubilarissen zijn inmiddels op een unieke en individuele manier gehuldigd via een persoonlijke videoboodschap van de voorzitter. Het wijkt helaas af van de traditie maar we zijn jullie zeker niet vergeten!