VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

De Zwervers moest na de beschamende nederlaag van vorige week de draad weer oppakken en spelen tegen stadsgenoot en rivaal VVOR. VVOR zit bijna ieder jaar bij ons in de afdeling en het zijn altijd spannende en spectaculaire wedstrijden. De brigade van Peter van Gestel verloor vorige week ook, thuis van De Jonge Spartaan, dus is er alles aan gelegen om vanmiddag de punten te pakken. Ons eigen team was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week en hoe dat afloopt leest u verder.

De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en zet meteen druk op de verdediging van VVOR, die heeft daar moeite mee want in de 4e minuut kan het al 1-0 worden voor De Zwervers als een verkeerde terugspeelbal in de voeten komt van een Zwervers speler en deze de bal maar net naast schiet. De toon is gezet want De Zwervers zet door en creëert zelf kansen. Maar als bij een afgeslagen aanval van VVOR rond de tiende minuut de bal in de handen van keeper Dennis de Jel komt en hij een snelle spelhervatting wil forceren ontstaat er een misverstand met de verdediger en een achter zijn rug vandaan komende speler kan heel eenvoudig de 0-1 scoren. Dit is een domper want VVOR had nog geen doelkans gehad. Maar De Zwervers is de betere ploeg en blijft op zoek naar een doelpunt. Na ook van beide kanten slordige inspeelpasses en balverlies en hardwerken waardoor kansen ontstaan is het een vermakelijke wedstrijd. Rond het halfuur wordt Wessel Kool in het strafschopgebied neergelegd en een strafschop is het gevolg. Deze strafschop wordt koelbloedig door Sander Gorter ingeschoten: 1-1. Zo staat de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Beide teams maken er het beste van en De Zwervers is met leuke aanvallen de bovenliggende partij. De tegenstoten van VVOR zijn ook gevaarlijk, waar eerst op de bovenkant van de lat wordt geschoten en enkele minuten later komt De Zwervers vlak voor de rust goed weg omdat een kans voor VVOR net naast gaat.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Twee hardwerkende teams die beide geen genoegen willen nemen met een gelijkspel. Er wordt gestreden om elke meter en de wedstrijd blijft vermakelijk om te zien. De eerste de beste kans van de tweede helft is voor VVOR dat door knullig balverlies op het middenveld in scoringspositie komt, maar sluitpost Dennis redt fraai. De Zwervers laat even VVOR uitrazen en komt daarna weer aan hun spelletje toe, een mooie actie van Ronnie Pfeffer, die ver komt. Hij worstelt zich door de verdediging, maar strandt op de 16 meter lijn. De wedstrijd kabbelt voort en De Zwervers krijgt 2 grote kansen om de 3 punten naar zich toe te trekken, bij de eerste kans redt de keeper van VVOR een onmogelijk lijkende bal en 5 minuten voor tijd stomen 4 De Zwervers spelers op naar de frontlinie van VVOR, maar de bal wordt te ver voor zich uit gespeeld zodat de keeper nog net kan ingrijpen voor het te laat is. In de 90e minuut krijgt VVOR een grote kans, maar de bal gaat rakelings voorlangs en zo blijft het spannend en kan de goal aan beide kanten vallen. Maar de blessuretijd breekt aan en waar een ieder denkt dat het een 1-1 gelijkspel gaat worden denkt De Zwervers daar anders over. Want een vrije trap, perfect genomen door Wessel Kool, komt bij de tweede paal, waar Sander Gorter zelfs boven de langste verdediger uit komt en de 2-1 in extremis in het doel kopt. De keeper zit nog wel in de goede hoek, maar kan niet voorkomen dat de 2-1 op het provisorische scorebord staat. De scheidsrechter laat nog aftrappen en na enkele seconden fluit hij af, De Zwervers is 3 punten rijker en heeft zich gerehabiliteerd van de smadelijke nederlaag van vorige week.

De overwinning was mijns inziens verdiend, maar is nog geen voorbode dat het lek boven is. Maar als De Zwervers zo gedisciplineerd en hard werkend blijft voetballen, dan volgen er meer mooie wedstrijden. Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan thuis tegen OSV Oud- Beijerland.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Sander Gorter; Marcel Pieke; Robin Koolmees; Mike van Rikxoort; Mohamed Boudal; Arjon Muriq (74 Jaouad el Hachhouchi); Wessel Kool; Ronnie Pfeffer; Jaimy van der weg (83 Sebastiao Quiavuazoa).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *