Verslag door Peter van Pelt

Zaterdag 19 september 2020, op de dag af dat De Zwervers 101 jaar is geworden én dat de eerste competitiewedstrijd na de coronastop weer gespeeld ging worden. De tegenstander was deze middag Groote Lindt uit Zwijndrecht. De wedstrijd werd gespeeld op een zonovergoten sportpark Bakestein.

De Zwervers begint meteen goed aan de wedstrijd en gaan meteen in de aanval wat leidt tot wat kansen in de beginfase, waar de eerste kans nog naast gaat is het in de 5e minuut wel raak als Wessel Kool de 0-1 binnenschiet. Deze opsteker en het vertoonde spel in de eerste minuten beloven dat het een leuke middag gaat worden. In de 10e minuut komt de eerste kans voor Groote Lindt, na een onderschepte bal op het niet zo solide middenveld van De Zwervers wordt de bal in de diepte gespeeld en de speler schiet de bal onder de duikende Dennis de Jel door: 1-1. De Zwervers laat zich niet uit het veld slaan, voetbalt weer leuk en een afstandsschot gaat net over. Maar in de 17e minuut is het Groote Lindt dat uit een vrije trap laag de 2-1 binnen kopt. De Zwervers, van de schrik bekomen, gooit alle schroom van zich af ook al is het de onderliggende partij. Door hard te werken en wilskracht komen er kansen zoals een vrije trap over de muur, maar in de handen van de keeper. Ook aan de andere kant komen er kansen om de voorsprong uit te breiden maar een bal op de lat en een formidabele redding van Dennis de Jel voorkomen dat. De kansen voor Groote Lindt worden groter en het kan bijna niet uitblijven dat er weer gescoord gaat worden. Uit een counter van De Zwervers gaat de bal in de 28e minuut maar net voorlangs. De minuten voor de rust is De Zwervers weer sterk aan het voetballen, een afstandsschot van Mike van Rikxoort van wel 30 meter moet door de Zwijndrechtse keeper net over de lat worden getikt. Door balverlies uit de hoekschop is de bal in enkele seconden aan de andere kant waar Groote Lindt de 3-1 op het scorebord zet, waarbij de hele Zwervers verdediging overrompeld en uit elkaar gespeeld wordt.

In de eerste 15 minuten van de tweede helft gaat De Zwervers op zoek naar een aansluitingstreffer en komt steeds dichter bij het vijandelijke doel, er zijn wel mogelijkheden maar de trekker wordt niet overgehaald. Uit een aanval van Groote Lindt, dat er via een snelle counter uit komt wordt het 4-1. Een grote kans voor De Zwervers gaat er niet in en daarna gaan de hoofdjes bij De Zwervers hangen en het daarna weer betere Groote Lindt voert in een mum van tijd de score op naar 7-1. Bij de 7-1 lijkt Groote Lindt gas terug te nemen en kan De Zwervers na wat omzettingen en wissels weer aan voetballen toekomen en er komen wat kansen. Maar het geluk is deze middag niet aanwezig voor de blauwhemden. In de slotfase lijdt een middenvelder balverlies en omdat de Zwervers verdediging op de middenlijn staat is het gemakkelijk voor de tegenstander om er doorheen te lopen en de smadelijke 8-1 op het scorebord te zetten. Daarna fluit de scheidsrechter af en is de verjaardag van De Zwervers niet prettig verlopen. In ieder seizoen loopt iedere ploeg wel een zeperd op, dan hebben we deze nu al gehad en kunnen we met een gerust hart vooruit kijken en hopen dat de geblesseerde spelers uit de selectie weer snel in actie kunnen komen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen VVOR. Deze wedstrijd is altijd beladen en niet te voorspellen. In de afgebroken competitie was dit de laatste thuiswedstrijd voor De Zwervers en werd er met 3-2 gewonnen tegen de formatie van Peter van Gestel, wat het nu gaat worden zien we volgende week.

De opstelling: Dennis de Jel; Mohamed Boudal, Sander Gorter (46 Marcel Pieke); Mitchel van Berkel; Dennis van Leeuwen; Mike van Rikxoort; Sebastiao Quiavuazoa; Dennis Kooij (75 Jaouad el Hachhouchi); Wessel Kool; Ronnie Pfeffer; Jaimy van der Weg (64 Julius Rosa).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *