VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

De eerste officiële thuiswedstrijd na de corona maatregelen was de bekerwedstrijd tegen Woerden. Na het gelijke spel van vorige week (5-5 tegen Blijdorp) moet De Zwervers deze middag winnen om nog enige kans te behouden om in het bekertoernooi verder te gaan. Woerden, de tegenstander van deze middag verloor vorige week thuis met 0-3 van VCS. Dus voor beide teams gold vanmiddag dat ze moesten winnen. Het werd een gelijkspel, zodat de laatste bekerwedstrijd een formaliteit is. Alleen de groepswinnaar gaat immers door.

Beide teams beginnen aanvallend en goed aan de wedstrijd en hadden er zin in op deze mooie septembermiddag met een lekker najaarszonnetje. Het is nog een beetje aftasten van beide kanten, maar de eerste echte mogelijkheid komt van Woerden waarbij keeper Marvin Koolmees met zijn voet moet redden. De wedstrijd kabbelt voort en na ongeveer 15 minuten spelen wordt De Zwervers wat sterker en dat resulteert in wat kansen. De eerste serieuze kans wordt in het zijnet geschoten. Mohamed Boudal loopt met een mooie solo en een fraai een-tweetje het strafschopgebied in maar op moment van schieten wordt de bal net uitverdedigd, deze aanval had meer verdiend. Twee minuten later een inworp voor De Zwervers, Dennis Kooij verlengt de bal naar Wessel Kool en die scoort de 1-0.

   De 1-0 door Wessel Kool is in de maak.

Dit is in de 20e minuut. De periode na het doelpunt is De Zwervers de beter voetballende ploeg en er komen kansen en waar je zit te wachten op een verdubbeling van de score blijft dat uit. Na een halfuur krijgt Woerden meer grip op de wedstrijd en komen ze aan aanvallen toe. De kansen die ze krijgen zijn ook behoorlijk en Marvin moet af en toe redden om erger te voorkomen. Op slag van rust krijgt Woerden een grote kans, de uitgelopen keeper is al gepasseerd en alleen Robin Koolmees kan nog een doelpunt proberen te voorkomen, dit doet hij wat al te onbesuisd en haalt de speler neer. Wat hem een terechte rode kaart oplevert en Woerden een strafschop. Deze wordt onberispelijk binnen geschoten: 1-1. Direct daarna is het rust.

In de 2e helft direct 3 wissels in het team van De Zwervers, wat erop duidt dat De Zwervers geen genoegen neemt met een gelijkspel. De wedstrijd in de tweede helft gaat op en neer en beide teams krijgen kansen. Bij beide teams staat het vizier nog niet op scherp zodat, als er dan gescoord zal worden, dit dan meteen de winnende zou kunnen zijn. De beste kansen in het tweede gedeelte van de tweede helft zijn voor De Zwervers waarbij de bal soms net langs de verkeerde kant van de paal gaat. Een schot vanuit de 2e lijn door Oussama Taleb gaat naast. De grootste niet te missen kans komt in de 89e minuut als Wessel Kool in stelling wordt gebracht en alleen voor de keeper komt te staan, maar hij schiet langs de uitkomende en op de grond liggende keeper, de bal net naast het doel. Daarna wordt er niet meer gescoord in deze leuke aantrekkelijke gelijk opgaande wedstrijd. Aan de 1-1 hebben beide teams niets zeker niet als je weet dat VCS met 6-0 heeft gewonnen van Blijdorp en dus zijn beide teams uitgebekerd.

Volgende week speelt De Zwervers nog wel de bekerwedstrijd tegen VCS uit Den Haag, maar VCS is al groepswinnaar.

De opstelling: Marvin Koolmees; Soufian Bouchnafa (46 Marcel Pieke); Robin Koolmees, Mitchell van Berkel, Dennis van Leeuwen; Mohammed Boudal (81 Ivar Poldermans); Sebastiao Quiavuazoa (46 Sander Gorter); Dennis Kooij (72 Oussama Taleb); Ronnie Pfeffer; Wessel Kool; Jay Falix (46 Jaimy van de Weg).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *