VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT

Na de pijnlijke afstraffing vorige week door Nieuwerkerk moesten we weer tegen een hoogvlieger de nummer 3 SSS uit Klaaswaal, vorig seizoen nog tweede klasser. Thuis hadden we onverdiend verloren met 1-2, nu tijd voor revanche. Dat gebeurde meteen, er werd druk gezet en het vijandelijke doel werd opgezocht. De wedstrijd was 2 minuten oud toen een voorzet van Matt Oorebeek gelijk door Ronnie Pfeffer werd binnengeschoten en zo stond de 0-1 op het scorebord. Een bliksemstart, mooier had het niet gekund. Dezelfde Ronnie liep net onder een voorzet door in minuut 6 en ook in minuut 8 bleef hij een plaag voor SSS, zij wisten geen raad met het opjagen en kwamen niet in hun spel. Ze moesten de lange bal gaan spelen en verdedigen, zo voorkwamen ze dat de score verder op zou lopen. Uit het niets kwam SSS in minuut 12 op 1-1, een voorzet werd binnen geschoten. Gelijk daarna een lange rush van Jeffrey Boslooper naar Mohamed Boudal, die schoot helaas naast. Een hoekschop van Ronnie werd door Sander Risseeuw naast gekopt. Tussen minuut 20 en 30 van beide kanten veel inzet, werklust, goede wil en fysieke power, met over en weer amusant voetbal. Leuk om naar te kijken, maar het eindschot ontbrak omdat er goed verdedigd werd. Tussen minuut 30 en 44 krijgt SSS meer grip en krijgen ze ook kansen. Eerst een uit een flipperkast terug gekomen bal die naast gaat en daarna moet Dennis de Jel 2 keer redden om een achterstand te voorkomen, dit doet hij uitstekend. Net voor de rust ontworstelt De Zwervers zich aan de druk en antwoordt ook nog met een doelpoging en gaat het met een goed gevoel de rust in.

Na de rust wordt geklungel in onze verdediging bijna afgestraft, maar gelukkig komt de SSS speler niet tot een schot. Het spel blijft op en neer gaan. Dan na een uur wordt SSS sterker, het wil zaken doen en zo wordt De Zwervers achteruit gedrongen. Dennis redt in minuut 61 als de bal tussen zijn benen wordt geschoten en in minuut 63 weer een kans voor SSS die over gaat. In minuut 66 is het toch raak voor de thuisclub als een voorzet wordt ingekopt: 2-1. Dennis redt daarna weer in de rebound, een schot wat eerst geblokt wordt door een verdediger zodat de score niet verder oploopt en De Zwervers in de wedstrijd blijft. Zelf zoeken we weer het vijandelijke doel op om een gelijkspel te forceren, we krijgen nog een goede kans om dat te doen, die gaat er net niet in. Bij nog één van de aanvallen van De Zwervers, aan de zijkant op de vijandelijke helft, wordt balverlies geleden. SSS peert de bal hard en ver naar voren zodat er in de counter een 1 op 1 situatie ontstaat tussen een aanvaller en Dennis, die helaas blijft staan en zo wordt de 3-1 binnengeschoten door dezelfde speler. Deze speler (Max Pelkman) die alle SSS doelpunten maakte word gewisseld in minuut 81 omdat het gespeeld lijkt, dat is niet zo. SSS krijgt nog hun laatste kans, wij wisselen ook nog met nog vers bloed binnen de lijnen, nemen het heft weer over op zoek naar een beter resultaat. We krijgen nog kansen in de laatste 5 minuten, waarvan die in de 88e minuut de grootste, die geen doel treffen en in de 4e minuut van de extra tijd krijgen we nog een penalty, omdat 1 van de voorwaartsen wordt neergelegd en een SSS speler dit met rood moet bekopen. Wessel Kool neemt de verantwoording en schiet de 3-2 binnen. Nog is de tijd niet om en in de 6e minuut van de extra tijd krijgen we zelfs nog een vrije trap, die door Roy van Raam in de muur wordt geschoten. Daarna fluit de scheidrechter af en wordt er helaas met 3-2 verloren, zodat we in de grote middenmoot bivakkeren. Wat allemaal niet veel punten onderling scheelt en waarin een volgende winstpartij weer een andere volgorde geeft.

Volgende week 15 februari een thuiswedstrijd, de altijd beladen Rotterdamse derby tegen angstgegner VVOR. Hopelijk blijven dan de punten wel een keer in IJsselmonde. We gaan het zien. Succes mannen!

De opstelling: Dennis de Jel; Arjon Muriq (38 Jay Falix); Sander Risseeuw; Roy van Raam; Robin Koolmees (84 Ivar Poldermans); Jeffrey Boslooper; Mike van Rikxoort; Wessel Kool; Matt Oorebeek (72 Justin Leeuwesteijn); Mohamed Boudal; Ronnie Pfeffer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *