VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

De eerste thuiswedstrijd van 2020 moest De Zwervers spelen tegen v.v. Nieuwerkerk. In de uitwedstrijd werd er goed gespeeld en helaas met 3-1 verloren. Toen was toen, nu is nu. Nu ontbreken er, door blessures opgelopen op het trainingskamp en oefenwedstrijden, 5 basisspelers en er viel deze wedstrijd een 6e vaste waarde uit. De Zwervers was dus danig verzwakt, maar wil de koppositie in de 2e periode met man en macht vasthouden.

De Zwervers trekt direct na de aftrap ten strijde en Nieuwerkerk laat dit gebeuren en een eerste wapenfeit is een rollertje dat gemakkelijk door de doelman van Nieuwerkerk opgepakt kan worden. Na de eerste 5 minuten dat De Zwervers hun gang mocht gaan neemt Nieuwerkerk het heft over. Nieuwerkerk trekt direct vol overtuiging ten strijde wat al leidt tot kansjes. Het is in de 10e minuut als Nieuwerkerk een grote kans krijgt die onderkant lat weer terug stuit en blijft hangen en uiteindelijk door Matt Oorebeek van de doellijn geschoten kan worden. Na de daarop volgende hoekschop is het 0-1 voor de bezoekers, de spits kan in een druk 16 meter gebied vrij inlopen en inkoppen. Daarna is het Nieuwerkerk wat de klok slaat. Het is dat Dennis de Jel met wat wereldreddingen diverse kansen onschadelijk kan maken maar hij kan in de 20e minuut niet de 0-2 voorkomen. De Zwervers komt halverwege de eerste helft op 1-2 maar dit doelpunt wordt, terecht want een handsbal, afgekeurd. De Zwervers werkt hard en doet hun uiterste best om er nog wat van te maken maar komt duidelijk kwaliteit tekort. Na weer een paar reddingen van Dennis komt Nieuwerkerk toch op 0-3. Na de 0-3 nemen ze wat gas terug zodat De Zwervers weer aan aanvallen kan denken en uit een van de aanvallen wordt er een overtreding gemaakt waardoor de thuisploeg een penalty krijgt. Ronnie Pfeffer gaat de penalty nemen maar moet eerst nog zijn veters strikken. Daarna zie je al in welke hoek hij gaat schieten en dat ziet de keeper ook en die stopt de bal, zo blijft het 0-3. Vlak daarna maakt Nieuwerkerk de 0-4 en komt aan alle illusies, als die er al waren, een einde.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. De Zwervers wisselt al direct 2 spelers en wordt door Nieuwerkerk van de mat gespeeld. Ik kan kort zijn want het was voornamelijk eenrichtingsverkeer op het doel van De Zwervers. Het is dat Dennis de Jel deze middag met mooie saves de dubbele cijfers kan voorkomen en Nieuwerkerk loopt uit naar 0-7. Christian Bellassai kopt in de 70e minuut, na een mooie afgemeten voorzet van Ronnie Pfeffer, de 1-7 binnen en deze was zeer fraai en mooi geplaatst waarbij de keeper kansloos was. Nieuwerkerk voert de score nog op tot 1-9 en er zitten ook fraaie goals bij. De 10 goals worden net niet gehaald ook omdat veel spelers van Nieuwerkerk op eigen succes uit zijn. De Zwervers heeft deze middag hard gewerkt maar kwam duidelijk veel kwaliteit tekort.

Volgende week speelt De Zwervers uit tegen SSS uit Klaaswaal. Hopelijk zijn er dan weer wat spelers hersteld van hun blessure anders wordt het moeilijk, maar het blijft voetbal.

De opstelling: Dennis de Jel; Jeffrey Boslooper; Robin Koolmees; Sander Risseeuw; Dennis van Leeuwen (46 Justin Leeuwesteijn); Mike van Rikxoort; Matt Oorebeek (46 Adam Forkhani); Mohamed Boudal; Ronnie Pfeffer, Arjon Muriq; Wessel Kool (51 Christian Bellassai).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *