Afgelopen zaterdag 4 januari is Jan Laffeber benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVB. De onderscheiding werd tijdens de nieuwjaarsreceptie uitgereikt door dhr Van der Meijde, afgevaardigde van de KNVB.

De titel Lid van Verdienste is een hoge onderscheiding binnen de KNVB en voorbehouden aan clubleden die een lange staat van dienst hebben. Hieraan voldoet Jan volledig getuige zijn carriere binnen IJVV De Zwervers.

Jan is lid geworden op zijn 16e en vanaf dat moment lid gebleven. Hij is al snel begonnen met vrijwilligerswerk wat bestond uit klusjes op het terrein en de velden. Hij werd leider van de pupillen, floot wedstrijden en hielp de materiaalman. Op zijn 32e ging Jan onder Teun Hagendijk het bestuur in. We spreken over 1981 toen Jan in het bestuur verantwoordelijk werd voor de materialen. In 1984 werd hij 2e penningmeester en verantwoordelijk voor algemene zaken. Vanaf 2000 zien we Jan, in de boeken, terug in de rol van secretaris. De rol die hij tot en met oktober 2019 heeft ingevuld.

Naast zijn rol in het bestuur vervult hij ook nog een hoop andere taken, als gastheer in de bestuurskamer, in de onderhoudscommissie, als ondersteuning van de penningmeester voor het innen van diverse gelden zoals contributie, Club van 50 en gele en rode kaarten. Maar hij organiseert ook de beruchte jaarlijkse 60+ ochtend en is de archivaris van onze club.

Tenslotte was Jan jarenlang eindredacteur van het zwervertje sinds 2003 (107 uitgaven konden we lezen op voetbalrotterdam.nl in mei van dit jaar) en van de laatste 3 edities van het jubileumboek.

Een enorme lijst met vrijwilligerswerk die, gelukkig, door de jaren heen niet onopgemerkt is gebleven. Jan is gedurende deze lange periode op verschillende manier bedankt voor zijn jarenlange inzet. In oktober 1993 werd hij lid van verdienste van onze club, in oktober 2004 Erelid. Daarnaast heeft Jan de Zilverenspeld van de KNVB onvangen en is Koninklijk onderscheiden.

Aan deze lijst mag Jan dus de titel “Lid van Verdienste van de KNVB” toevoegen.

Namens het bestuur feliciteren wij Jan van harte met deze welverdiende onderscheiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *