VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een kille, winderige en natte zaterdagmiddag en tevens laatste competitiewedstrijd van dit mooie voetbaljaar 2019 moest De Zwervers het opnemen tegen stadsgenoot BZC/Zuiderpark. De tegenstander van deze middag is een oude bekende en we hebben er in het verleden vaker tegen gespeeld met wisselende resultaten. Beide teams wonnen vorige week hun wedstrijd en beide teams hebben de meeste doelpunten gemaakt in deze afdeling, er zal dus dan hoe dan ook deze middag gescoord gaan worden want een 0-0 kan ik me niet meer herinneren. En doelpunten willen we toch allemaal zien en graag een oneven aantal, want dan speel je niet gelijk, dan verlies of win je en winnen dat heeft de IJVV al 3x op rij gedaan en waarom zou dat dan niet voor de 4e keer op rij kunnen?

De Zwervers begint aan de wedstrijd met de wind mee, of dat met deze windkracht een voordeel is valt te betwijfelen. Maar De Zwervers begint in ieder geval goed aan de wedstrijd en zet meteen druk en dat resulteert al direct in 2 mogelijkheidjes die vanuit de 2e lijn met de wind mee worden geschoten, de een gaat naast en de ander over. In de 5e minuut is het al wel raak als Wessel Kool een bal in de diepte krijgt van Jaimy van der Weg, 3 man uitspeelt en de bal dan in het doel schiet: 1-0. Enkele minuten later kan de score al verdubbeld worden als 3 man voor de keeper verschijnen maar de bal uiteindelijk aan de verkeerde kant van de paal terecht komt. Maar dit is een voorbode voor de echte 2-0 die door Arjon Muriq in het doel geschoten wordt. Als na 10 minuten De Zwervers storm wat is geluwd kan BZC/Zuiderpark hun eerste echte kans noteren. In het team van BZC/Zuiderpark zit best wel veel voetballend vermogen en technisch zijn ze snel en goed. 2 oud spelers van De Zwervers spelen deze middag in hun gelederen, Brian Pereira en Julius Rosa. Aan eerstgenoemde kan je zien dat die zeker power in het veld brengt. De Zwervers leunt op de 2-0 voorsprong en lijkt het wel goed te vinden, maar als plotseling de aansluitingstreffer wordt gescoord na geklungel in de verdediging en niet adequaat ingrijpen van Dennis De Jel kan dit zomaar gebeuren. De wedstrijd ligt ook vaak stil door blessuregevallen en andere randverschijnselen, wat niet geheel ten goede komt aan het voetbal. Het is wel een open wedstrijd maar BZC/Zuiderpark komt steeds beter in de wedstrijd. Door laconiek optreden van de scheidsrechter, het vlaggen van de grensrechters en het commentaar vanaf de bank (wat als medicijn werkt voor de uitploeg) wordt er 2-2 gescoord omdat De Zwervers lamgeslagen lijkt en even de organisatie kwijt lijkt te raken over de wedstrijd door intimidatie en irritatie. Na de 30e minuut als iedereen weer bij de les is wordt er weer beter gevoetbald want het voetbal van De Zwervers was afgezakt naar een bedenkelijk niveau. Rond de 35e minuut komt Ronnie Pfeffer vrij in de ruimte achter de verdediging en negeert de scheidsrechter het vlagsignaal zodat er een grote kans ontstaat, maar een meegelopen verdediger kan nog net blokken nadat de hoek al vrij moeilijk was geworden. In de slotfase van de eerste helft krijgt De Zwervers een vrije trap op een mooie positie. Jaimy van der Weg gaat achter de bal staan en schiet de bal snoeihard tegen de lat, in de rebound die weer wordt ingezet wordt de 3-2 gescoord, maar dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege buitenspel of een ander vergrijp wat mij ontgaan is. Zo staat er in de rust 2-2 op het scorebord.

In de tweede helft een aandringend BZC/Zuiderpark dat ‘voor de wind” orde op zaken wil stellen. Maar de kansen die ze krijgen verwaaien en gaan er niet in. Het eerste kwartier is voor de uitploeg die naarstig op jacht gaan naar een goal. Zoals ik al zei zit er best voetballend en scorend vermogen in hun team en in de 58e minuut komen ze op een 2-3 voorsprong, waarbij De Zwervers verdediging weer niet adequaat genoeg optreedt en de bal slecht weggewerkt wordt. De Zwervers heeft nog een halfuur om iets aan de stand te doen, maar de randverschijnselen en blessuregevallen en daaruit ontstane irritaties halen De Zwervers uit hun spel. In de 65e minuut komt er een hoekschop voor De Zwervers, maar deze wordt afgeslagen en opnieuw ingezet door Sebastiao en de bal komt op het hoofd van Sander Gorter die zoveel kracht en venijn in zijn kopbal legt dat de 3-3 snoeihard tegen de touwen wordt gekopt. In de rommelige slotfase, waarbij beide teams op jacht gaan naar de overwinning, komen er aan beide kanten hachelijke situaties en grote kansen. De Zwervers schiet op de paal en de rebound wordt ingeschoten maar weer afgevlagd. Door goede reddingen in de slotfase voorkomt Dennis de Jel de 3-4 en De Zwervers kan de winst ook pakken en schoten gaan naast, over of voorlangs. In de 87e minuut wordt Jaimy van der Weg door een assist van Sebastiao Quiavuazoa in stelling gebracht en zijn schot bevat zoveel gif dat hij de bal schitterend via de onderkant van de lat in het doel schiet: 4-3. Na de 4-3 is de frustratie in het team van BZC/Zuiderpark zichtbaar maar er wordt ook nog gevoetbald, want De Zwervers heeft ook nog de kans om op 5-3 te komen maar ballen gaan voorlangs of naast het doel. Maar de 4-3 wordt over de streep getrokken en zo is de 4e overwinning op rij een feit. Deze middag ging het niet gemakkelijk tegen een goed voetballende tegenstander. Maar de punten bleven in IJsselmonde.

Dit was de laatste wedstrijd van 2019, we kunnen na 4 overwinningen op rij stellen dat De Zwervers meedoet. In de 2e periode staat De Zwervers bovenaan samen met OSV Oud Beijerland en beiden lijken uit te gaan maken wie deze periode gaat winnen. De winterstop komt ongelegen voor De Zwervers omdat ze nu in vorm zijn, maar hopelijk kunnen ze de ingeslagen weg doortrekken in 2020. Ik wens een ieder prettige kerstdagen en een gezond en sportief 2020.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Roy van Raam; Sander Gorter; Robin Koolmees; Mike van Rikxoort; Sebastiao Quiavuazoa; Arjon Muriq (66 Jeffrey Boslooper); Ronnie Pfeffer; Wessel Kool; Jaimy van der Weg (88 Justin Leeuwesteijn).

Pupil van de week bij deze wedstrijd was FEBE SCHOUW, speelster van ons team MO 13. Hier staat ze op de foto met aanvoerder SANDER GORTER.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *