VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

De Zwervers wint ook derde stadsderby op rij.

Op een kille zaterdag moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen stadsgenoot Leonidas. Een tegenstander die de afgelopen 4 seizoenen 3 x in de afdeling zat en waar De Zwervers de laatste 2 uitwedstrijden van had gewonnen. Maar statistieken zeggen niets over de huidige wedstrijd, het moet op het veld gebeuren en niet op papier.

Na de eerste balomwentelingen even een aftastende fase van beide kanten. De eerste kans komt na zo’n 5 minuten voor De Zwervers, dat in de beginfase sterker oogt dan de tegenstander, de keeper kan met een simpel vangballetje deze kans onschadelijk maken. De tweede kans voor De Zwervers is direct raak als een pass uit de verdediging door Roy van Raam op links wordt gegeven aan de meegelopen verdediger Robin Koolmees die doorloopt naar de achterlijn en een sublieme voorzet geeft aan de vrijstaande Ronnie Pfeffer. En Ronnie schiet de bal met buitenkant rechts met een mooie curve in het uiterste hoekje, onbereikbaar voor de keeper: 0-1. Leonidas is wakker geschrokken en gaat na de 0-1 beter spelen, ze zetten meer druk, storen meer en gaan duels aan en na 12 minuten krijgen ze de eerste kans die over het doel geschoten wordt. Maar De Zwervers is sterker, blijft de bovenliggende partij en komt via een vrije trap, die ingekopt wordt door Sander Gorter, op 0-2 maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel, wat het niet leek vanuit mijn positie. Maar enkele minuten later een zelfde situatie, een vrije trap die indraait en nu is het Robin Koolmees die zijn hoofd tegen de bal kan zetten en in het doel kopt: 0-2. Na dit doelpunt gaat De Zwervers ogenschijnlijk wat laconieker spelen en kan Leonidas, dat met soms technische hoogstandjes de bal verovert en de aanval opzet, kansen creëren en uit een van die kansen moet Dennis de Jel zich onderscheiden met een mooie redding en een doelpunt voorkomen. Na het halfuur wordt de wedstrijd saai, er zijn enkele blessurebehandelingen en wat gemene overtredingen en beide teams raken wat uit hun doen. Beide teams gaan weer aan voetballen toekomen de fase vlak voor de rust waarbij Leonidas eerst een vrije trap in de blauwrode muur schiet en de rebound over het doel schiet, zo blijft het dan nog 0-2. Maar de aansluitingstreffer voor de thuisploeg komt er rond de 40e minuut als een vrije trap niet goed door De Zwervers beoordeeld wordt en daaruit gescoord kan worden: 1-2. Vlak voor de rust krijgt Leonidas ook nog een kans op de gelijkmaker maar deze komt er niet, ook De Zwervers krijgt nog kansen waaronder een vrije trap genomen door Jaimy die over het doel gaat, maar met een 1-2 voorsprong gaan de spelers richting kleedkamer.

In de tweede helft wordt Sander Gorter, na de overtreding in de eerste helft op hem waarbij hij geblesseerd raakte, vervangen door Jeffrey Boslooper en Arjon Muriq komt in het veld voor Mohamed Boudal. De tweede helft is qua schouwspel veel amusanter dan de eerste helft en beide teams gaan op jacht naar doelpunten en de wedstrijd golft op en neer. De eerste grote kans is voor De Zwervers als Wessel Kool een sublieme voorzet afgeeft vanaf links, maar geen enkele De Zwervers speler er tegen aan kan lopen en de bal voorlangs het doel gaat. Aan beide kanten moeten de keepers reddingen verrichten om hun doel op dat moment schoon te houden. Na 12 minuten maakt Leonidas de gelijkmaker maar ook dit doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. De Zwervers is met snelle counters en directere inpassing toch de betere en krijgt mogelijkheden om te scoren, maar deze middag staat het vizier niet altijd op scherp en gaan vrije trappen er niet in of worden simpel ingeleverd. De wedstrijd is zeker wel spannend omdat De Zwervers de wedstrijd niet op slot gooit en Leonidas net niet stootkracht genoeg heeft om toch die gelijkmaker er in te schieten. De wedstrijd is spannend en rommelig tegelijk door het warrige leiden van de scheidsrechter en de vele blessuregevallen en het lijkt dat de wedstrijd met een 1-2 naar het einde kabbelt, want De Zwervers komt niet meer in gevaar. Maar Leonidas probeert het nog wel, maar aan de vrije trap te zien die zij krijgen op een mooie positie en die huizenhoog over wordt getrapt lijkt de geest uit de fles. De Zwervers komt in de slotfase, via een door Wessel Kool genomen hoekschop, die fraai wordt binnen gekopt door Robin Koolmees, op 1-3. En zo is de buit binnen en kan De Zwervers de laatste minuten de wedstrijd uitspelen. Het is inmiddels al donker, de lichten zijn al enige tijd aan, maar tegen vijven vind de scheidsrechter het genoeg en blaast voor het einde van de wedstrijd.

Door de derde overwinning op rij is De Zwervers opgeklommen naar de achtste plek, maar belangrijker nog is het zelfvertrouwen en teamspirit dat met de week groeit. Volgende week de 4e stadsderby op rij tegen BZC Zuiderpark, dat ook een mooie overwinning behaalde tegen een hooggeplaatste tegenstander. Dus belooft het volgende week een leuke en spannende wedstrijd te worden met 2 teams die veel scoren, maar ook veel tegendoelpunten incasseren, ik zeg bij voorbaat al dat het geen 0-0 blijft.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Roy van Raam; Sander Gorter (46 Jeffrey Boslooper); Robin Koolmees; Mike van Rikxoort; Sebastiao Quiavuazoa; Mohamed Boudal (46 Arjon Muriq en 68 Justin Leeuwesteijn); Ronnie Pfeffer; Wessel Kool; Jaimy van der Weg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *