VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een zonnige zaterdag moest De Zwervers een thuisduel afwerken tegen buurman FC IJsselmonde. De bezoekers staan onderaan en behaalden vorige week hun eerste competitiepunt, waar het er 3 hadden moeten wezen naar verluidt. Vaak is het lastig om tegen laaggeplaatsten te spelen omdat ze er vaak een schepje bovenop doen en ook omdat het een streekderby is en die wedstrijden altijd onvoorspelbaar zijn. Ons eigen team moest na de mooie en historische 4-9 overwinning van vorige week wel beseffen dat het niet altijd zo gemakkelijk kan gaan en moet ook deze middag alert wezen en je eigen spel spelen dan komt het goed.

De Zwervers begint weer sterk aan de wedstrijd en dat levert meteen wat kansjes op waarmee de verdediging van FC IJsselmonde moeite heeft. Maar de stootkracht ontbreekt nog zodat de eerste kansjes een formaliteit blijven. Wel is De Zwervers veel sterker en zet het enorme druk naar voren maar de afronding is nog slordig. De eerste grote kans in de wedstrijd is voor FC IJsselmonde, nou eigenlijk 2, want een eerste schot wordt onschadelijk gemaakt door Dennis de Jel, maar de aanval loopt verder en daaruit komt er nog een enorme kans die maar net over het doel gaat. De Zwervers is dus gewaarschuwd. Maar De Zwervers blijft aanvallen en kansen creëren en in de 17e minuut zou de openingsgoal moeten vallen als een bal terugkomend van de lat, voor de voeten komt van Wessel Kool en hij voor een leeg doel de hoek voor het uitzoeken heeft maar de bal nog naast weet te schieten. Maar in de 21e minuut is het dan toch zo ver, een bal in de diepte gegeven door Souffian Bouchnafa komt bij Jaimy van der Weg en hij scoort de 1-0. Of er een buitenspelluchtje aanzit weet ik niet, er wordt door IJsselmonde wel hevig geprotesteerd, maar de scheidsrechter geeft een terecht doelpunt aan. Dit doelpunt werkt voor De Zwervers als een nieuwe batterij en daarna volgt kans op kans. In de 24e minuut geeft Jaimy een assist op Sebastiao Quiavuazoa die geheel vrij staat en hij scoort de 2-0. De Zwervers blijft er lustig op door voetballen en wil het voor de rust al afmaken, maar de paal staat in de weg bij een actie van Ronnie Pfeffer. In de 31e minuut is het verdediger Robin Koolmees die een duit in het zakje doet door de 3-0 met zijn hoofd te scoren na een op maat gegeven bal door Roy van Raam. Na deze 3-0 lijkt De Zwervers wat gas terug te nemen en kan FC IJsselmonde weer aan aanvallen gaan denken en ze creëren ook wat kansen die er niet ingaan, een van de kansen is erg groot en moet Dennis, in de zon kijkend, met een uiterste inspanning nog met een vuist zijn doel schoonhouden. Daarna komt er nog een grote kans voor de bezoekers als Dennis al uitgespeeld is maar de aanvaller naar buiten gedreven wordt door de meegelopen Mike van Rikxoort die de bal nog kan blokken voordat er gevaar gesticht kan worden. In de 38e minuut is het Mike van Rikxoort zelf die een vrije trap van Jaimy van der Weg verlengt en de 4-0 in het doel kopt.

In de tweede helft een wat ander spelbeeld. De Zwervers lijkt met een ruime 4-0 voorsprong wat gas terug te nemen en FC IJsselmonde doet wat het kan, maar komt er niet aan. De tweede helft is rommelig door enkele blessuregevallen en oponthoud. De Zwervers komt na minuut 55 weer op gang en er komen kansjes om de voorsprong te vergroten. Ook IJsselmonde krijgt wat kansen. Maar de grootste zijn echt voor de thuisploeg. Sebastiao geeft een voorzet die door iedereen gemist wordt en de bal gaat rakelings langs de paal. In de 57e minuut een vrije trap voor De Zwervers, Jaimy gaat achter de bal staan en schiet op de lat, de rebound wordt door Arjon Muriq ingeschoten maar nog net door een verdediger tot hoekschop gepromoveerd. In de 67e minuut komt er bij De Zwervers een driedubbele wissel. De gebroeders Boudal en Matt Oorebeek komen in het veld voor Roy van Raam, Souffian Bouchnafa en Arjon Muriq. Door de wissels is de organisatie een beetje weg bij De Zwervers en daar profiteert FC IJsselmonde van door vanuit een hoekschop de bal in het doel te koppen: 4-1. Rond de 75e minuut herpakt De Zwervers zich weer en een afgepakte bal door Ronnie wordt in de diepte gespeeld op Jaimy van der Weg, die eerst nog moet afrekenen met een verdediger, hij onderschept de bal op rand 16 via een mooie sliding en zet voor en Matt Oorebeek schiet de 5-1 tegen de touwen. Nu is FC IJsselmonde verslagen en waar er weer wat hoop was gaan de koppies nu echt hangen. De Zwervers krijgt nog kansen genoeg om de stand nog veel hoger te laten worden, maar zoals vorige week gaat niet elke kans er in. Zo loopt Ronnie door maar wil te veel en in plaats van af te geven op meelopende collega’s met dezelfde kleur shirt aan wil hij het zelf doen en hij loopt zich vast op de goede keeper van IJsselmonde. De 6-1 komt er wel nog als Wessel Kool de bal in de ruimte krijgt, de keeper omspeelt en vanuit een moeilijke hoek nog kan scoren. Zo komt er na 90 minuten een einde aan deze wedstrijd en kan De Zwervers weer 3 punten bijschrijven en naderen we de onderkant van de middenmoot.

Door de overwinning is De Zwervers 2 plaatsen geklommen en moet volgende week de 3e stadsderby op rij afwerken tegen Leonidas. Een lastige tegenstander die het moet hebben van hun thuiswedstrijden. De Zwervers moet hun eigen spel blijven spelen, het zelfvertrouwen is er en laten we hopen op een goed resultaat.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa (67 Mohamed Boudal); Roy van Raam (67 Murad Boudal); Jeffrey Boslooper; Robin Koolmees; Sebastiao Quiavuazoa; Mike van Rikxoort; Arjon Muriq (67 Matt Oorebeek); Ronnie Pfeffer; Wessel Kool; Jaimy van der Weg.

 

Foto De Zwervers-IJsselmonde-1-2.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *