VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Na wel goed voetbal maar met 2 nederlagen achter elkaar moest De Zwervers een loodzware uitwedstrijd spelen tegen Zwarte Pijl. Een bij voorbaat zware tegenstander want vorig jaar werd er 2 keer ruim van verloren, 1-5 thuis en 6-2 uit. Ook was het Zwarte Pijl dat eerste periode winnaar Nieuwerkerk de enige nederlaag bezorgde. Deze wedstrijd was de eerste voor de 2e periode waarin ieder team weer op “0” begint.

Direct na de aftrap werd er 1 minuut niet gevoetbald om een statement te maken tegen racisme. Na die minuut trekt De Zwervers direct ten strijde en gaat direct in de aanval. In de tweede minuut zou al bijna het eerste doelpunt te tellen zijn maar de actie van Wessel Kool, een schot vanuit de tweede lijn, gaat net over het doel. Een minuut later een kans voor dezelfde Wessel die via de keeper en de buitenkant paal naast gaat. Daarna gaat de volgende kans voor De Zwervers er ook niet in. We zien dat de verdediging van de thuisploeg deze middag niet de sterkste linie is want De Zwervers krijgt nog een kans. Daarna komt de eerste de beste aanval voor Zwarte Pijl en in de voorste linie zijn ze wel goed, want direct wordt de 1-0 gemaakt, door ook laks optreden van de Zwervers verdediging. Nog geen minuut later krijgt De Zwervers een vrije trap op 30 meter schuin voor het doel en Jaimy van de Weg gaat achter de bal staan en hij schiet langs de muur, niet te hard, maar wel geplaatst en de bal verdwijnt in de rechterhoek van het doel: 1-1.

Na de gelijkmaker komen er nog 3 kansen voor De Zwervers, een schot van Jaimy gaat net voorlangs. Na een slechte spelhervatting van Zwarte Pijl komt er direct weer een kans maar Ronnie Pfeffer schiet net over. Mohamed Boudal draagt ook zijn steentje bij in de aanval en zijn actie treft ook geen doel. Zo zijn er nog geen 15 minuten gespeeld of de stand had al hoger kunnen zijn. Na het eerste kwartier komt Zwarte Pijl iets meer aan voetballen toe en krijgt het ook kansen. Maar in de 18e minuut geeft Jaimy een assist op de in de ruimte achter de verdediging gekomen Wessel Kool en met de goede snelheid, Wessel loopt door en omspeelt de keeper en scoort de 1-2.

Drie minuten later loopt Ronnie zomaar door de verdediging van de thuisploeg en heeft de hoek voor het uitzoeken, hij wacht op de actie van de keeper en speelt de bal langs hem heen in het doel: 1-3.

Na de 1-3 golft het spel op en neer en moet Dennis de Jel een paar keer handelend optreden om een vroege aansluitingstreffer te voorkomen. Maar ook De Zwervers krijgt nog kansjes. Na de 30e minuut als Mohamed Boudal geblesseerd uitvalt en vervangen wordt door Arjon Muriq komt er direct een kans voor laatstgenoemde maar hij schiet net naast. Daarna is het Zwarte Pijl dat opeens wel goed kan voetballen en De Zwervers onder druk zetten en diverse kansen krijgt. De Zwervers komt er nauwelijks meer uit en het wachten is op de 2-3. Deze komt er ook in de 41e minuut. Vlak voor de rust krijgt Zwarte Pijl nog dotten van kansen waarbij ook spelers vogeltje vrij staan en veel hoekschoppen om de gelijkmaker al voor rust te maken. Het is billenknijpen geblazen maar De Zwervers houdt stand.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. De Zwervers bij vlagen superieur en ook Zwarte Pijl bij fases en momenten goed spelend en het De Zwervers erg moeilijk makend. De eerste kansen komen weer voor De Zwervers. Maar al na 3 minuten neemt Zwarte pijl de regie over en gaat op jacht naar de gelijkmaker en meer. In de 55e minuut maakt Dennis een mooie redding maar de rebound wordt door Zwarte Pijl gescoord: 3-3. Nu zien we de bui al hangen en denken we dat het weer fout gaat. Maar De Zwervers vecht voor iedere meter en op wilskracht en beleving komt de ploeg er weer uit en komen er weer kansen. De 3-4 komt er al in de 58e minuut als Ronnie Pfeffer de bal over de keeper heen in het doel schiet. We moeten wachten tot de 71e minuut om de 3-5 via Wessel Kool te bejubelen. Zwarte Pijl geeft zich nog niet gewonnen en komt vrij gemakkelijk op 4-5. Daarna is het weer wachten op de gelijkmaker, maar Dennis de Jel moet met 2 formidabele reddingen de gelijkmaker voorkomen. De Zwervers worstelt zich onder de druk uit en gaat weer doen waar het goed in is, met ook hulp van de verdediging van Zwarte Pijl die het voetballend wil oplossen en dat juist niet moet doen tegen snelle en beweeglijke De Zwervers spitsen. De bevrijdende 4-6 komt in de 78e minuut als Jaimy een assist van Ronnie feilloos afrondt. Nu is Zwarte Pijl de controle over de wedstrijd geheel kwijt en kan De Zwervers de score uitbouwen: 4-7 wordt het in de 80e minuut door de zeer goed spelende Sebastiao Quiavuazoa.

In de 83e minuut een solo van Ronnie Pfeffer, hij loopt helemaal vanaf eigen helft in de vrije ruimte, komt in de 16 maakt een paar scharen en schijnbewegingen en geeft dan de bal af aan de inlopende Wessel en die scoort de 4-8. Alsof het niet genoeg is scoort Arjon Muriq op aangeven van Jaimy nog de 4-9. Ongeloof op ieders gezicht, wat een stand. De Zwervers supporters roepen nog massaal tien tien tien. Maar die komt niet, sterker nog Dennis De Jel moet de laatste kans voor Zwarte Pijl met een mooie redding onschadelijk maken.

Door de spectaculaire en ongeloofwaardige overwinning is De Zwervers weliswaar maar 1 plaatsje gestegen op de ranglijst, maar het zelfvertrouwen en de hechtheid van dit team is met sprongen vooruit gegaan en dat belooft zeker nog vele leuke wedstrijden dit seizoen. De eenheid is er en het vaste elftal wat ook vertrouwen geeft. Volgende week de derby van IJsselmonde thuis tegen de FC, FC IJsselmonde pakte dit weekend hun eerste punt en de wedstrijden tegen hun zijn altijd doelpuntrijk en zeker spektakelstukken.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Roy van Raam (83 Justin Leeuwesteijn); Sander Gorter; Robin Koolmees; Sebastiao Quiavuazoa; Mike van Rikxoort (66 Matt Oorebeek); Wessel Kool; Mohamed Boudal (31 Arjon Muriq); Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *