VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT.

De eerste competitiewedstrijd zou zijn tegen Nieuwerkerk, maar door ons jubileum werd die toen uitgesteld. Nieuwerkerk was vorig jaar begonnen op zaterdag te voetballen in de vierde klas, zij verloren toen maar 1 keer en zouden nu bij winst de eerste periode kampioen kunnen worden. Ze hadden maar 3 tegendoelpunten. De Zwervers verloor vorige week onterecht van SSS, dit zou vandaag een leuke wedstrijd kunnen gaan worden.

Na de aftrap van De Zwervers werd de bal al gelijk geblokkeerd door een speler van Nieuwerkerk, de toon was gezet. We raakten hiervan niet onder de indruk, zelf werd er ook gelijk druk naar voren gezet, met veel diepgang en strijd werd het vijandelijke doel opgezocht door veel duels te winnen. Dit resulteerde al in een bijna kans, het initiatief van De Zwervers duurde voort. Soufian Bouchnafa mocht de eerste echte kans noteren, zijn schot ging over. Nieuwerkerk had moeite om de bal in de ploeg te houden en wist zich geen raad met ons spel. Hun eerste kans in minuut 15 was een hele grote, een speler gaat alleen door, passeert keeper Dennis de Jel maar een verdediger haalt de bal uit de doelmond. Maar gelijk daarna schiet Ronnie Pfeffer uit een tegenaanval naast en dit alles in de eerste 20 minuten van een boeiende wedstrijd met hoge amusementswaarde. Ook zijn er nog 2 corners te noteren voor De Zwervers die makkelijk worden weggewerkt. In minuut 25 wordt het toch 1-0, een lange bal van achteruit word over de linie geplaatst waar een verdediger net niet bij kan zodat een 1 tegen 1 situatie ontstaat met Dennis zoals het eerder ook al was. Nu is er geen verdediger meer en wordt de bal in de hoek geschoten, De Zwervers gaat goed om met deze achterstand en blijft goed spelen, in minuut 27 valt de verdiende gelijkmaker. De solide verdediging van Nieuwerkerk moest de vierde tegentreffer incasseren door een simpele uitgevoerde actie van Mohamed Boudal en een intikker van Ronnie Pfeffer: 1-1. Het bleef de resterende tijd een boeiend gevecht met nauwelijks doelpogingen of kansen, de verdedigingen en het middenveld stonden aan beide kanten goed.

De tweede helft begon ook weer met strijd net als de eerste, maar in minuut 50 was het bijna 2-1. Een schot van een Nieuwerkerker ging onderkant lat uit het doel, na eerst goed ingegrepen te zijn door Sander Gorter. De andere centrale verdediger Roy van Raam gaf weer zijn visitekaartje af in minuut 55, zijn schot ging net over. Gelijk daarna minuut 56 word een tegenaanval van Nieuwerkerk onschadelijk gemaakt door middel van een corner, die wordt goed gered door keeper Dennis de Jel met zijn vuisten, maar toch belandt de bal op het hoofd van een Nieuwerkerker en die kopt de 2-1 in. Nog blijft De Zwervers meedoen, want in minuut 58 valt ook uit een corner de bijna gelijkmaker, helaas een speler van ons voorkomt dat, dat was pech. Nieuwerkerk weet dat de periode op het spel staat en draait de duimschroeven strakker aan en zet nog meer druk, zodat we er niet meer onderuit konden voetballen. Nu waren alle ballen (ook de afvallende) voor Nieuwerkerk. Dennis moet zich ook nog onderscheiden met een fraaie redding, de hoop blijft altijd met 1 doelpunt achterstand dat er toch nog een gelijkspel inzit omdat er een bal goed kan vallen, maar dat gebeurde door de druk niet. Door een onoplettendheid werd het nog 3-1 in minuut 84. In de resterende tijd kreeg Nieuwerkerk nog kansen (3 stuks) op meer treffers, die vielen gelukkig niet. Een veel hogere score had ook niet terecht geweest qua vertoond spel. Invaller Matt Oorebeek schoot in de extra tijd ook nog over toen het al gespeeld was.

Al met al een zeer goede eerste helft, mijns inziens de beste tot nu toe, zodat we volgende week kunnen doorpakken uit tegen stadgenoot Zwarte Pijl waar nog iets tegen goed te maken is.

Scheidsrechter P Borsboom gaf in deze sportieve wedstrijd 2 keer geel aan beide kanten, wegens het onderbreken van een aanval net over de middenlijn.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Sander Gorter; Roy van Raam (88 Matt Oorebeek); Robin Koolmees; Mike van Rikxoort; Sebastiao Quiavuazoa; Mohamed Boudal (72 Dennis van Leeuwen); Wessel Kool; Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *