VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een kille en winderige herfstmiddag moest De Zwervers hun thuiswedstrijd spelen tegen SSS uit Klaaswaal. SSS is de competitie goed begonnen en staat 3e op de ranglijst. Vorig seizoen speelde SSS nog in de 2e klasse, dus een geduchte tegenstander. De Zwervers won de laatste 2 wedstrijden overtuigend en is na een slechte competitiestart op de weg omhoog. Deze middag moet de lijn voortgezet worden, maar De Zwervers scoort moeilijk dat weten we.

De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en in de eerste 6 minuten dicteren ze de wedstrijd waaruit ook kansjes ontstaan. Het offensief duurt 6 minuten. In de 7e minuut komt SSS voor het eerst in het strafschopgebied van De Zwervers en bij de eerste de beste aanval wordt er direct de 0-1 gescoord. Deze vroege achterstand komt even hard aan bij De Zwervers want het begon zo goed. De periode daarna neemt SSS de regie in handen en is het ook sterker dan De Zwervers. Hun verdediging staat goed en het middenveld en de voorwaartsen zetten druk naar voren. Dat leidt tot bijna een strafschop in de 14e minuut, een speler wordt op de rand van de 16 meter neergelegd. De vrije trap net buiten de zestien wordt nog gemist, maar de kans daarop, in de 17e minuut wordt wel doeltreffend afgerond. Want de Zwervers verdediging treedt niet adequaat genoeg op na balverlies op het middenveld en zodoende kan de 0-2 in de korte hoek worden gescoord. Door deze treffer en het op dit moment sterkere SSS lijkt het een monsterscore te gaan worden. Maar halverwege de eerste helft herpakt De Zwervers zich, wordt sterker en ruikt kansen. Er wordt gestreden en hard gewerkt wat leidt tot ook kansen op meer. De wedstrijd wordt wel ontsierd en het tempo eruit gehaald door de vele blessurebehandelingen met name aan de kant van SSS. De laatste 10 minuten voor de rust zijn zeker voor De Zwervers, want er wordt aardig gevoetbald, onder de druk uitgespeeld, kansen gecreëerd en leuke acties gemaakt. Een vrije trap rond de 38e minuut wordt genomen door Jaimy. Daar waar hij vorige week uit een zelfde positie trefzeker was, gaat de bal nu rakelings over het doel. Vlak voor de theepauze nog een grote Zwervers kans, opgezet door Sebastiao, deze wordt door Roy van Raam net naast geschoten.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld zoals de eerste helft eindigde. De Zwervers op zoek naar de aansluitingstreffer en SSS ver terug en er af en toe uitkomend met gevaarlijke counters. De Zwervers blijft aardig voetballen en komt steeds dichter bij het doel van SSS. Er is veel beleving en er wordt vooral hard gewerkt. Grote kansen komen er nog niet maar De Zwervers is in de tweede helft duidelijk de baas. SSS, gesteund door de 2-0 voorsprong, probeert op alle manieren om De Zwervers van hun doel af te houden. Tot de 63e minuut als een Zwervers aanval terecht komt bij Wessel Kool en hij de bal, niet hard maar wel geplaatst zoals dat heet, in de uiterste linker onderhoek schiet. De keeper zit er nog met zijn vingertoppen bij maar de bal gaat in het doel: 1-2. De aansluitingstreffer is er. De Zwervers gaat op jacht naar meer, maar moet ook de sluwe spelers van SSS niet de kans geven om dichter bij het eigen doel te komen. In die spaarzame momenten dat dat gebeurt, staat ook Dennis de Jel op de goede plaats met goede reddingen. De tweede helft is weer rommelig met ook weer veel blessurebehandelingen en onderbrekingen. In de slotfase krijgt De Zwervers dé kans op de gelijkmaker als Ronnie Pfeffer de hoek voor het uitkiezen heeft, maar hij mist jammerlijk en de bal verdwijnt ver naast het doel. Zijn vizier stond deze middag niet op scherp. In de lange blessuretijd nog een kans voor De Zwervers maar de bal verdwijnt in het zijnet. De verdiende gelijkmaker wordt dus niet gescoord. Zo eindigt deze wedstrijd in een 1-2 overwinning voor S.S.S. Het ontbrak De Zwervers deze middag aan stootkracht om echt door te drukken alhoewel er keihard gewerkt werd.

Door de nederlaag is De Zwervers weer 1 plaatsje gezakt op de ranglijst, maar heeft qua verliespunten nog aansluiting met de ploegen boven hun. Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen Nieuwerkerk. Dit was aanvankelijk de openingswedstrijd, maar deze werd door het jubileumfeest uitgesteld. Laten we hopen dat De Zwervers volgende week het goede spel door kan zetten en dat we met de punten terug naar huis kunnen.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Sander Gorter; Roy van Raam; Robin Koolmees; Mohamed Boudal (75 Dennis van Leeuwen); Jeffrey Boslooper (65 Matt Oorebeek); Sebastiao Quiavuazoa; Wessel Kool; Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer.

Pupil bij deze wedstrijd was DELANO SYED, speler van ons team JO11-3.

Hier staat hij op de foto met zijn oom ROY VAN RAAM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *