VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een winderige zaterdagmiddag moest De Zwervers afreizen naar Zwijndrecht. Daar verwelkomde Groote Lindt onze hoofdmacht en supporters hartelijk om er een leuke en spannende wedstrijd van te maken. De Zwervers won vorige week hun eerste competitiewedstrijd tegen Dilettant en Groote Lindt won, in IJsselmonde, tegen de plaatselijke FC met 3-0. Groote Lindt is middenmoter met 9 punten en wil er graag vanmiddag 3 bijschrijven. Ons eigen team liet vorige week al zien dat het beter kan dan de plek op de ranglijst verraadt. Deze lijn wilden ze graag deze middag doortrekken en dat gebeurde ook met leuk en goed voetbal.

Direct na de aftrap een gretig De Zwervers dat de eerste aanval opzet waar een mogelijkheid uit ontstaat, maar de bal wordt weggewerkt en via een snelle counter komt de bal bij een buitenspel staande speler die voorzet en er wordt gescoord. Maar voor de bal in het doel ligt is er al afgefloten, het feest voor de thuisploeg gaat dus niet door. De Zwervers is goed aan de wedstrijd begonnen en zet meteen druk naar voren, waar Groote Lindt zichtbaar moeite mee heeft en de toch al niet zo solide uitziende verdediging heeft het even moeilijk om onder de druk uit te komen. Toch komen ze er via snelle counters uit en stichten ze ook gevaar voor het Zwerversdoel. In de 10e minuut wordt het door een communicatiefout in de Zwervers verdediging 1-0. Dennis blijft op zijn lijn staan en de verdediging grijpt ook niet in, zodat een speler in de ruimte achter de verdediging en voor de keeper kan komen en zodoende kan scoren. De Zwervers is niet van slag door dit doelpunt in de wetenschap dat er nog ruim 80 minuten te spelen zijn. Jaimy van de Weg geeft een mooie voorzet af maar Arjon Muriq komt net te laat bij de bal. Ronnie Pfeffer speelt deze middag weer een goede wedstrijd en loopt zo door en geeft een mooie assist maar nog zonder resultaat. In de 17e minuut komt er een dieptepass op Jaimy van de Weg gegeven door Ronnie, Jaimy geeft een sublieme voorzet op de induikende Arjon Muriq die via een fraaie kopbal de verdiende gelijkmaker scoort. Na de gelijkmaker gaat De Zwervers op jacht naar meer, maar ook de tegenaanvallen van Groote Lindt zijn gevaarlijk zodat de wedstrijd een hoge amusementswaarde heeft. In de 25e minuut een verkeerde pass van de Groote Lindt doelman op een verdediger. Die krijgt de bal in dekking aangespeeld, Ronnie krijgt de bal voor de voeten en speelt hem door naar de vrijstaande Wessel Kool en die scoort de 1-2. Na deze 1-2 komen er ook grote mogelijkheden en kansen voor de thuisploeg. Dennis de Jel moet met een mooie redding de gelijkmaker voorkomen en 5 minuten later staat Dennis op het verkeerde been, zo kan een vrijstaande speler scoren, maar de bal komt gelukkig voor ons tegen de paal. Zo blijft het spannend met kansen over en weer. Vlak voor de rust nog 2 kansen, voor beide teams een. Sander Gorter krijgt een dieptepass welke hij net diagonaal over het doel kopt. Aan de overkant gebeurt ongeveer hetzelfde, een kopbalkans voor Groote Lindt gaat maar net over het doel. Zo blijft de ruststand 1-2 en is het een leuke wedstrijd. Als de tweede helft ook zo leuk wordt kunnen we nog een hoop doelpunten tegemoet zien.

In de tweede helft is Mohammed Boudal ingevallen voor Arjon Muriq. Eerstgenoemde geeft na een paar minuten al een sublieme voorzet af, maar deze verdwijnt in niemandsland want er is geen De Zwervers speler meegelopen. De Zwervers wordt sterker en speelt goed. Ook de verdediging staat vanmiddag als een huis. Het middenveld is ook goed met doorspeelpasses naar de voorwaartsen. Als ik het eerlijk mag zeggen geniet ik van het spel van De Zwervers deze middag, maar we moeten nog 35 minuten en doordat er nog steeds 1-2 op het scorebord staat kan het nog alle kanten op. Er komen diverse kansen voor De Zwervers, onder andere voor de op de grond liggende Jaimy die met uiterste inspanning nog een teen tegen de bal krijgt waarbij de keeper ook nog moeite heeft om bal te pareren. De wedstrijd vordert en vordert en we gaan stilletjes aan naar het einde van de wedstrijd. Groote Lindt heeft inmiddels al 2 wissels tegelijk ingebracht en gaat 1 op 1 spelen om toch de gelijkmaker of meer te forceren. Daardoor ontstaat er nog meer ruimte voor De Zwervers en is het wachten op de 1-3. Deze komt er ook in de 84e minuut als Mohamed Boudal een voorzet geeft, het lijkt of die weer in niemandsland komt, maar daar is opeens Wessel Kool en die schiet vanaf rechts de 1-3 in het doel. Groote Lindt geeft zich nog niet gewonnen en krijgt enkele hoekschoppen. Bij een van deze hoekschoppen wordt de bal door een de Zwervers verdediger in het eigen doel gewerkt. Zo staat het 2-3. Enkele minuten later een overtreding op een De Zwervers speler op zo’n 30 meter voor het doel. Jaimy van de Weg gaat achter de bal staan en schiet in een keer de bal mooi in de kruising: 2-4. Dit doelpunt is hem zeer gegund want hij werkt zo hard, sleurt en krijgt kansen, maar het lukte niet, nu dan toch wel en een fraaie ook. Alsof dat niet genoeg is krijgt De Zwervers in de blessuretijd nog een vrije trap halverwege de helft van Groote Lindt. Sebastiao neemt de bal direct en bereikt de vrijstaande Wessel Kool die de 2-5 binnenschiet. Enkele minuten daarna fluit de scheidsrechter af en kunnen de drie punten mee in de tas naar IJsselmonde.

Door de overwinning is De Zwervers een plaatsje gestegen, maar heeft het nog een wedstrijd minder gespeeld. Als deze lijn wordt doorgezet dan ziet het er goed uit. Volgende week een thuiswedstrijd tegen SSS uit Klaaswaal.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Roy van Raam; Sander Gorter; Robin Koolmees; Sebastiao Quiavuazoa; Wessel Kool; Mike van Rikxoort; Arjon Muriq (46 Mohamed Boudal); Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer (65 Matt Oorebeek).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *