VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

Op de laatste dag van de zomertijd 2019 moest De Zwervers de 3e thuiswedstrijd van het seizoen spelen. De eerste 2 gingen jammerlijk verloren en werden er zelfs 9 tegendoelpunten geïncasseerd. Dus deze middag was het vooral zaak om de linies zoveel mogelijk gesloten te houden en de sleutel ergens in de struiken te gooien. Het was droog, maar er stond een verraderlijke wind en een gemeen zonnetje, maar De Zwervers speelde in de eerste helft nu eens richting kantine en dus had de goalie van Dilettant de zon tegen. De tegenstander van deze middag was Dilettant uit Krimpen aan de IJssel. Vorig seizoen zaten zij ook bij ons in de afdeling en werd er gretig op los gescoord: 3-3 thuis en uit werd er met 6-2 verloren, maar dat was toen en dit is nu. Dilettant heeft een matige seizoenstart en begon de wedstrijd met 4 punten meer dan ons eigen team. Het team van De Zwervers was op enkele plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige weken en hoe dit zal uitpakken weten we later.

Direct na de aftrap zien we een zeer gretig De Zwervers wat er direct bovenop zit. De eerste minuut is nog niet verstreken of een speler van Dilettant levert zomaar de bal in, halverwege de eigen helft, aan Wessel Kool. Die gaat met de bal aan de haal en omspeelt de keeper, loopt richting doel en scoort hij de 1-0.

Door deze vroege treffer en de niet zo solide ogende defensie van Dilettant kan De Zwervers vrijuit voetballen. In de beginfase is het tempo hoog, komen er kansen voor De Zwervers en is het wachten op nog meer doelpunten. Ook de opbouw van Dilettant ziet er nog niet zo goed uit en zo kan De Zwervers naar hartenlust voetballen. De ene kans volgt op de andere, maar we moeten wachten op nog een doelpunt. De kansen komen er wel. Zo schiet Roy van Raam net naast het doel en andere kansen worden ook niet verzilverd. In de 23e minuut is het weer Wessel Kool die na een assist van Ronnie Pfeffer de 2-0 aantekent.

Door de harde wind komen veel passes niet aan en zien we 2 teams spelen zonder zelfvertrouwen. De Zwervers, met de 2-0 voorsprong op zak, kan deze eerste helft gemakkelijk op de been blijven. De eerste echte serieuze kans voor de bezoekers komt er na ruim een half uur maar gaat net over het doel. Het blijft een foutenfestival aan beide kanten en ook de wind en de laagstaande zon spelen een grote rol in deze eerste helft. De Zwervers lijkt heer en meester maar moet toch alert blijven want vlak voor rust krijgt Dilettant een grote kans om de achterstand te verkleinen, maar verzuimt dit.

In de tweede helft is de wind afgenomen en bewolking ontneemt de zon de kans om te schijnen. De eerste 5 minuten na de hervatting is Dilettant op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de kansen die ze krijgen worden door de deze middag solide De Zwervers verdediging en keeper onschadelijk gemaakt. De verdediging van Dilettant is nu in deze helft wel bij de les na wat omzettingen en in de tweede helft zijn beide teams gelijkwaardig. Er wordt aan beide kanten hard gewerkt en kansen komen er. Met name De Zwervers heeft de grootste kansen maar verzuimt om de voorsprong uit te bouwen en zodoende blijft Dilettant in de wedstrijd zoals dat heet. Dilettant kan ook geen vuist maken en de kansjes die zij krijgen leveren geen gevaar op. De tweede helft is qua schouwspel en amusement minder dan de eerste helft en zo kabbelt de wedstrijd voort. De Zwervers schiet nog wel een keer tegen de lat en Dilettant scoort ook nog, maar dat doelpunt wordt afgekeurd wegens duwen. Na 5 minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Jongenotter af en is De Zwervers 3 punten rijker en is dit de eerste overwinning van het seizoen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Groote Lindt in Zwijndrecht. Kan De Zwervers de lijn doortrekken en heeft de staf nu het team geformeerd wat het moet gaan doen dit seizoen? Het was in ieder geval beter dan de afgelopen weken en qua voetbal ziet het er wel goed uit, nu het zelfvertrouwen nog dan komt het goed.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Roy van Raam; Sander Gorter; Robin Koolmees; Mike van Rikxoort; Wessel Kool (78 Justin Leeuwesteijn); Sebastiao Quiavuazoa: Arjon Muriq (85 Mourad Boudal); Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer (57 Matt Oorebeek).

Pupil bij deze wedstrijd was NOUREDDINE JADDI, speler van ons team JO13-1.

Hier staat hij op de foto met matchwinner WESSEL KOOL.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *