VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT.

De tegenstander van gisteren was het roemrijke DFC uit Dordrecht, opgericht al in 1883, waar de van der Gijpen hebben gevoetbald en Jan Klijnjan. DFC eindigde vorig seizoen als tweede, miste op een haar na de promotie. Het heeft dezelfde selectie als vorig seizoen maar heeft nu pas 3 punten en net als wij maar 4 doelpunten gemaakt. Wij waren nog puntloos dus er moest gewonnen worden!

De wedstrijd werd gespeeld op echt gras vanaf het begin van na onze aftrap werd meteen het vijandelijke doel gezocht door DFC, dat leverde een corner op maar het schot ging over. Vlak daarna voorkwam Dennis de Jel met zijn voet de 1-0. Het antwoord kwam snel van De Zwervers, Roy van Raam kreeg ook een 100 procent kans maar de Dordtse goalie voorkwam de 0-1. Veel passie en strijd en inzet werd op de mat neergelegd, maar het balbezit was aan beide zijden van korte duur. Over en weer werd er naar de verkeerde speler geplaatst, misschien ook omdat de outfits rood-wit en wit-rood op elkaar leken. Ik weet niet of dat de oorzaak was. In minuut 20 kreeg DFC een megakans, deze werd niet verzilverd, het was te zien dat zij ook moeite hadden met scoren. Weer deed Roy van zich spreken met een doelpoging maar die ging over. In minuut 24 kwam DFC op voorsprong, na een overtreding net over de middenlijn kwam er een vrije trap voor DFC die voor gevaar zorgde. Eerst werd de bal weggewerkt maar de afvallende bal werd in de uiterste hoek geplaatst zodat de goed keepende Dennis gepasseerd werd: 1-0. Dan gaat de thuisploeg op weg naar meer, er ontstaan grote kansen die om zeep geholpen worden zodat De Zwervers nog leeft. De 1-1 valt bijna na een schot van Maurice Lopes in de handen van de keeper en een vrije bal van uiteraard Roy van Raam, maar net als vorig week had deze tegenstander een goede keeper. DFC kreeg ook nog kansen om de wedstrijd al op slot te gooien en verzuimde dat, vlak voor rust een gevaarlijke Zwervers kopbal die er niet in ging zodat het 1-0 bleef. De amusementswaarde was hoog en leuk om naar te kijken, het had mijns inziens bij rust al 4-2 kunnen staan. Grote aderlating was vlak voor rust een noodzakelijke wissel door het uitvallen van Ronnie Pfeffer met een hamstringblessure.

In de tweede helft ging De Zwervers op zoek naar het vijandelijke doel, op zoek naar de 1-1, die viel bijna na een kopbal die net over het vijandelijke doel ging. Maar na 5 minuten nam DFC het initiatief over en dat bleef zo tot aan minuut 80. Met hele grote kansen vanaf de snelle flankspelers werden de voorwaartsen gelanceerd, die niet te missen kregen, maar toch gebeurde dat doordat ze scherpte misten en ook door goed keeperswerk van Dennis bleven we in de wedstrijd. Ook al was het maar tegenhouden in die fase. DFC dacht op 2-0 te komen toen het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, we bleven nog steeds in de wedstrijd. In de 70e minuut gebeurde het toch, na een miscommunicatie tussen 2 spelers werd er een onnodige corner weggegeven en daaruit viel, hoe zuur ook, de 2-0. Het leek beslist, maar toch werd het vijandelijke doel nog een paar keer bestookt. Er zat altijd wel een been of voet tussen of de bal viel verkeerd of de keeper stond in de weg. Net als bij de vorige wedstrijden! Of de keeper werd geholpen door zijn verdedigers, maar hij hield zijn doel schoon.

Al met al een verdiende nederlaag, die ook veel hoger had kunnen uitpakken. Zeker gezien de megakansen voor DFC in de 2e helft. We werden terug gedrongen, zodat dit de vierde nederlaag op rij is en we nog steeds op de hatelijke 0 staan. E zijn afgezakt naar de voorlaatste plaats, met 1 wedstrijd minder. Volgende week de hele belangrijke thuiswedstrijd tegen Dilettant dat 4 punten heeft. Er is nog wat goed te maken tegen hen, er moet gewonnen wonnen! Hopelijk gebeurt dat ook en is de aansluiting een feit! Met wedstrijden tegen Groote Lindt, Zuiderpark en IJsselmonde voor de boeg kan dat gerealiseerd worden. Succes mannen.

De opstelling: Dennis de Jel; Soufian Bouchnafa; Roy van Raam; Sander Gorter; Justin Leeuwesteijn ( 70 Robin Koolmees); Mike van Rikxoort; Dennis van Leeuwen (81 Jaouad Hachhouchi); Maurice Lopes; Wessel Kool; Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer (41 Matt Oorebeek).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *