VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een regenachtige najaarsdag moest De Zwervers hun tweede thuiswedstrijd afwerken, tegen OSV Oud-Beijerland. Na het betere spel van de tweede helft vorige week had ik er vertrouwen in dat er deze dag minimaal een punt gehaald kon worden, maar uiteindelijk bleef De Zwervers weer met lege handen en is het nog puntloos.

De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en zet de verdediging van OSV direct onder druk. Maar ook OSV is een leuk voetballende ploeg en staat hun mannetje. De beginfase is gelijk opgaand en de eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers als ze uit een vrije trap de bal naast het doel van Dennis de Jel koppen. Na de 10e minuut is duidelijk De Zwervers de bovenliggende partij en oogt de verdediging van de Oud Beijerlanders de zwakste linie. De Zwervers krijgt kansen waaronder een Ziyechje van Ronnie Pfeffer, waarbij de bal maar net over de kruising dwarrelt. Ook een schot van Mohammed Boudal, kans van Maurice Lopes en dito kans voor weer Ronnie worden door de goede keeper onschadelijk gemaakt. En waar het wachten is op de 1-0 voor De Zwervers, u raad het al, valt de 0-1 aan de andere kant. Via een voorzet vanaf rechts wordt de spits bereikt die weg loopt bij zijn verdediger en geheel vrij staat bij de tweede paal en scoort. Na deze openingsgoal krijgt Jaimy de kans om gelijk te maken maar hij kopt over het doel. Enkele minuten later spaart de nummer 11 De Zwervers door geheel vrijstaand voor een leeg doel te verzuimen om te scoren, hij schiet naast.

De eerste kans in de tweede helft is voor OSV welke gemist wordt. Daarna gaat de wedstrijd weer gelijk op. Een hard werkend De Zwervers dat op jacht gaat naar een doelpunt, daarbij vaak te gehaast en slordig speelt en daardoor veel balverlies lijdt. De Zwervers krijgt best wel goede kansen om te scoren, maar iedere keer ligt de goede keeper in de weg of wordt er naast geschoten. Het zit De Zwervers ook niet mee, balletjes vallen net verkeerd, schieten van de schoen af of stuiten net verkeerd op. Maar zeker noemenswaardig is de grote kans voor Maurice Lopes na een mooie aanval. Wat De Zwervers ook probeert, het lukt niet. Toch zien de supporters wel meer doelpunten maar deze worden gemaakt door OSV, want in de 70e minuut is het weer de nummer 11 die de 0-2 in het doel weet te werken en het geloof in een goed resultaat voor De Zwervers ebt weg. Balverlies op het middenveld leidt tot dit doelpunt. Toch komen er nog grote kansen voor De Zwervers, want een schot van Mohammed Boudal wordt door de keeper net uit de kruising getikt. De aansluitingstreffer hangt toch in de lucht maar het mag deze middag blijkbaar niet. In de 75e minuut gooit OSV de wedstrijd definitief in het slot als weer de nummer 11 de 0-3 scoort, een hattrick. De ingevallen Eray Kocak heeft de 1-3 voor het intikken na een mooie voorzet van Maurice, maar hij schiet huizenhoog over. In de 88e minuut scoort oud De Zwervers speler Kenzo Sanches de 0-4. Twee minuten later mag Jaimy van de Weg de eer redden en scoort de 1-4, via een assist van Roy van Raam, waar hij al eerder een aantal kansen miste tekent hij nu voor de “eretreffer”. In extremis nog een kans voor De Zwervers om de stand wat draaglijker te maken, maar ook dat mag niet gebeuren.

Door de 3e nederlaag op rij staat De Zwervers nog 12e, omdat er 2 ploegen zijn die alle 4 de wedstrijden hebben verloren. Volgende week een uitwedstrijd tegen de nummer 11, DFC uit Dordrecht. Daar moeten toch zeker de 3 punten tegen gehaald worden anders wordt het weer een herhaling qua competitiestart van vorig seizoen.

De opstelling: Dennis de Jel; Mohammed Boudal; Roy van Raam; Sander Gorter; Justin Leeuwesteijn (72 Robin Koolmees); Mike van Rikxoort; Jeffrey Boslooper; Wessel Kool; Maurice Lopes; Jaimy van de Weg, Ronnie Pfeffer (77 Eray Kocak).

Pupil bij deze wedstrijd was BENTLEY WAAN, speler van ons team JO10-2. Hier op de foto met RONNIE PFEFFER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *