VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op deze droge zaterdag moest De Zwervers hun eerste uitwedstrijd van het prille seizoen afwerken tegen stadsgenoot VVOR. De statistieken liegen er niet om, de laatste 5 uitwedstrijden tegen VVOR gingen allemaal verloren. Dus wordt het eens tijd om daar verandering in te brengen. Dit lukte bijna…..

VVOR komt goed uit de startblokken, begint fel aan de wedstrijd en zet meteen De Zwervers onder druk, VVOR krijgt direct mogelijkheden om de score te openen. Dit moet De Zwervers zien te voorkomen want een achterstand tegen de equipe van Peter van Gestel is moeilijk weg te werken aangezien het een lepe ploeg is. Na een minuut of 8 is de dadendrang van de thuisploeg een beetje minder en komt De Zwervers ook aan voetballen toe en vanaf minuut tien komen er ook kansjes voor De Zwervers. Daarna gaat de wedstrijd gelijk op en creëren beiden kansen. Als De Zwervers de bovenliggende partij is rond het kwartier en wat kansen krijgt valt het tegendoelpunt, de 1-0 voor VVOR, zomaar uit het niets. Want via een snelle aanval vanaf links wordt de snelle spits in stelling gebracht en deze scoort. Na deze openingstreffer voor VVOR blijft het spel op en neer golven en is het een leuk schouwspel voor de supporters. De Zwervers krijgt halverwege de eerste helft een kans, Ronnie Pfeffer aangespeeld in de vrije ruimte wil het iets te mooi doen en zodoende ontneemt hij zichzelf de scoringskans. Daarna is het ook weer VVOR dat op jacht gaat naar verdubbeling van de voorsprong, hiervoor krijgen zij ook voldoende kansen maar iedere keer ligt of staat Dennis de Jel, die deze middag goed staat te keepen, in de weg. De Zwervers krijgt de nodige mogelijkheden om gelijk te maken, hoewel de kansen iets minder explosief zijn dan de thuisploeg, blijft het toch gokken op dat ene kansje. Jaimy van de Weg had vlak voor rust de gelijkmaker op zijn pantoffel, maar mist.

In de tweede helft eerst een stormloop van VVOR op het Zwervers doel, Dennis moet een paar keer redden en de hoekschoppen die de thuisploeg krijgt zijn levensgevaarlijk. Na de stormloop komt De Zwervers weer aan spelen toe en het spel ziet er in de tweede helft beter uit dan in de eerste episode. Kansen komen er genoeg voor De Zwervers waarbij enkele grote. Maurice Lopes soleert en dribbelt op de vijandelijke helft richting strafschopgebied, dribbelt naar de achterlijn en geeft een voorzet, helaas achter 4 meegelopen De Zwervers spelers. Deze mooie aanval en actie had de gelijkmaker al moeten zijn. Ook VVOR krijgt de nodige kansen zoals een bal die op de doellijn caramboleert. VVOR is slimmer, rekt tijd om zo de tegenstander uit zijn spel te halen. In het laatste kwartier is het De Zwervers dat duidelijk de bovenliggende partij is en de gelijkmaker hangt in de lucht. Na eerst nog een triple kans, 3 schoten door 3 verschillende spelers worden door de VVOR keeper en verdedigers onschadelijk gemaakt. De tijd tikt door, wie nu scoort wint. Door de blessurebehandelingen en wissels komt er zeker 7 minuten blessuretijd bij en dit kan in je voordeel of nadeel werken. Na een blessurebehandeling gaat VVOR nog wisselen tot onvrede van de scheidsrechter, want die vind dat dat eerder gekund had. Deze tijd trekt ie bij en na afloop zal blijken dat deze “slimme” zet van VVOR uiteindelijk in hun voordeel uitpakt. De Zwervers blijft beuken en hard werken om de gelijkmaker op het bord te zetten en krijgt daarvoor de nodige kansen en vrije trappen. Maar de bal wil er maar niet in, tot in de derde minuut van de blessuretijd de bal bij Jaimy van de Weg komt en de keeper uit komt, Jaimy kopt de bal over de keeper heen en deze rolt in het doel: 1-1. De verdiende gelijkmaker. Eindelijk een punt tegen VVOR. Maar niets is minder waar want De Zwervers krijgt twee minuten later een grote kans als 4 spelers tegen 2 verdedigers komen te staan en dit simpel uitgespeeld moet worden, maar de voorzet van Roy van Raam is te slap en niet op maat en zodoende kan deze nog door een verdediger gepareerd worden. Dit was al in de 95e minuut. In de 97e minuut loopt een VVOR aanvaller het strafschopgebied in en de meegelopen jonge verdediger Justin Leeuwesteijn brengt met een te late sliding de speler ten val. Waar hij beter gewoon had moeten “meelopen”. Maar hij speelde verder wel een goede wedstrijd en een beginnersfoutje kan altijd gebeuren, alleen is het nu zuur dat in de extra blessuretijd VVOR door tijdrekken voordeel uit haalt. De strafschop wordt feilloos binnengeschoten en zodoende staat de 2-1 op het scorebord.

Door de nederlaag is De Zwervers nog puntloos. Het vertoonde spel was zeker in de tweede helft goed en er zit duidelijk progressie in. Met vertrouwen naar de volgende wedstrijd, deze is thuis tegen OSV Oud Beijerland.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (65 Dennis van Leeuwen); Roy van Raam; Sander Gorter; Justin Leeuwesteijn; Mohammed Boudal (82 Robin Koolmees); Jeffrey Boslooper; Ronnie Pfeffer; Maurice Lopes; Jaimy van de Weg; Wessel Kool.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *