VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Nadat vorige week met een groot spetterend feest het 100 jarig jubileum uitbundig is gevierd moest De Zwervers in de eerste wedstrijd na de honderdste verjaardag thuis aantreden tegen ‘s-Gravendeel. Een bekende tegenstander waar altijd zeer doelpuntrijke wedstrijden tegen gespeeld worden en werden. De tegenstander begon vorige week goed aan de competitie door met 3-0 te winnen van FC IJsselmonde.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd Jeffrey Boslooper in het “zonnetje” gezet op deze herfstdag met veel regen en wind, hij speelde namelijk zijn 300e wedstrijd in de hoofdmacht van De Zwervers en streeft Kees Oole voorbij en de top 10 binnen (info uit jubileumboek).

De wedstrijd begint iets na half drie en we zien direct dat vanmiddag de wind ook een grote tegenstander is. De Zwervers speelt in de eerste helft met de wind tegen en combineert kort. Met korte passes moet er een bres in de verdediging van de Hoekse Waarders gemaakt worden. De Zwervers begint goed aan de wedstrijd en krijgt ook al in de 3e minuut de eerste kans door Roy van Raam, die deze middag op het middenveld gepositioneerd is, maar de keeper kan het schot onschadelijk maken. De eerste 10 minuten zijn duidelijk voor de thuisploeg en er wordt leuk gevoetbald, de bal wordt rondgespeeld en laag gehouden duidelijk rekening houdend met de wind. De eerste mogelijkheid voor ‘s-Gravendeel komt in de 12e minuut via een mooie aanval door het Zwervershart heen, maar de eindafwerking is te slap zodat Dennis de Jel het schotje onschadelijk kan maken. Tussen de 12e en de 25e minuut is De Zwervers de baas op het veld en creërt het kansen uit mooie aanvallen, maar het wachten is in deze fase op de 1-0 voor de thuisploeg. In de 24e minuut verzuimt De Zwervers de score te openen en de afgeslagen bal levert direct gevaar op. ‘s-Gravendeel voert de counter feilloos uit en brengt Jelle van der Starre in stelling, hij brengt de 0-1 op het scorebord. Een domper voor de thuisploeg, maar de schouders worden er onder gezet en er wordt direct op jacht gegaan naar een eventuele gelijkmaker. De fase na de 0-1 is zeer aantrekkelijk en De Zwervers krijgt mogelijkheden en kansen om gelijk te maken. Zo wordt eerst nog een vrije trap van Jaimy van de Weg snoeihard op de lat geschoten en uit een latere vrije trap die door Ronnie Pfeffer strak wordt voorgezet ontstaat een scrimmage voor het vijandelijke doel, maar de gelijkmaker komt zeer verdiend in deze fase. In de 41e minuut komt een afgeslagen bal voor de voeten van Roy van Raam, hij geeft een mooie assist op Jaimy van de Weg, die diagonaal laag de bal in de rechterhoek schiet: 1-1. Dit is het laatste noemenswaardige wapenfeit van de eerste helft en vol goede moed kijken we uit naar een tweede.

In de tweede helft een totaal ander wedstrijdbeeld, want De Zwervers komt niet goed uit de kleedkamer zoals dat heet en in de 47e minuut wordt er een gemakkelijk te stoppen schot door Dennis de Jel, niet goed verwerkt zodat de rebound kan worden ingeschoten: 1-2. Dit doelpunt schijnt verlammend te werken, want ‘s-Gravendeel krijgt kans op kans, maar faalt in de afwerking. Nadat De Zwervers zich rond de 55e minuut enigszins heeft herpakt valt ook direct na een afgeslagen bal de gelijkmaker. Roy van Raam schiet in één keer vanaf 30 meter op het doel en het kostbaar kleinood verdwijnt in de rechterbovenhoekkruising, een fraai doelpunt wat de wedstrijd weer zou doen kunnen kantelen. Maar ik heb het nog niet gezegd of de bal ligt alweer aan de andere kant in het mandje, 2-3 waarbij weer de nummer 7 ongedekt staat en alle tijd heeft om vrij aan te leggen en de bal in het doel schiet. ‘s-Gravendeel gaat door waar het mee bezig was en dat is leuk voetballen wat ook toegelaten wordt door De Zwervers. Ik weet niet of de feestweek nog in de benen of lichaam zit, of de straffe wind, maar de bezoekers zijn heer en meester en verzuimen echter om de definitieve nekslag te geven en zo blijft De Zwervers nog in de wedstrijd. Kans op kans missend of door hier en daar goed ingrijpen van Dennis de Jel die ook een grote nederlaag voorkomt in deze fase. Pas in de 80e minuut komt er een kans voor De Zwervers als Jaimy doorgebroken is en de bal in de touwen moet schieten, maar zijn schot gaat ver voorlangs het doel.Op de aanval daarna is er gekluts en gekluns in De Zwervers verdediging waardoor ‘s-Gravendeel het vonnis over De Zwervers uitspreekt, want de nummer 11, Marco Kruithof scoort de 2-4. Enkele minuten daarna moet De Zwervers terug komen in de wedstrijd als Wessel Kool de 3-4 op zijn pantoffel heeft, maar de bal rolt net langs de verkeerde kant van de paal. ‘s-Gravendeel raakt in de slotfase ook nog eens de lat en alsof dat niet genoeg is scoort de nummer 7 zijn 4e doelpunt van deze middag en maakt er 2-5 van. Over de tweede helft gezien een verdiende overwinning voor ‘s-Gravendeel want De Zwervers speelde een belabberde tweede helft.

Dus nog veel werk aan de winkel voor de technische staf. Volgende week wacht VVOR, een zeer bekende tegenstander die we vaak in de afdeling hebben en altijd moeilijk te bespelen is. Ik hoop dat we dan een leuke wedstrijd voorgeschoteld krijgen en dat de punten meegaan de Maas over naar Zuid.

De opstelling: Dennis de Jel; Milan Baars; Jeffrey Boslooper; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen (72 Robin Koolmees); Mike van Rikxoort (81 Marco van Lien); Roy van Raam; Wessel Kool; Ronnie Pfeffer; Maurice Lopes (70 Jay Falix), Jaimy van de Weg.

Pupil bij deze wedstrijd was LEVI KREUK, speler van De Zwervers JO 13-3.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *