VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op de laatste speeldag van het lopende seizoen 2018-2019 moest De Zwervers uit spelen tegen Zwarte Pijl uit Rotterdam Kralingen. Voor De Zwervers zit het seizoen er op, nadat vorige week in de beslissende wedstrijd de 3e periode aan de neus voorbij is gegaan is min of meer de handdoek gegooid. Hoewel er nog een zeer kleine kans is om deze te halen hadden ze er bij voorbaat geen geloof meer in. 4 vaste selectiespelers waren er om uiteenlopende redenen niet bij.

De eerste de beste aanval en kans komt van de thuisploeg Zwarte Pijl die meteen dreigend is, de eerste inzet wordt nog door Dennis de Jel fraai gestopt, maar een verdediger schiet de bal op “Comedy Capers”-achtige wijze in het eigen doel en zo staat De Zwervers al met 1-0 achter. Dat De Zwervers niet bij machte is om degelijk tegenstand te bieden wordt al snel duidelijk, want wat er op de grassprietenmat gelegd wordt deze middag in de eerste helft is abominabel slecht. Zwarte Pijl kan naar hartenlust voetballen en de ene mogelijkheid volgt de andere kans op en na 15 minuten staat al de 2-0 op het denkbeeldige scorebord. Naar gelang de eerste helft vordert is te zien dat Zwarte Pijl het wel best vind en De Zwervers het ook wel goed vind zo. Het ene spaarzame kansje voor De Zwervers komt uit een vrije trap die diagonaal vanaf links genomen wordt en via een kopbal van Sander Gorter naast het doel gaat. Dit is het enige noemenswaardige en ook enige wapenfeit dat De Zwervers in de eerste helft te bieden heeft. Met de 2-0 stand gaan we rusten.

De tweede helft is veel beter dan de eerste helft qua inzet en voetbal wat De Zwervers laat zien. Er worden wat kansjes gecreëerd en De Zwervers oogt zekerder en heeft de intentie er nog wat van te willen maken. Waarbij eerder 2 x een uitbraak van Kenzo Sanches wordt teruggefloten en gevlagd voor buitenspel, trapt de derde keer de scheidsrechter er niet meer in en mag Kenzo, die immers van eigen speelhelft komt, wel doorgaan. Hij komt over links en scoort fraai de 2-1 via een mooie solo. Nu is er weer wat hoop in de harten van De Zwervers supporters want de wedstrijd is nu gelijk opgaand en Zwarte Pijl heeft even moeite met deze situatie. Maar de aanvalsdrang en goede bedoelingen van De Zwervers houden na 20 minuten wel weer op zodat Zwarte Pijl weer aan voetballen toekomt. In de 73e minuut scoort Zwarte Pijl een fraai doelpunt, via een vrije trap komt de bal bij een spits en die scoort met een halve omhaal: 3-1. De Zwervers geeft zich nog niet gewonnen want er komen ook kansen voor De Zwervers, maar met de allerbeste bedoelingen en de goede keeper van Zwarte Pijl wordt er niet gescoord. Want in de slotfase van de wedstrijd wordt het in een mum van tijd 4-1 en 5-1. Na deze 5-1 krijgt De Zwervers de allerbeste kans en wordt een onmogelijke bal door de keeper uit de linker benedenhoek gehaald. In de blessuretijd, we tellen zelfs al de 94e minuut is het Kenzo Sanches die via een leep balletje van Matt Oorebeek de 5-2 scoort. Alsof het nog niet genoeg is scoort Zwarte Pijl ook nog de 6-2 en daarna fluit de scheidsrechter direct af. Scheidsrechter Westenbroek hield de kaarten op zak.

Dit was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, dat slecht begon en matig eindigde. 2 x kon De Zwervers zelfs een periodetitel pakken, maar helaas ging dat 2 x door tegenslag of kwaliteitsgebrek niet goed. Al met al een goed seizoen als je 4 wedstrijden voor het einde al veilig bent en op een 7e plaats eindigt, iets waar je toch wel trots op deze fantastische club mag zijn. Ik bedank alle spelers die dit seizoen gespeeld hebben, de technische staf en alle supporters en lezers en wens een ieder die zijn heil elders gaat zoeken veel succes en denk nog eens terug aan deze mooie vereniging. Ik wens een ieder een fijne vakantie en ik hoop er volgend seizoen weer te zijn, samen met mijn broer, om de verslagen te mogen schrijven.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Tom Arons; Sander Gorter; Robin Koolmees; Dennis van Leeuwen; Arjon Muriq (21 Mitchell van Berkel); Jeffrey Boslooper; Matt Oorebeek; Kenzo Sanches; Jaimy van de Weg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *