VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op een mooie zaterdag ging na 3 weken de bal weer rollen en moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen Perkouw uit Berkenwoude. Perkouw is een goede ploeg die weinig tegendoelpunten incasseert en thuis moeilijk te kloppen is. De Zwervers moet de wedstrijd winnen om bovenaan te blijven in de derde periode en of zo hoog mogelijk in de competitie te eindigen. Ook Perkouw kan deze 3e titel nog winnen, dus belooft het een leuke wedstrijd te worden.

Als de bal de eerste omwentelingen maakt zien we dat de straffe tegenwind voor beide teams een tegenstander is, De Zwervers speelt in de eerste helft aanvallend tegen de wind. In de beginfase is het dus even aftasten en ook wennen aan elkaar en de wind. Het eerste kwartier is wel voor Perkouw dat wat beter aan de wedstrijd begint en De Zwervers dat duidelijk moeite heeft met het veld, de wind en de felheid van de tegenstander. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd komt na ongeveer 15 minuten voor Perkouw dat een schot vanaf de tweede lijn op het dak van het doel terecht ziet komen. De bal daalde snel, leek eerst hoog over te gaan, maar door de wind bleef hij hangen. Na het eerste kwartier komt De Zwervers beter in de wedstrijd en biedt het goed tegenstand door hard te werken en er fel boven op te zitten. De eerste doelrijpe kans voor De Zwervers is na een mooie uitgespeelde aanval waarbij de bal vrij voor de voeten komt van Ronnie Pfeffer die de 1-0 op zijn schoen heeft, maar de bal wordt door de keeper van Perkouw gepareerd. Beide teams krijgen wat kansen, echt gevaarlijk wordt het niet direct, maar door de wind kan een onschuldige pass makkelijk blijven hangen of onderschept worden. De Zwervers komt er wel een paar keer goed door, maar de aanvallen worden afgefloten wegens vermeend buitenspel. In de 41e minuut echter komt er een pass terug op Dennis de Jel die de bal naar een medespeler wil schieten, maar door de wind komt de bal voor de voeten van een aanvaller die de bal aan een ploeggenoot geeft en deze scoort de 1-0. Na dit doelpunt is De Zwervers het even kwijt en moet zich weer herpakken. In de laatste minuut van de eerste helft moet de thuisploeg de score verdubbelen, maar Dennis maakt zijn fout van even daarvoor goed door de bal fraai uit de korte hoek te halen. Zo gaan we rusten met een 1-0 stand.

In de tweede helft zien we direct een offensief van de thuisploeg waar De Zwervers nog niet scherp is en de eerste grote kans voor Perkouw weer door Dennis met een sublieme redding uit de korte benedenhoek gehaald wordt. Nu is De Zwervers weer wakker en waar Perkouw aandringt en De Zwervers op hun eigen helft probeert vast te zetten, komt De Zwervers er met counters uit en bij een daarvan is het Marco van Lien die geheel vrij voor de keeper komt te staan en de bal via een sublieme voorzet in de voeten krijgt en de gelijkmaker moet binnenschieten. En zoals velen zouden zeggen “die had mijn oma nog wel gemaakt” is het toch mogelijk om de bal naast het doel te schieten. Zo blijft het 1-0. Niet veel later is het dan toch zover, Ronnie Pfeffer loopt vanaf eigen helft met de bal op de keeper af en schiet de bal feilloos in het lege doel: 1-1. Nu is het De Zwervers dat veruit de bovenliggende partij is want enkele minuten later krijgt De Zwervers een vrije trap te nemen, Tom Arons neemt deze en via een tegenstander verdwijnt de bal in het doel: 1-2. We tellen de 61e minuut. Wat er daarna gebeurt met De Zwervers weet ik niet maar binnen 2 minuten is het alweer gelijk na een verdedigingsfout uit een vrije trap van Perkouw. Bij de 2-2 krijgt De Zwervers nog een grote kans, want de ingevallen Robin Koolmees kopt de bal rakelings over het doel. Vrijwel direct daarna komt er een aanval van Perkouw vanaf links en waar ik dacht dat de aanval tot hoekschop verwerkt zou worden wordt de bal toch nog voorgezet en ingekopt: 3-2. Dan is De Zwervers het weer even kwijt want in een mum van tijd wordt het 4-2 en ook nog 5-2 door 2 fraaie doelpunten, waarbij de 5-2 schitterend in de kruising geschoten wordt. De oorzaak is dat De Zwervers achteruit ging lopen en verdedigen iets wat je tegen Perkouw niet moet doen blijkt achteraf. De Zwervers krijgt ook nog mogelijkheden om de stand wat draaglijker te maken maar de precisie ontbreekt. De nederlaag is geflatteerd maar nog niet desastreus.

Scheidsrechter van de Wetering gaf een gele kaart aan een speler van Perkouw. Het was een sportieve wedstrijd.

Door de nederlaag blijft De Zwervers, op doelsaldo, de koploper in de 3e periode, maar moet het zijn laatste 2 wedstrijden winnen. Volgende week een thuiswedstrijd tegen koploper Charlois, dat nog geen kampioen is en dit graag tegen De Zwervers wil worden, want VVOR sluipt als een geslagen hond weer naderbij. Laten we hopen op een leuke wedstrijd zaterdag a.s. en dat de punten in IJsselmonde blijven.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (67 Robin Koolmees); Roy van Raam; Tom Arons; Dennis van Leeuwen (79 Sander Risseeuw); Mike van Rikxoort; Jeffrey Boslooper; Matt Oorebeek (79 Kenzo Sanches); Arjon Muriq; Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *