VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT

Voor het eerst speelden we een thuiswedstrijd tegen de nieuwe fusievereniging FC IJsselmonde. In de uitwedstrijd werden 10 doelpunten gemaakt en werd met 4-6 gewonnen, dus zou het waarschijnlijk geen 0-0 of saai worden op deze zeer warme voorjaarszaterdagmiddag in deze burenruzie.

Zoals vaker deze competitie speelden we de eerste helft richting spoorbaan tegen de zon in wat een voordeel kan zijn. Gelijk na het begin wordt er al een overtreding op het middenveld gemaakt door een speler van FC IJsselmonde en word de toon gezet dat het een echte derby gaat worden, met veel passie en strijd. Daarna een licht overwicht, het eerste IJVV-schot komt van Matt Oorebeek wat naast gaat. De keeper wordt ook nog getest door Sander Gorter, daarna krijgt IJsselmonde een eerste kans. Na veel kappen en draaien gaat de bal naast. Dan weer de IJVV met Mike van Rikxoort die net een teenlengte te kort komt bij een goede voorzet, ook een schot van Roy van Raam dwarrelt net over het vijandelijke doel. De 1 0 wil niet vallen, voor de ingelaste drinkpauze krijgt IJsselmonde nog een kans die naast gaat. Na die pauze is het wat rommelig maar wel dreigend van IJVV-kant maar niet gevaarlijk. Op het half uur lijkt IJsselmonde op 0-1 te komen, ware het niet dat een schot nog net op tijd met een uiterste inspanning geblokt en voorkomen wordt. De IJVV herpakt zich met een schot van Tom Arons wat niet moeilijk is voor de keeper. In de 42e minuut een hele mooie crosspass van Roy van Raam naar de rechterflank op de stropdas zoals dat heet van Mike van Rikxoort en zijn voorzet is perfect op Ronnie Pfeffer die het ook goed afmaakt. Een prachtige aanval die terecht met veel vreugde gevierd wordt: 1-0. Maar IJsselmonde krijgt voor de rust nog 2 identieke mogelijkheden uit vrije schoppen die goed genomen worden, waarbij keeper Dennis de Jel zijn kwaliteiten moet tonen en dit doet hij zo goed dat de 1-1 voorkomen wordt en de 1-0 op het scorebord blijft staan.

Gelijk in de tweede helft komt Jay Falix in het veld die nog een belangrijke rol in de score zou gaan brengen. Maar eerst schiet Jaimy van der Weg nog naast het doel. Dan krijgt IJsselmonde na 5 minuten nog een open kans, maar Dennis lijkt onpasseerbaar vanmiddag en voorkomt wederom de 1-1. Iets later bij een IJVV-schot van Ronnie lijkt de keeper aan de grond genageld en hij ziet de bal naast gaan. Het spel golft op en neer, weer valt bijna de 1-1, na een combinatie over veel schijven moet Dennis weer ingrijpen en hij doet het wederom met verve. In minuut 58 wordt een aanval van De Zwervers onderbroken met een handsbal, de scheidsrechter staat goed gepositioneerd en wijst onverbiddelijk naar de stip voor een strafschop. Hij geeft de speler van IJsselmonde geel, deze blijft echter verbaal protesteren zodat het hem nog een gele kaart oplevert en dus moet hij vertrekken. Sander Gorter schiet de strafschop in: 2-0. De keeper raakt het leer nog wel maar de bal is te hard ingeschoten om hem tegen te houden.

Sander Gorter gaat de strafschop benutten: 2-0.

Zoals zo vaak in het voetbal is het moeilijk om tegen 10 man te spelen. IJsselmonde geeft zich nog niet gewonnen en blijft meedoen. Een vrije bal wordt van de doellijn weggehaald in minuut 71 en gelijk uit de tegenaanval ontstaat een kans voor De Zwervers op 3-0, maar die valt nog niet, Daarna weer 2 identieke situaties (waar nu 7 minuten tussen zit) zoals in de eerste helft nu voor De Zwervers. Twee schoten op het doel van IJsselmonde worden bekwaam door de keeper tot corner verwerkt. Dit levert corners op, beide genomen door Jay Falix. Uit de eerste scoort Robin Koolmees de 3-0 (toevallig heet de keeper van IJsselmonde ook zo, wel een andere voornaam) en uit de tweede scoort Sander Gorter de 4-0, zijn tweede van de middag.

De fraaie kopbal van Robin Koolmees betekent de 3-0.

Dan zijn er nog 7 minuten te spelen, het lijkt dan gespeeld en ineens is de concentratie bij iedereen weg. IJsselmonde krijgt dan 2 niet te missen kansen, gelukkig missen zij die en blijft het 4-0. Maar de verdiende eretreffer valt nog in de extra tijd. Opgezet vanaf eigen helft met een hakbal kan een speler zonder dat hem een strobreed in de weg wordt gelegd de 4-1 maken, gelijk daarna in de extra extra tijd verovert een speler van IJsselmonde de bal, hij slalomt langs 4 spelers en maakt een hele mooie treffer: 4-2. Gelijk daarna is de tijd over en is dit de eindstand van een boeiende wedstrijd.

Een welkome overwinning voor de strijd voor de derde periode, waarin we eerste staan, met 23 punten voorsprong op Zwarte Pijl. Charlois heeft 2 punten minder dan De Zwervers maar doet niet mee in deze periode omdat zij al de eerste hebben gewonnen. Er zijn nog 3 wedstrijden te spelen, over 3 weken gaat de competitie verder. Op 11 mei de zware en moeilijke uitwedstrijd tegen Perkouw, met de op twee na minst gepasseerde verdediging, thuis werd met 0-3 verloren. Perkouw doet ook nog mee in de derde periode. Succes alvast mannen!

Scheidsrechter de Witte gaf 4 gele kaarten: 2 voor De Zwervers en een dubbele aan een speler van IJsselmonde.

De opstelling: Dennis de Jel; Tom Arons; Roy van Raam; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen (61 Robin Koolmees); Mike van Rikxoort; ,Jeffrey Boslooper; Matt Oorebeek; Arjon Muriq (46 Jay Falix); Jaimy van de Weg (85 Kenzo Sanches); Ronnie Pfeffer.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was Deangelo Lopes de Oliveira. Hier op de foto met Ronnie Pfeffer.

Deangelo en Ronnie, in de schaduw van de boom voor de bestuurskamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *