VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op deze frisse zaterdag moest De Zwervers een uitwedstrijd afwerken in Vlaardingen tegen CION. De Zwervers was in “The winning mood”, de laatste 4 wedstrijden werden allemaal gewonnen en de laatste 2 zelfs met hoge scores. Deze middag zou er afgerekend moeten worden tegen CION (Chevron is onze naam), om aan kop te blijven in de derde periode. Door de hoge uitslagen van de afgelopen weken zou onderschatting wel eens de kop op kunnen steken. Thuis werd in december werd, zwaar tegen de verhouding in, met 3-0 gewonnen van CION, dankzij de wind.

De eerste kans van de wedstrijd komt al in de 2e minuut als een aanval van CION over links komt en de bal voorlangs het doel wordt geschoten. Daarna komt De Zwervers wat beter in de wedstrijd wat resulteert in een kansje maar Arjon Muriq werkt slecht af. CION is fysiek sterker en alle duels worden gewonnen en ook hun verdediging staat als een huis. Het is voor De Zwervers een moeilijke middag en er wordt ook slecht gespeeld. CION oogt op alle fronten beter en creërt ook kansen die gevaarlijk zijn, De Zwervers zet er maar bar weinig tegenover. Hier en daar wat mogelijkheden voor Jay Falix en Jaimy van de Weg, maar daar blijft het wel bij. Wat het deze middag is weet ik niet, De Zwervers speelt heel verlammend en geen pass komt aan en het is wachten op een eerste doelpunt voor de thuisploeg, maar deze valt nog niet. De Zwervers speelt zonder wilskracht en zonder zelfvertrouwen. Een aardige actie van Matt Oorebeek strandt in schoonheid omdat op moment van schieten de kracht uit hem is na deze mooie actie, waarna hij de bal in de voeten van een verdediger schuift. De 1-0 voor CION valt in de 24e minuut na geklungel in de Zwervers defensie. De Zwervers komt wel eens vaker op een achterstand en werkt dat dan in een goede tweede helft weer weg, dus is er nog geen sprake van paniek. De Zwervers herpakt zich enigszins en uit een aanval ontstaan 3 kansen die alle drie niet verzilverd worden. Vlak daarna bepleit CION het vonnis over De Zwervers want in de 38e minuut wordt het door een zeer laconiek optredende verdediging zomaar 2-0. Nog geen man over boord want er is nog een helft te spelen. In de 42e minuut moet De Zwervers de aansluitingstreffer maken, maar de geheel vrijstaande Ronnie Pfeffer faalt jammerlijk en schiet het kleinood tegen de op de grond liggende keeper op. Zo blijft de ruststand 2-0.

In de tweede helft zien we in alle voorgaande wedstrijden een herboren De Zwervers wat de sterren van de hemel speelt en het verschil maakt. Maar wat er deze middag aan de hand is weet ik niet. De tweede helft is nog geen minuut oud of de 3-0 ligt al in het doel. Dit komt aan als een mokerslag en dat zie je ook af aan de spelers die gefrustreerd raken omdat niets lukt deze middag. De Zwervers komt niet aan hun eigen spel toe, ook door het goede spel van CION dat alle duels wint en ook veel feller is. De Zwervers deelt hier en daar nog wat plaagstootjes uit maar tot echt uitgespeelde kansen komt het niet. Of het nu het spelen is op echt gras, de witte shirts, of gewoon een offday, ik weet het niet. Wel dat er collectief gefaald wordt. Het is ook aan Dennis De Jel te danken dat de score niet verder oploopt en ja wat moet ik verder nog vermelden? De spaarzame kansjes voor De Zwervers stranden allemaal in goede bedoelingen maar kunnen geen gevaar stichten en hoe verder de wedstrijd vordert hoe slechter het wordt, ook het weer wordt slechter want tegen het einde valt er nog een hagelbui uit de lucht wat het ook niet prettig maakt. Een verdiende overwinning voor de thuisploeg die de punten hard nodig had en op alle fronten beter was dan De Zwervers. Al met al een wedstrijd om heel snel te vergeten en snel de draad weer oppakken van de afgelopen weken, want de concurrentie vanmiddag profiteerde niet echt van de misstap van De Zwervers.

Scheidsrechter van Belkum gaf 2 gele kaarten aan spelers van De Zwervers.

Volgende week een heuse IJsselmondse derby tegen FC IJsselmonde. De heenwedstrijd was een spektakelstuk die in een 4-6 overwinning voor De Zwervers eindigde, laten we hopen dat de punten zaterdag op `De Groote Stee` blijven.

De opstelling: Dennis de Jel; Roy van Raam; Sander Gorter (46 Marco van Lien); Tom Arons; Robin Koolmees (78 Dennis van Leeuwen); Arjon Muriq; Jeffrey Boslooper; Matt Oorebeek (78 Kenzo Sanches); Jay Falix; Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *