VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Het was alweer april, het einde van de competitie nadert, de puzzelstukjes vallen op hun plaats, de kaarten zijn nog niet geschud. Zowel onderin als bovenin hebben de ploegen punten nodig voor lijfsbehoud, kampioen worden of zoals bij De Zwervers eventueel een periodetitel winnen of zo hoog mogelijk eindigen. Maar we weten dat het spelen tegen een ploeg uit de onderste regionen altijd lastig is. Zou het vanmiddag lukken om op deze mooie lentedag te winnen? Het werd een historische dan wel legendarische overwinning. De wedstrijdbal van deze middag is geschonken door de vrienden van de vorig jaar overleden Dennis van Duijvendijk. Deze geste is ter herinnering aan hem.

De wedstrijd begint en De Zwervers heeft direct het initiatief genomen en zet druk naar voren en wil graag snel de 1-0 maken. Maar hierop moeten we even wachten. Want na wat leuke acties komt in de 8e minuut het openingsdoelpunt van Jaimy van de Weg, via een assist van Tom Arons die de bal met een uiterste inspanning nog net raakt, de bal rolt in het doel:1-0. De Zwervers heeft het doelpunt waarop gehoopt werd. Maar na dit doelpunt lijkt De Zwervers te verlammen. Excelsior Rotterdam krijgt een minuut later, na later blijkt, de grootste kans van de wedstrijd en zou gelijk moeten maken, ware het niet dat Dennis de Jel bij De Zwervers onder de lat staat en hij met een mooie safe de bal nog uit de hoek kan tikken. De Zwervers lijkt even wakker geschud, krabbelt weer overeind en gaat op zoek naar een tweede goal. Deze komt er ook in de 15e minuut, weer door Jaimy van de Weg die na wat geharrewar in de Excelsior defensie en een losgelaten bal van de keeper de bal in het doel schiet: 2-0. Na deze 2-0 gaat De Zwervers een soort zomeravondvoetbal spelen en is erg slordig waardoor Excelsior Rotterdam beter in hun spel komt en kansen krijgt die niet worden benut. De wedstrijd kabbelt voort en is erg saai en De Zwervers kan geen vuist meer maken en speelt eigenlijk ondanks de 2-0 een slechte eerste helft waarbij het nauwelijks of geen kansen creëert. Het fluitsignaal voor de rust werkt als een bevrijding.

De tweede helft begint en waarschijnlijk is er een donderspeech geweest, want De Zwervers komt zeer goed uit de kleedkamer. In de 48e minuut komt er een voorzet van Jay Falix waarop Arjon Muriq de bal ter hoogte van de strafschopstip in het doel schiet: 3-0.

De bevrijdende 3-0 is een feit.

Dit is de bevrijdende goal, want nu gaat De Zwervers los, in de goede zin van het woord. De ene na de andere aanval komt er en de druk op de verdediging van de hekkensluiter wordt immens. Jay krijgt al de mogelijkheid om te scoren, maar de keeper die overigens niet eens slecht keept, kan de bal nog pareren met de voet. De 4-0 komt er even later toch. Een afgeslagen bal wordt opgepikt door Mike van Rikxoort en hij schiet de 4-0 hard in de touwen. Excelsior Rotterdam geeft zich nu over want het komt niet aan een uitgespeelde aanval toe en de summiere kansjes die men krijgt worden door de verdedigers of door Dennis onschadelijk gemaakt. De 5-0 halverwege de tweede helft is weer een doelpunt van Jaimy van de Weg die zijn hattrick binnen heeft, hij kreeg de assist voor dit doelpunt van Mike. Enkele minuten later komt er een diepe bal waarop Jaimy loopt, maar de keeper is net eerder. Jaimy raakt de keeper, maar te licht voor een vrije trap. De keeper is hierdoor uit zijn doen, want een minuut later komt Jaimy weer in een scoringspositie alleen op de keeper af en wil hem omspelen, maar de keeper torpedeert hem uit frustratie. Wat volgt is een terechte rode kaart voor de keeper en een vrije trap voor De Zwervers. Doordat Excelsior Rotterdam al 3 keer heeft gewisseld moet er een veldspeler het keepersshirt aantrekken en in het doel gaan staan. Het eerste keeperswerk wat deze jongen moet doen is de vrije trap van Jaimy onschadelijk maken, maar hij hoort hem alleen maar suizen en ziet hem in het doel verdwijnen: 6-0.

De bal is onderweg voor 6-0.

Na dit doelpunt wordt er door De Zwervers gewisseld en komen er andere spelers in het veld. De Zwervers blijft vrolijk door spelen, maar bij deze ruime voorsprong lijkt iedereen op eigen succes uit te willen gaan en wordt het slordiger. De 7-0 valt ook nog na weer een mooie aanval en mooie voorzet van de ingevallen verdediger Marco van Lien die Jay Falix in stelling brengt en laatstgenoemde de 7-0 dus binnenschiet. De koek is nog niet op want ook Jay zet weer vanaf rechts goed door, geeft een sublieme voorzet op de meegelopen Arjon Muriq en deze scoort de 8-0. In de laatste 5 minuten gebeurt er niets noemenswaardigs meer zodat De Zwervers een historische zege binnen gehaald heeft.

De scheidsrechter hedenmiddag was Orlando Fonseca. Hij floot een goede wedstrijd.

Door deze fantastische historische overwinning, want ik kan mij niet heugen dat De Zwervers de laatste 40 jaar met deze cijfers heeft gewonnen, staat De Zwervers inmiddels er goed voor in de 3e periode en op de ranglijst is de derde plaats in het vizier. Waar gaat het eindigen dit seizoen? Een seizoen waarin naar mijn mening geschiedenis geschreven is, waar De Zwervers al dood en begraven was. Het team is weer opgestaan en heeft nu zelfs uitzicht op een prijs. Laat ik niet te snel vooruit lopen, er wachten nog 5 finales, zoals volgende week de zware uitwedstrijd tegen CION in Vlaardingen. Laten we hopen dat De Zwervers deze goede lijn kan doortrekken.

De opstelling: Dennis de Jel; Roy van Raam; Sander Gorter; Tom Arons (78 Dennis van Leeuwen); Robin Koolmees; Mike van Rikxoort; Jeffrey Boslooper (71 Matt Oorebeek); Arjon Muriq; Jay Falix; Jaimy van de Weg (78 Marco van Lien); Ronnie Pfeffer.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was CAELIN EVERITZ, hier op de foto met Dennis van Leeuwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *