VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT.

Op een mooi sportcomplex was de wedstrijd tussen Lekkerkerk (20 punten) en De Zwervers (27 punten). Thuis hadden we met 4-1 gewonnen na een 0-1 achterstand, met veel kansen voor Lekkerkerk toen.

Vanaf de aftrap zagen we een aandringend De Zwervers met mooie passes en een fysiek tot op het bot gewapende, met hand en tand verzettende, tegenstander. Zo zelfs dat de eerste echte doelpoging, waar de keeper van Lekkerkerk ternauwernood redden kon, een eigen schot van een Lekkerkerker was. Pas de eerste keer dat keeper Dennis de Jel in actie moest komen was met een simpele vangbal. Het overwicht van De Zwervers bleef, leverde veel gevaar op en er hing een doelpunt in de lucht. Dat kwam in minuut 23 door Ronnie Pfeffer, die diep werd gestuurd door Jeffrey Boslooper. Hij was er eerder bij dan de keeper en schoof de bal in de hoek: 0-1.

Ronnie Pfeffer scoorde de 0-1.

Luttele minuten daarna weer een schot van Ronnie, dat werd tot corner verwerkt door de keeper. De corner werd genomen door Jay Falix, strak voor het doel en met een kopbal in de kruising zorgde Robin Koolmees voor de 0-2.

Robin Koolmees scoorde de 0-2.

Wat een weelde en dit alles binnen het half uur. Het werd zelfs op het half uur 0-3 door Jay Falix, na goed werk van Ronnie.

Jay Falix scoorde de 0-3; de 1-5 en de 1-6.

Een weelde en dik verdiend. Lekkerkerk bleef fysiek spelen zette er weinig aanvallend tegenover, maar toch namen de irritaties toe bij De Zwervers. Onbegrijpelijk na zo’n voorsprong. Drie Zwervers spelers kregen binnen 2 minuten 3 loei domme onnodige gele kaarten, ook van Lekkerkerk werd iemand op de bon geslingerd. Gelukkig haalde dat ons niet uit de wedstrijd, we bleven goed voetballen en combineren, met mooie cross passes. Een lust om naar te kijken en zo werd de rust ingegaan met een 0-3 voorsprong, lang geleden dat het gebeurde in een uitwedstrijd.

In de tweede helft werd het goede spel voortgezet, gelijk na de aftrap neemt Kenzo Sanchez een bal goed aan maar schiet hem naast. Lekkerkerk stroopt nog de mouwen op en scoort de 1-3. De marge is dan weer 2 maar De Zwervers schrikt hier niet van en blijft doen wat het moet doen en kan het vijandelijke doel opzoeken. De pijp is bijna leeg bij de tegenstander, ook omdat Tom Arons de 1-4 inschiet en de marge weer op 3 staat.

Tom Arons scoorde de 1-4.

Na het enige misverstand in de verdediging van De Zwervers krijgt Lekkerkerk nog een dot van een kans, die ze om zeep helpen, om de spanning weer terug te brengen zover dat nog zou zijn. Als Ronnie door de verdediging slalomt en een assist geeft aan Jay Falix, die 1-5 binnen schiet, is de wedstrijd definitief gespeeld. Dan moet er nog 30 minuten worden gespeeld, voordat Ronnie wordt gewisseld wordt hij neergelegd. Jay Falix bekommert zich over het kleinood en schiet de toegekende penalty door het midden van het doel via de keeper binnen en maakt zo zijn derde doelpunt in deze wedstrijd. Daarna levert Lekkerkerk nog een kopbal af die naast gaat.

Een zeer terechte overwinning met heel goed en mooi voetbal, ondanks de afwezigheid van een paar vaste krachten. De vervangers deden niet onder voor hen en pasten zich gewoon aan aan het niveau. Het is de derde opeenvolgende overwinning in deze periode, waarin we bovenaan staan. En op de ranglijst staan we zesde, nog drie punten van nummer drie. Zo dicht staat alles op elkaar met nog 6 wedstrijden te spelen, drie thuis (Excelsior R., FC IJsselmonde en SV Charlois) en drie uit (CION, Perkouw en Zwarte Pijl). Volgende week is er geen wedstrijd, over 2 weken wordt de competitie hervat tegen nummer laatst, het bijna gedegradeerde Excelsior Rotterdam. Scheidsrechtert Wigleven gaf 6 gele kaarten: 2 voor Lekkerkerk en 4 voor De Zwervers.

De opstelling: Dennis de Jel; Tom Arons; Roy van Raam; Sander Gorter (75 Sander Risseeuw); Robin Koolmees; Mike van Rikxoort; Jeffrey Boslooper; Arjon Muriq; Jay Falix; Kenzo Sanchez (67 Hessel Bleeker); Ronnie Pfeffer (83 Yassin Lahnich).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *