VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op deze winderige zaterdag moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen Leonidas uit Rotterdam. In oktober haalden we tegen Leonidas ons eerste competitiepunt (1-1). Nu is de situatie anders, beide teams staan op een gedeelde 8e plaats met 24 punten, dus spreekt men van een 6 punten wedstrijd.

Aan de eerste balomwentelingen te zien speelt deze middag de straffe wind weer parten voor beide teams. Het begin van de wedstrijd is goed van De Zwervers, wat meteen druk zet en in de aanval gaat. De eerste mogelijkheid in de 4e minuut komt uit een vrije trap, maar sticht nog geen groots gevaar. Wel de tweede vrije trap voor De Zwervers die in de 8e min wordt ingezet en weer uitverdedigd, maar opnieuw ingezet en komt via een assist van Ronnie Pfeffer voor de voeten van Jaimy van de Weg en hij scoort fraai de 0-1. Vijf minuten later gaat dezelfde Jaimy een solo aan, omspeelt meerdere verdedigers en ook de keeper die hem nog uit balans probeert te brengen, maar Jaimy blijft overend en schiet de bal uit een moeilijke hoek in het doel: 0-2. Er zijn nog geen 15 minuten gespeeld en het lijkt een gemakkelijke middag te worden. Een vrije trap van Roy van Raam kan de keeper maar ternauwernood redden. Ook een mooie aanval via meerdere schijven via Arjon Muriq komt bij Jay Falix, maar deze verzuimt om de score uit te bouwen. Leonidas zet er in de eerste helft bar weinig tegenover. Het veldspel lijkt op zaalvoetbal en tot de 16 meter ziet het er nog redelijk tot leuk uit, maar ze missen stootkracht voorin. De Zwervers kan naar hartenlust voetballen, maar mist ook de kansen om de score uit te bouwen om de wedstrijd al definitief op slot te gooien en houdt zodoende het zwalkende Leonidas in de wedstrijd. De eerste helft kabbelt voort en er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor De Zwervers en kan zo ook zonder veel problemen de rust halen.

Jaimy v.d. Weg scoorde 2 keer.

In de tweede helft zien we een heel ander spelbeeld. Leonidas komt heel goed voor de dag en laat zien dat ze wel degelijk kunnen voetballen. Ze zetten De Zwervers meteen onder druk en creëren kansen. De eerste kans voor Leonidas wordt door Sander Gorter goed geblokt. De minuut daarop volgt weer een kans, maar de bal komt op het dak van het doel. De wedstrijd wordt leuk en spannend want er komen kansen over en weer. Bij weer een kans voor Leonidas stopt Dennis de Jel de bal, terwijl hij al op de grond lag, formidabel. De Zwervers krijgt ook kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, Arjon Muriq krijgt de kans alleen op de keeper af, maar schiet de bal juist tegen de keeper aan. De kansen van Leonidas zijn levensgevaarlijk want Dennis de Jel moet echt enkele malen met formidabele reddingen zijn doel schoon houden. De Zwervers verdediging incluis de keeper lijkt deze middag een onneembare vesting. De sporadische uitvallen van De Zwervers zijn ook levensgevaarlijk, zo moet Ronnie een kwartier voor tijd de 0-3 maken, maar in plaats van met de binnenkant linkervoet te schieten geeft hij een puntertje waardoor de bal naast het doel gaat. Tien minuten voor tijd lijkt de aansluitingstreffer voor Leonidas toch aanstaande te zijn, maar Dennis redt met zijn voet. In extremis scoort Leonidas dan toch de verdiende treffer: 1-2. In de daarna resterende minuten is het nog hectisch. Leonidas krijgt nog enkele hoekschoppen om de gelijkmaker te bewerkstelligen maar deze komt er gelukkig voor De Zwervers niet.

Door de overwinning is De Zwervers 3 plaatsen gestegen en gloort er toch weer wat moois aan de horizon. Maar de verschillen zijn erg klein, met de derde plaats slechts 5 punten en de nummer 12 slechts 6 punten, dus moet je zowel naar beneden blijven kijken als ook naar boven. Volgende week een moeilijke uitwedstrijd tegen Lekkerkerk, in januari werd er thuis van gewonnen, maar Lekkerkerk was een geduchte tegenstander, dus ik denk dat het ook weer een leuke pot voetbal gaat worden.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (77 Dennis van Leeuwen); Roy van Raam; Sander Gorter; Tom Arons; Mike van Rikxoort; Jeffrey Boslooper; Arjon Muriq; Ronnie Pfeffer; Jaimy van de Weg; Jay Falix (85 Matt Oorebeek).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *