VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT.

Op deze onstuimige zaterdag speelt De Zwervers tegen het voorlaatst staande DRL. Uit werd met 4 1 verloren. Dit is de eerste wedstrijd in de derde periode. Dat het weer een extra tegenstander zou zijn bleek in de wedstrijd, het speeltuig zou rare capriolen gaan maken wat voor hachelijke situaties zou zorgen.

De aftrap was voor de bezoekers en leverde gelijk een vrije trap op die naast geschoten werd. Daarna kwam het IJsselmonds kwartiertje, de eerste poging het vijandelijke doel te vinden leverde ook een vrije schop op die maar net het doel miste. De defensie van DRL begon zeer onzeker, dus daar viel wat te halen. Dat gebeurde ook bijna met legio kansen die over of naast het doel gingen, sommige waren gewoon niet te missen. Het had toen al 3-0 moeten staan. Dat gebeurde in de tweede helft ook, maar daarover later meer. De 1-0 viel pas na 20 minuten door Ronnie Pfeffer, hij deed wat de anderen niet gedaan hadden en vond wel het net wel: 1-0. Daarvoor had DRL ook van zich doen spreken door een bal bij 0-0 net naast te schieten. Uit het niets viel in minuut 26 de gelijkmaker, zo gaat dat in het voetbal vaker. Daarna golfde het spel op en neer met veel strijd en inzet, want van goed voetbal kon geen sprake zijn door de wind die de baas was over het leer. Na goede reddingen van beide keepers bleef het 1-1 tot aan de rust.

De tweede helft was nog maar 2 minuten oud of een fikse bui met windvlagen en onweer kwam boven IJsselmonde. Het noodweer barste los en de spelers vluchtten eerst naar de tribune om beschutting en veiligheid te zoeken, later vertrok men naar de kleedkamers. Dit duurde ca. 20 minuten en bij terugkomst op het veld scheen de zon of er niets gebeurd was. Het spel werd hervat en meteen werd het doel van DRL opgezocht, zo was Jaimy van der Weg dicht bij een treffer maar de goalie van DRL stopte de bal moeizaam omdat hij al eerder geblesseerd raakte. Na die redding lag hij na zijn spelhervatting weer op de grond en uit die aanval viel onverwachts de 1-2 voor de bezoekers na 54 minuten. Dat dit de eindstand niet zou zijn wist iedereen. De zon mee en de wind mee, nog meer dan 40 minuten te gaan en nog 3 wisselmogelijkheden, dan moest het gaan lukken. Nadat er 1 invaller kwam werd er meer druk gezet en na een goede assist van Ronnie maakte Arjon Muriq de 2-2 in minuut 69.

Arjon heeft de 2-2 gescoord.

Weer 4 minuten later lag de bal weer in het net door Jaimy van de Weg: 3-2.

Jaimy is onderweg naar de 3-2.

De tegenstander leek nu rijp voor de slacht en klaar voor een walk-over de laatste 20 minuten, dat gebeurde niet. Terwijl er 4 identieke dotten van kansen kwamen die om zeep werden geholpen en waar spelers alleen konden doorlopen naar het vijandelijke doel. Of hun schot werd gered door de geblesseerde keeper of werd naast het doel geschoten. Ook werd er nog aanvallend gewisseld maar het bleef 3 2. Zo bleef DRL nog in de wedstrijd en kreeg het nog wat mogelijkheden, maar keeper Dennis de Jel stond op zijn post.

Al met al een dik verdiende overwinning die veel hoger had moeten zijn, mijns inziens 8-3 of 9-4. Hopelijk staat het vizier volgende week wel op scherp bij de uitwedstrijd tegen RKSV Leonidas, aanvang 15.00 uur. Hopelijk zijn de weersomstandigheden dan beter en is er geen derde tegenstander zoals vandaag.

Scheidsrechter Sinke hield de kaarten op zak in deze zeer sportieve stadsderby.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Roy van Raam; Sander Gorter; Tom Arons; Mike van Rikxoort; Jeffrey Boslooper; Matt Oorebeek (61 Jay Falix); Arjon Muriq; Jaimy van der Weg (85 Kenzo Sanches); Ronnie Pfeffer.

Pupil bij deze wedstrijd was Rhuwensey Maduro, speler van ons ASS-team.

Hier op de foto met jubilaris (200 wedstrijden in het eerste team!) Mike van Rikxoort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *