VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

Het verbaasde vriend en vijand dat De Zwervers na een zeer slecht begin van de competitie met 2 punten onderaan stond. Nu de laatste 7 wedstrijden niet meer verloren en met 6 overwinningen en een gelijkspel een reële kans om de tweede periodetitel te pakken, maar dan moest er wel gewonnen worden van VVOR. En dat is nog niet zo even gedaan, VVOR heeft immers een goede ploeg en doet volop mee voor het kampioenschap. Dus ook voor VVOR zaak om voluit te gaan. VVOR is voor De Zwervers een zeer bekende tegenstander waar vaak in competitieverband tegen gespeeld wordt. Het was ruim in de vorige eeuw dat De Zwervers er eens gewonnen had, maar meestal is het VVOR dat in eigen huis van De Zwervers wint. Beide teams speelden in hun sterkst mogelijke opstelling.

Het was zonnig en lenteachtig en de wedstrijd begon om half 3 precies. Bij de eerste balomwentelingen zien we dat beide ploegen er zin in hebben en van meet af aan fel aan de wedstrijd beginnen. Beide teams krijgen in de beginfase al een kans om de score te openen, maar die gaan er niet in. VVOR krijgt de eerste noemenswaardige kans maar deze wordt gemist, daarna komt De Zwervers steeds beter in de wedstrijd en dat resulteert in een scherp genomen vrije trap die door de verdediging en keeper onschadelijk gemaakt kan worden. Na 8 minuten komt de bal bij Ronnie Pfeffer maar de bal gaat over het doel. 2 minuten later een kans voor De Zwervers die slecht wordt uitverdedigd door de VVOR verdediging en bijna in eigen doel verdwijnt. Het eerste doelpunt van deze wedstrijd komt in de 12e minuut en is voor de thuisploeg. Een zeer matige voorzet wordt ook zeer matig verdedigd waardoor de bal in de kluts voor de voeten van een VVOR speler terecht komt die de 1-0 binnen schiet. De Zwervers lijkt even van slag, maar na een paar minuten pakt men de draad weer op en gaat de ploeg weer op jacht naar het felbegeerde doelpunt. Maar de eerste kans na het openingsdoelpunt is toch weer voor VVOR, maar gaat over het doel. Daarna komt De Zwervers steeds beter in de wedstrijd en wordt naar gelang de eerste helft vordert de bovenliggende partij. Maar echt hele grote kansen worden er in deze fase nog niet gecreëerd. De wedstrijd golft op en neer en na 30 minuten komen zeker doelrijpe kansen, een nog voor VVOR en 2 voor De Zwervers, waarbij de bal van de doellijn gekopt moet worden en de laatste kans voor de rust komt er na een ultieme voorzet waarbij Sander Gorter net onder de bal doorgaat.

Jeffrey Boslooper aan de bal.

In de tweede helft komt VVOR goed uit de kleedkamer en zet meteen druk. De Zwervers wordt teruggedrongen en komt er niet uit. De eerste kans na rust voor VVOR is een rollertje dat Dennis kan oprapen. In de 52e minuut echter wordt door Dennis een kans onschadelijk gemaakt, maar de rebound van de niet goed weggewerkte bal wordt over de keeper heen gelobt en zo in de kruising geschoten: 2-0. Een fraai doelpunt dat moet gezegd worden. De Zwervers geeft zich niet gewonnen. Komt weer beter in de wedstrijd, voetbalt goed, maar de stootkracht en het scorend vermogen ontbreekt. Een uitbraak op de meegelopen Tom Arons, maar hij is geen spits en schiet naast. Jay Falix, inmiddels ingevallen voor Mitchell van Berkel, moet meer gevaar voorin stichten. Halverwege de tweede helft de grootste kans van de wedstrijd voor De Zwervers door Jaimy van de Weg, maar de keeper van VVOR pareert de bal. Er sluipt toch wel paniek in de verdediging van VVOR want er wordt alleen maar geruimd en de bal ver weg geschoten of uit. Van goed combinatiespel en voetbal is van de thuisclub ook geen sprake meer. De Zwervers doet wat in het vermogen ligt. Een kopbalkans van Jay Falix treft ook geen doel en een vrije trap door Roy van Raam wordt ook door de keeper naast het doel gekeken. In de 88e minuut wordt er een speler van VVOR in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt, maar de scheidsrechter ziet er geen penalty in. In de blessuretijd schiet VVOR de bal nog op de lat, dit had teveel van het goede geweest en een te hoge eindstand, want dat VVOR deze wedstrijd wint is verdiend, maar de uitslag had niet hoger mogen worden, dat zou De Zwervers niet verdiend hebben. VVOR was effectiever, De Zwervers had het betere veldspel, maar het ontbrak deze middag aan scorend vermogen van de voorwaartsen.

Scheidsrechter Korsuis gaf 2 gele kaarten aan spelers van De Zwervers. Door de winst van VVOR winnen zij verdiend de tweede periode en doen ze volop mee met de titelrace waarin ik ze succes wens. De Zwervers moet na deze teleurstelling de draad weer oppakken, want de volgende wedstrijd is thuis tegen DRL en daar staat nog een rekening open van de beschamende nederlaag eind vorig jaar.

De opstelling: Dennis de Jel; Roy van Raam; Tom Arons; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen (75 Robin Koolmees); Mitchell van Berkel (62 Jay Falix); Jeffrey Boslooper; Matt Oorebeek; Mike van Rikxoort; Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer.

 

 

Eén reactie op “Eerste nederlaag voor De Zwervers en dus geen periodetitel.”

  1. Rick van Zwol schreef:

    Ik wil iedereen toch bedanken die is komen kijken. Nu gaan we proberen om 3e periode ook zo hoog mogelijk te eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *