U ziet hier het elftal in het jubileumtenue.

VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT.

De Zwervers speelde voor het eerst in hun 100 jarig bestaan thuis tegen Dilettant uit Krimpen aan den Lek. Dilettant maakte 3 jaar geleden de stap van de zondag naar de zaterdag. De uitwedstrijd werd met 6-2 verloren en vorige week verloren ze in de extra tijd nipt van koploper Charlois met 2-3, dus zou het alle kanten op kunnen. Een grillige en onvoorspelbare ploeg. De Zwervers daarentegen won 6 wedstrijden achter elkaar en doet mee in de periode, reden genoeg voor een leuke wedstrijd en dat werd het. De toss werd gewonnen, dat beloofde al veel goeds en de zon tegen in de eerste helft. Ook stond er van meet af aan een team dat voor de overwinning ging. De tegenstander wilde dat ook, maar de eerste doelman die handelend moest optreden was die van Dilettant, dat deed hij goed. Ook gingen er nog twee ballen net over het doel heen en ontbrak het geluk voor een treffer die verdiend zou zijn geweest. Daarna kreeg Dilettant een onterechte vrije trap, die leek achter te gaan maar als een duveltje uit een doosje werd de bal alsnog door een speler binnen gehouden en uit die voorzet werd het na een rebound na 18 minuten 0-1. Daarna kreeg Dilettant in de 5 opvolgende minuten meer kansen, maar door een attente keeper Dennis de Jel liep de stand niet op. De Zwervers nam de regie weer in handen en ging op zoek naar een treffer, die kwam na 30 minuten van Mitchel van Berkel. Hij werd vrij voor het doel gezet door Matt Oorebeek en joeg het leer in de touwen: 1-1.

 De gelijkmaker van Mitchel van Berkel.

Ook waren er nog schoten van o.a. Arjon Muriq en Ronnie Pfeffer, die op zoek gingen naar meer. De tegentreffer viel niet na een onoplettendheid in de verdediging, iedereen was naar voren gelopen. Er ontsnapte een speler van Dilettant aan de aandacht en hij kon zo alleen doorgaan op Dennis en scoorde 1-2. Dit allemaal 6 minuten voor de rust. De duimschroeven werden aangedraaid en vlak voor rust werd een corner van De Zwervers onschadelijk gemaakt door een speler die dacht dat hij keeper was, een handsbal dus en een penalty vlak voor de rust. Sander Gorter’s bal werd gestopt door de keeper die niet in het midden van zijn doel stond en zo bleef het dus 1-2 met de rust.

In de tweede helft werd gelijk vol gas gegeven naar het vijandelijke doel, want de zon was ook nog eens in ons voordeel. Dit zou tot hachelijke situaties leiden en dat gebeurde ook later in de tweede helft. Maar eerst gelijk na de aftrap een schot van Matt en een kopbal van Arjon, daarna ook nog Ronnie en Kenzo, maar de ballen gingen er niet in. Dan maar met vrije trappenspecialist Roy van Raam, hij was er dicht bij maar de keeper van Dilettant redde, de stand bleef voor alsnog in ons nadeel. Wel was Dilettant via een counter gevaarlijk en Dennis de Jel stond op zijn plaats en deed wat hij doen moest: de bal tegenhouden. De duimschroeven werden nog strakker aangedraaid en de druk werd groter en groter, dit resulteerde in 2 zeer gevaarlijke hoekschoppen na elkaar, die met kunst en vliegwerk werden verdedigd. Maar de terechte gelijkmaker viel op dat moment nog niet. In de 75e minuut gebeurde dat wel, dit door Sander Gorter met het hoofd, na een assist van invaller Jay Falix: 2-2.

Sander Gorter kopt de 2-2 binnen.

Voorafgaand daaraan een vrije trap, ontstaan door een miscommunicatie tussen een verdediger en de keeper van Dilettant, door Roy van Raam goed genomen. Dat leidde tot een corner en hetzelfde gebeurde in de 81e minuut, na weer een grote miscommunicatie tussen een verdediger en de keeper werd een scoringskans onderbroken van een doorgebroken speler, slechts met geel bestraft waar rood op zijn plaats was geweest. De vrije trap die daar op volgde recht voor het doel kun je aan Roy overlaten, hij schoot de bal keihard zoals we van hem gewend zijn in de touwen: 3-2.

 Roy van Raam schiet een vrije trap binnen.

Dilettant gaf zich nog niet gewonnen en ging toch nog iets proberen, in de extra tijd viel helaas nog onverwachts de gelijkmaker en was de teleurstelling groot na een goede wedstrijd met veel passie, emotie en inzet.

Door dit gelijke spel verandert er niets in de periode stand en in de situatie is ook niets gewijzigd, ondanks dat VVOR de topper tegen Charlois won met 0-1. De achterstand bedraagt nu 2 punten en blijft 2 doelpunten verschil in ons nadeel. Bij winst hadden we ook volgende week moeten winnen, dan spelen we in Rotterdam Oost de beslissende wedstrijd voor de tweede periode, succes mannen.

Scheidsrechter Obradovic gaf 7 keer geel, waarvan aan 1 aan dezelfde speler.

De opstelling: Dennis de Jel; Tom Arons; Roy van Raam; Sander Gorter; Dennis van Leeuwen; Matt Oorebeek (79 Yannick Esajas); Jeffrey Boslooper; Mitchell van Berkel; Arjon Muriq; Kenzo Sanchez (70 Jay Falix); Ronnie Pfeffer (90 Marco van Lien).

Pupil bij deze wedstrijd was Tim van Schendel, hier op de foto met keeper Dennis de Jel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *