VERSLAG DOOR PETER VAN PELT

Op deze zeer winderige zaterdag moest De Zwervers een uitwedstrijd spelen tegen de nummer 3 van de ranglijst DVO’ 32 uit Vlaardingen. De Zwervers was de laatste weken na de winterstop goed in vorm, maar moest deze middag door blessures en vakantie enkele belangrijke pionnen missen. Maar de spelers die daarvoor in de plaats kwamen zijn gelijkwaardig en kunnen de leemte makkelijk opvangen. DVO ’32 daarentegen was wat moeizamer uit de winterstop gekomen en had pas 1 punt, vorige week verloren ze een thuiswedstrijd en moesten ze afhaken om de titelstrijd. Graag willen zij uiteraard ook de achterstand weer inlopen en de concurrenten achter hen voor blijven, dus beloofde het een spannende pot te worden op het scherpst van de snede.

De allereerste de beste kans van de wedstrijd valt al in de 45e seconde als de thuisploeg een bal maar net voorlangs het doel schiet en daar direct hun bedoelingen wil laten zien: snel scoren. Maar De Zwervers herpakt zich. Beide teams worstelen met de harde strakke wind die schuin over het veld staat en voor hachelijke situaties op het veld en voor de doelen zorgt. De Zwervers speelt leuk voetbal en er wordt gestreden om iedere meter en met leuke combinaties en lange passes komen ze voor het doel van DVO ’32. De eerste kans voor De Zwervers komt uit een voorzet over links die strak wordt aangesneden en bij de 2e paal maar ternauwernood weggewerkt kan worden door de Vlaardingse verdediging. Het is een zeer leuke pot voetbal met veel fysieke inzet en beide teams komen ook regelmatig voor het doel van de tegenstander. Na 20 minuten valt er een doelpunt voor De Zwervers, maar dat wordt afgekeurd wegens buitenspel. De scheidsrechter fluit strak en doet veel op eigen waarneming en fluit daardoor soms wat laat af. DVO ’32 krijgt halverwege de eerste helft wat meer grip op de wedstrijd en er komen weer grote kansen, bij een van die kansen moet Dennis de Jel een bal net over de lat tikken en bij een ander gevaarlijk moment uit de kruising halen en met hulp van de verdediging de bal onschadelijk maken. In de laatste 5 minuten voor de rust krijgt De Zwervers 2 kansen om nog voor de rust op voorsprong te komen, beide kansen worden niet verzilverd.

Na de rust direct druk van DVO ’32 op jacht naar die ene treffer die de wedstrijd wel eens zou kunnen beslissen, maar ook de wind is de grote vijand deze middag, op sommige momenten ook weer je vriend mede bij hoekschoppen. Na de “DVO storm” in de eerste 5 minuten neemt De Zwervers het weer over en gaat ook op zoek naar die ene belangrijke treffer. In de 50e minuut komt Arjon Muriq alleen voor de keeper te staan, maar hij wacht te lang met schieten en wil de bal voor zijn favoriete been krijgen, daarbij moet hij nog 2 inmiddels teruggekomen verdedigers uitspelen, als dat lukt is zijn schot houdbaar voor de keeper van DVO. Drie minuten later krijgt De Zwervers een vrije trap halverwege de helft van DVO ’32. De bal wordt vanaf links genomen door Roy van Raam die prima inspeelt op de meegelopen Ronnie Pfeffer en die schiet de bal direct in het doel: 0-1.

 Ronnie Pfeffer, die gefeliciteerd wordt door keeperstrainer Leon v.d. Sluis. (Foto’s -met dank- van de website van DVO ’32)

Een doelpunt dat met grote vreugde gevierd wordt. De Zwervers, toch al de bovenliggende partij, gaat na dit doelpunt op zoek naar een tweede doelpunt. De duels worden vaker gewonnen dan die van de Vlaardingers en het lijkt er op dat De Zwervers het doel wat ze voor ogen heft gaat bereiken. Maar er komen uiteraard ook tegenaanvallen van DVO, die zijn met name uit hoekschoppen die door de wind scherp ingeschoten worden allen van de doellijn gehaald worden of in de veilige handen van Dennis terecht komen. In de 63e minuut moet De Zwervers met 10 man verder als Jaimy van de Weg bij een overtreding op het middenveld, zijn tweede gele kaart krijgt. Nu staat De Zwervers opeens met de rug tegen de muur en gaat DVO ’32 op jacht naar de gelijkmaker. Uit de vele doelpogingen en legio hoekschoppen die de Vlaardingers krijgen is iedere keer Dennis de Jel en zijn solide verdediging de situatie de baas. Uit de spaarzame counters van De Zwervers die vaak buitenspel zijn komt enig gevaar. Maar De Zwervers gevuld van zelfvertrouwen houdt vooralsnog stand. Bij een counter wordt Ronnie Pfeffer neergelegd en waar je een rode kaart verwacht wordt er geel gegeven en een vrije trap voor De Zwervers. Deze wordt door Roy van Raam genomen en draait maar net naast het doel. In de blessuretijd van de tweede helft claimt alles wat DVO ’32 is een strafschop, maar de scheidsrechter wuift dit weg daar het mijn inziens ook geen strafschop was, maar misschien kijk ik door een blauw rode bril. In de blessuretijd houdt De Zwervers stand ondanks de vele hoekschoppen die DVO ’32 krijgt. Zo eindigt deze zeer aantrekkelijke wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de blauwhemden en is dit al de 6e zege op rij.

Scheidsrechter van de Wetering gaf 6 gele kaarten, 2 voor DVO’32 en 4 voor De Zwervers waarbij 1 speler 2 x geel kreeg en voortijdig kon gaan douchen.

Door de overwinning is De Zwervers opgeklommen naar de 6e plaats en verrast het momenteel vriend en vijand. Hopelijk kan De Zwervers deze lijn doortrekken en naar boven blijven kijken en misschien gloort er dan wel wat moois aan de horizon. Volgende week de thuiswedstrijd tegen nummer 5 Dilettant, waar uit met 6-2 van werd verloren. Laten we hopen op een sportieve revanche.

De opstelling: Dennis de Jel; Roy van Raam; Tom Arons; Sander Gorter, Djamilo Bechoe (90 +4 Marco van Lien); Arjon Muriq; Mitchell van Berkel; Dennis van Leeuwen; Jaimy van de Weg; Ronnie Pfeffer; Michael Dell ‘Avo (78 Kenzo Sanches).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *