VERSLAG DOOR RONALD VAN PELT.

In de uitwedstrijd tegen Schoonhoven in november werd door De Zwervers een punt gepakt, waar er meer ingezeten had. In de extra tijd kwamen de gastheren op 1-1. Dat het een ploeg is die de aanval zoekt blijkt ook vandaag, dat doen wij ook en zo ontstaat er een zeer amusante wedstrijd die geen moment verveelt. Met veel strijd en tempo en ploegen die zin hebben een zo goed mogelijk resultaat te halen. De Zwervers is aan een opmars bezig, terwijl de tegenstander niet zoveel punten uit de laatste 5 wedstrijden bij elkaar voetbalde. Toch is het eerste gevaarlijke moment van de gasten een bal die ternauwernood tot corner wordt verwerkt. Dat het Schoonhovens gevaarlijkste wapen is blijkt uit al hun corners die voor heel veel gevaar zorgen in de doelmond de hele wedstrijd door. Zij komen rond 10 minuten op een 0-1 voorsprong als een combinatie wordt afgerond, hier schrikt De Zwervers niet van en het blijft ook richting het vijandelijke doel gaan. Dat doet het in de persoon van Tom Arons met een mooi geplaatst schot buiten bereik van de keeper en zo wordt het 1-1. De Zwervers ruikt bloed en Ronnie Pfeffer schiet daarna in de handen van de keeper. Kort na elkaar doet verdediger Sander Gorter van zich spreken, goed naar de grond koppend maar de bal wordt nog van de lijn gehaald. Luttele minuten daarna is het wel raak door Sander, een vrije trap wordt door Ronnie strak aangesneden in de doelmond waar de genoemde verdediger met een diagonale kopbal wel succes heeft zonder dat iemand anders er bij kan: 2-1. Vlak voor rust krijgt Schoonhoven een uitgelezen gratis kans cadeau, deze wordt echter niet uitgepakt omdat Dennis de Jel attent meedoet en gaan we met de voorsprong de rust in.

 De 2-1 van Sander Gorter is in de maak.

Na de rust zijn de eerste 5 minuten voor Schoonhoven met 2 dotten van kansen die in de schoot geworpen worden. Die worden echter om zeep geholpen, waarbij Dennis een hoofdrol speelt. Daarna gaat De Zwervers weer op jacht naar het vijandelijke doel, een aanval wordt afgeslagen en de afvallende bal komt voor de voet van Tom Arons die zich geen moment bedenkt en hij schiet het leer in de kruising in de korte bovenhoek. Een fabelachtig doelpunt: 3-1. Om de wedstrijd definitief op slot te gooien komen er nog schoten op het vijandelijke doel. Eén ervan raakt zelfs de lat, de 4-1 valt niet. Ook niet als de Schoonhovense goalie de bal zomaar voor de voeten van Matt Oorebeek slaat, diens schot gaat over. Het blijft een boeiende wedstrijd, waarin De Zwervers de bovenliggende partij was, met een paar uitblinkende spelers. Ook een spaarzame kans van Schoonhoven eindigt tegen het aluminium. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een 3-1 overwinning, maar uit het niets valt de bal toch nog onverwachts voor de voeten van een speler van Schoonhoven die schiet de bal nog in het doel: 3- 2. Kort daarna fluit de scheidsrechter af en is de vijfde overwinning op rij een feit.

Scheidsrechter Brouwer gaf 1 kaart aan een speler van Schoonhoven, in deze sportieve wedstrijd.

Al met al komen we op 1 punt van Schoonhoven op 17. Volgende week het uitduel tegen DVO ‘32 van trainer Ben Hoogwerf in Vlaardingen, de nummer 3 van de ranglijst. Thuis werd er ongelukkig in de eerste wedstrijd met 0-2 verloren, tijd voor sportieve revanche.

De opstelling: Dennis de Jel; Elvin Meijntjes (46 Dennis van Leeuwen); Roy van Raam; Sander Gorter; Tom Arons; Mitchel van Berkel; Jeffrey Boslooper; Matt Oorebeek; Arjon Muriq; Michael dell Avo (78 Yannick Esajas); Ronnie Pfeffer.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was SUMMER DE SNOO, speelster van JO11-3.

Hier staat ze op de foto met (reserve-)keeper Justin Vonk.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *