VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op deze eerste speeldag na de winterstop en in het feestjaar 2019 moest De Zwervers de eerste wedstrijd thuis spelen tegen Lekkerkerk. Tegen deze ploeg was in competitieverband zeker deze eeuw nog nooit gespeeld, wel werd er regelmatig vriendschappelijk tegen Lekkerkerk gespeeld. Lekkerkerk had voorafgaand aan deze wedstrijd 2 punten meer dan De Zwervers en is ook goed bezig in de tweede periode. De Zwervers had zich na een zeer slechte competitiestart 3 wedstrijden voor de winterstop herpakt en de laatste 3 wedstrijden, soms miraculeus, gewonnen. Zou De Zwervers deze opgaande lijn kunnen prolongeren en zich deze middag van een degradatieplaats kunnen spelen? Het was koud maar erg zonnig en deze zon had De Zwervers de eerste helft tegen en de tweede helft mee, wat een voordeel kan zijn.

De Zwervers begon erg slecht aan de wedstrijd en leek op een beer die nog niet uit de winterslaap wakker is geworden. Lekkerkerk kreeg in de eerste 10 minuten 3 grote opgelegde kansen waarvan er 2 zeker in het doel hadden gemoeten, zelfs een kans in een leeg doel werd huizenhoog overgeschoten. Na de eerste 10 minuten, die voor Lekkerkerk waren, herpakte De Zwervers zich enigszins. Maar het bleef slordig en het spel was niet om aan te zien en alle passes kwamen niet aan of werden ingeleverd. Lekkerkerk speelde wel goed en wist elkaar goed te vinden en had het beste van het spel. Het won duels en speelde goed, het was wachten op het eerste doelpunt. Maar halverwege de eerste helft was het De Zwervers dat de eerste kans kreeg en meteen een grote. Een voorzet werd door Sander Gorter ingekopt, maar net door de Lekkerkerker keeper uit de kruising getikt. Een minuut later is het Lekkerkerk dat, na een overtreding gemaakt te hebben op het middenveld, de score opent: 0-1. Na deze voorsprong blijft Lekkerkerk de veel betere ploeg en is De Zwervers erg slordig en veel te gehaast om maar enigszins aanspraak te maken op enig resultaat in welke vorm dan ook. Tot aan de rust blijft Lekkerkerk de veel betere ploeg en hopen we dat de tweede helft wat ommekeer teweeg brengt omdat Lekkerkerk De Zwervers nog in de wedstrijd heeft gehouden door het al niet af te maken in de eerste helft.

Na de rust een zeer gretig De Zwervers dat waarschijnlijk thee heeft gedronken met “honing “erin, zodat de beer ontwaakt is uit zijn winterslaap. Want bij de eerste de beste aanval van De Zwervers wordt een voorzet vanaf rechts tegen de arm van een verdediger geschoten en de scheidsrechter geeft een strafschop voor De Zwervers vanwege deze handsbal. Wellicht een goedmakertje van de 0-1 van Lekkerkerk, waar een overtreding aan vooraf ging. Deze strafschop wordt in de 46e minuut door Sander Gorter feilloos ingeschoten: 1-1.

 De 1-1 van Sander Gorter.

De Zwervers blijft nu aanvallen en is in de eerste fase van de tweede helft de baas op het veld. Lekkerkerk zet er bar weinig tegenover en het lijkt of zij hun kruit in de eerste helft hebben verschoten, maar de strijd is nog niet gestreden. Maar De Zwervers is nu echt ontwaakt en ontketend want in de 56e minuut wordt er door Lekkerkerk balverlies geleden en De Zwervers stoomt op naar het vijandelijke doelgebied. De voorzet van Ronnie Pfeffer komt bij de geheel vrijstaande Arjon Muriq terecht en deze scoort zeer fraai de 2-1, waarbij de in de eerste helft goed keepende Lekkerkerker keeper nu het antwoord schuldig moet blijven. Nu zie je dat de koppies bij Lekkerkerk gaan hangen en De Zwervers vrijuit kan voetballen en er komen kansen om de score verder uit te bouwen maar het vizier staat nog niet helemaal op scherp. Daarna komt Lekkerkerk weer beter in de wedstrijd en gaat De Zwervers achteruit lopen wat tot hachelijke situaties leidt. Maar na weer balverlies op het middenveld van Lekkerkerk, we tellen de 71e minuut, gaat De Zwervers op de keeper af en Ronnie Pfeffer de rebound inschiet: 3-1. De Zwervers verkeert nu in veilige haven. Drie minuten later is het Michael Dell Avo die de 4-1 op het scorebord zet en definitief de wedstrijd op slot gooit. De score had nog hoger kunnen uitpakken als er wat minder slordig met de aanvallen en kansen zou zijn omgesprongen, maar de vierde overwinning op rij lijkt nu zeker en De Zwervers speelt de wedstrijd professioneel uit en komt niet meer in de problemen want een slotoffensief van Lekkerkerk komt er niet. Na precies 45 minuten fluit de scheidsrechter af en is De Zwervers 3 punten rijker en voor het eerst deze competitie boven de gevarenzone.

Scheidsrechter de Winter gaf 5 gele kaarten, drie aan spelers van Lekkerkerk en 2 aan spelers van De Zwervers. De trainer van Lekkerkerk kreeg ook nog de rode kaart.

Door de overwinning is De Zwervers 3 plaatsen gestegen en uit de gevarenzone. In de tweede periode staat De Zwervers 3e. Volgende week een lastige uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de ranglijst VVOR, een zeer sterk en goed spelend team. Het zal lastig worden om hier een goed resultaat tegen te halen, maar de wonderen zijn de wereld nog lang niet uit en zal er door De Zwervers om iedere grasspriet geknokt gaan worden in deze Rotterdamse derby.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien (46 Pelit Ozdogan); Roy van Raam; Sander Gorter; Tom Arons; Mike van Rikxoort; Jeffrey Bosloper; Matt Oorebeek (70 Mitchell van Berkel); Arjon Muriq; Michael Dell Avo (83 Kenzo Sanches); Ronnie Pfeffer.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was Elize Stoop, speelster van ons MO13-team. Hier staat ze op de foto met Roy van Raam.

 Elize Stoop en Roy van Raam.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *