VERSLAG DOOR PETER VAN PELT.

Op deze koude en kille decemberdag moet De Zwervers spelen tegen hekkensluiter Excelsior. Enkele weken geleden was De Zwervers zelf de hekkensluiter, maar na 2 overwinningen op rij heeft De Zwervers weer zicht op de onderkant van de middenmoot en als er vanmiddag gewonnen gaat worden dan voelt de middenmoot de hete adem van De Zwervers al in de nek.

De wedstrijd gaat vanaf het begin gelijk op en de eerste noemenswaardige kans is voor Excelsior, maar mist doel. In de 7e minuut zou De Zwervers op voorsprong moeten komen bij een grote kans, maar de bal gaat er niet in. De koude wind speelt ook parten in deze wedstrijd maar de spanning in de wedstrijd houdt toch stand boven de kou. Als je niet een supporter van een van beide spelende teams zou zijn zou je gek zijn om in deze winterse kou naar een wedstrijd te gaan kijken in de onderste regionen van deze afdeling. Maar zoals gezegd, beide teams proberen er iets van te maken en door strijd blijven ze warm. Gaandeweg de wedstrijd zien we toch dat De Zwervers de betere ploeg is en dat de druk op de Excelsior verdediging toeneemt. In de 24e minuut is het dan toch zover dat het storen en druk naar voren door De Zwervers resultaat oplevert, want een Excelsior speler werkt de bal over zijn eigen doelman heen na goed storen van Jaimy van der Weg en dito voorzet van Jay Falix: 0-1. De Zwervers kan nog in de eerste helft de score uitbreiden, maar grote kansen gaan er niet in, zelfs niet na een mooie rush van Jay Falix, die meerdere spelers passeert en de bal afgeeft aan Jaimy, maar de keeper kan nog net met de vingertoppen de bal over het doel tikken. Zo gaan we stilletjes aan richting de theepauze en de warmte opzoeken.

De tweede helft begint met een beter spelend Excelsior dat enkele mogelijkheden krijgt om een doelpunt te maken, maar De Zwervers verdediging en keeper voorkomen dit. Na 10 minuten pakt De Zwervers het heft weer over en is dan weer de betere ploeg. In de 56e minuut lijdt een verdediger van Excelsior balverlies en kan Arjon Muriq het kostbare kleinood veroveren en koelbloedig de 0-2 scoren.

 Arjon Muriq scoorde in zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht!

Nu lijkt het vonnis over Excelsior al beslecht, want hoe goed de bedoelingen en intenties ook zijn, Excelsior kan geen vuist maken om het De Zwervers in deze fase lastig te maken. Want in de 61e minuut maakt De Zwervers uit naam van Jaimy na een mooie assist van Jay de 0-3. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken, maar toch komt plotseling Excelsior terug in de wedstrijd, want in de 68e minuut wordt er geheel vanuit het niets de 1-3 gescoord. Daarna komt er nog een kans voor Excelsior, maar ook De Zwervers krijgt nog een grote kans door Ronnie Pfeffer. Of De Zwervers nu zenuwachtig wordt van het tegendoelpunt of van het offensief van Excelsior weet ik niet, maar rond de 80e minuut is er wat duw en trekwerk waarbij er wat kaarten uitgedeeld worden. Excelsior ruikt nu bloed en gaat massaal in de aanval, waarbij Dennis de Jel met een paar prima reddingen De Zwervers op de been houdt. 5 minuten voor tijd verwacht een ieder een strafschop voor Excelsior, maar deze wordt niet gegeven waarbij het er mijns inziens wel een was, dus zwijnt De Zwervers. De laatste minuten en blessuretijd is het ruimen en doel schoonhouden wat De Zwervers doet om de voorsprong over de streep te trekken, gelukkig valt er geen doelpunt meer zodat de 1-3 gehandhaafd blijft.

Door de overwinning heeft De Zwervers nu 3 overwinningen op rij en de aansluiting met de middenmoot is aanstaande. Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop en hopelijk kan De Zwervers deze lijn na de winterstop doortrekken, dat is op zaterdag 19 januari tegen Lekkerkerk thuis.

Ik wens alle lezers fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2019, het feestjaar voor De Zwervers.

De opstelling: Dennis de Jel; Marco van Lien; Roy van Raam; Tom Arons; Dennis van Leeuwen (76 Djamilo Bechoe); Mike van Rikxoort; Arjon Muriq (76 Sander Gorter); Matt Oorebeek; Jay Falix (65 Michael Dell Avo); Ronnie Pfeffer; Jaimy van der Weg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *